Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Vidocq (Vincent Cassel), zloděj a dobrodruh vedoucí bouřlivý život, se po velkolepém útěku z přísného vězení schovává pod rouškou obchodníka s tkaninami. Když ho zločinná minulost dostihne, jde do obchodu s místní policií a zavazuje se vyčistit pařížské ulice od zlodějů a vrahů. Stává se hlavou francouzské policie. Tajemství na nejvyšší úrovni moci, brutální vraždy a temné klima Paříže během napoleonské éry. (Magic Box)

(více)

Videa (5)

Trailer 2

Recenze (120)

Aljak 

všechny recenze uživatele

Na môj vkus príliš temné, akoby v Paríži začiatkom 19.storočia ani len slnko nezasvietilo a v uliciach vládlo bezprávie. Občas mal človek pocit, že sleduje Gangs of New York, ale v parížskom prevedení. Navyše, až príliš často som mal pocit, ako keby sa atmosférou snažili tvorcovia silou mocou priblížiť Les Misérables (hlavne čo sa týka charakterovej podobnosti Vidocqa a Jeana Valjeana). Na druhú stranu, skutočný príbeh Vidocqa, bol fascinujúci - a Vincent Cassel predviedol vynikajúci herecký výkon. Zápletka mala svoje čaro, hoci tie neustále spory medzi rôznymi zločincami a gangami neboli zrovna to, čo by ma bavilo. Avšak samotná kostra deju a pozoruhodný prerod zločinca na šéfa polície, to malo čosi do seba. Kulisy, kostýmy a masky taktiež pozdvihli úroveň filmu. No nemôžem si pomôcť, myslím si, že potenciál tu bol naozaj oveľa vyšší. ()

Bozvav 

všechny recenze uživatele

Dobře udělaný film dle velmi známého příběhu. (knihu miluji) Zdařilý vizuál, luxusní výprava, vše reálné, místy až drsné. Rozhodně věrohodnější zpracování, než naše české Dobrodružství kriminalistiky, byť na Borise Rösnera hned tak někdo nemá. Obsazení více než kulantní, hudba hodící se. Jako celek velmi dobrý filmový zážitek, jemuž dle mého nelze dát méně než čtyři étoiles. ()

Reklama

sedm.1 

všechny recenze uživatele

Velké zklamání. Krom jako vždy výrazného Vincenta Cassela, sexy Freya Mavor a očekávaného podmanivého vizuálního zpracování dobové Paříže, zde nemohu již zmínit nic dalšího, co by mě na tomto snímku oslovilo. Zápletka mě ani trochu nebavila, nemá spád, poutavý vývoj, nemá zajímavé postavy, ani scény, velkou část filmu zaujímají jen nezáživné dialogy, v závěru mi pak chyběla jakákoliv gradace, a navíc zde chybí jakékoliv emoce a napětí. Akce se tu též prakticky nevyskytuje, ale především se zde tvůrcům k mému velkému údivu nepodařilo navodit ani nikterak výraznou atmosféru, což u tohoto druhu podívané upřímně nechápu, jelikož zde měla sehrát opravdu zásadní roli při výsledném dojmu, ale to je zřejmě také nezajímalo. Upřímně jsem pak očekával i o něco temnější, syrovější a drsnější podívanou, tvůrci ale spíš vsadili na decentnější konverzační kostýmové drama, jenže musím zopakovat, k tomu jim chyběla zajímavější zápletka a následně i přesvědčivější a zábavnější zpracování. Herecky to jinak samozřejmě táhne zmiňovaný Vincent Cassel, zůstal v tom ale až nezáviděníhodným způsobem sám, ostatní mu tu totiž jen mdle přicmrndávají. Celkově tak Vládce Paříže musím hodnotit lehce podprůměrně, vizuální podoba je sice v pořádku, nicméně to ostatní je prostě nepůsobivé a nefunkční. ()

verbal 

všechny recenze uživatele

Svižný, drsný, výpravný a kulantně natočený předdíl Dobrodružství kriminalistiky mapující dobu, kdy Evža ještě nebyl komisař Mulén, ale Žánvalžán, a tak šukal děvky, kariéristicky bonzoval své spolugalejníky a dělal Napoleonovi Bureše. Jako vždy skvělý a charismatický Vincek, dokonale démonický Výplachový Denis a očekávaně tragicky prkenná ukrajinská tenistka, která mě však neotrávila natolik, abych tomu z voleje nenapálil čtyři plnotučné. ()

Ceberus 

všechny recenze uživatele

Dojmy z toho mám podobné jako třeba z Pýchy a předsudku - je to poctivě natočený film, herci ok, kostýmy ok, kamera ok, hudba ok, ale bohužel mě prostě zjevně éra raného novověku nebaví. Zámky, korzety, rukavice, klobouky, šerm a soubojové pistole holt nejsou pro mě. Takže obecné hodnocení pro ostatní asi tři hvězdy, ale sám za sebe bych si tu měl dát dvě, aby mě nenapadlo se na to dívat znovu. ()

Galerie (37)

Zajímavosti (10)

  • Světová premiéra snímku se uskutečnila 3. listopadu 2018 během filmového festivalu v Arrasu – právě v rodišti Eugène-Françoise Vidocqa. Při té příležitosti jeho představitel Vincent Cassel slavnostně odhalil ulici Eugène-Françoise Vidocqa. (Komiks)
  • Řád čestné legie (francouzskyOrdre national de la Légion d'honneur“), který je během filmu několikrát udělen, je nejvyšší francouzské státní vyznamenání, založeno v roce 1802 Napoleonem Bonapartem. Uděluje se jednotlivcům nebo organizacím jako uznání za vojenský, kulturní, vědecký nebo společenský přínos Francii. (noelcoward73)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno