Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Klasická romantická komedie se odehrává v jednom malém krámku a sleduje osudy jeho zaměstnanců. Co se ale stane, když si dva z těchto zaměstnanců, kteří se v reálném světě nemůžou ani vystát, podají inzerát a přes své dopisy se zamilují? O skutečné totožnosti toho druhého nemají samozřejmě ani ponětí…
Režisér Ernst Lubitsch situoval celé vyprávění do Budapešti a do hlavní role obsadil Jamese Stewarta, pro kterého to byla jedna z jeho dalších typických rolí. Roku 1998 byl natočen remake pod názvem LÁSKA PŘES INTERNET. (swed)

(více)

Recenze (90)

kareen 

všechny recenze uživatele

Uznávám, že remake z roku 1998 má mnoho předností - výborné herce, příběh, jiskření mezi hlavním párem, příjemný humor, ale se vší úctou k Tomu Hanksovi, nemá Jamese Stuarta. Jeho odzbrojující nesmělý šarm pro mě povyšuje tuto roztomilou romantickou komedii do nebetyčných sfér a už nyní ji zařazuji mezi své oblíbené klasické filmy. ()

Hollohlaway 

všechny recenze uživatele

Velmi sympaticky milá komedie, díky zasazení děje do Budapešti a všem těm Matuškům, Blažkům a Králíkům silně připomínající naše prvorepublikové filmy. Mladý Jimmy Stewart je výborný, zato jeho partnerka Margaret Sullavan mi byla dost nesympatická. Ale záplava vedlejších rolí byla naopak originální a vtipná, celý film je starosvětsky milý a příjemný. Dialogy nejsou třeskutě vtipné, spíš úsměvné ale je jich dost. ()

Reklama

zette 

všechny recenze uživatele

Na tento film jsem se dlouho tesil, az ho uvidim (diky Milky). O to vetsi je bohuzel me zklamani... Mam rad Jamese Stewarta v jeho dobrackych rolich a ani jako prodavac nezklamal. Myslim, ze herecke obsazeni je slozene z hercu, kteri u nas nejsou zase tolik znami, na kvalite to vsak neubira. Spise jsem mel problem s minimalni gradaci deje a pointa, ktera je vicemene jasna uz od zacatku je jen malo vyrazna. Zbytecne moc dialogu, ktere ne vzdy jsou vecne ci vtipne. Nejvice pobavily postavy Vadase a Katony. ()

Ant 

všechny recenze uživatele

To se Noře Ephron musela Láska přes internet točit vskutku jedna radost, když měla jako předlohu tenhle kouzelný film. Ten je nabitý vyšperkovanými dialogy, které zní v podání Jamese Stewarta a Margaret Sullavan neskutečně živoucně a prosvítí celý film. Takový malý klenot v žánru romantické komedie. ()

poz3n 

všechny recenze uživatele

Jasná vánoční klasika (vždyť je tam přeci Jimmy Stewart a vánoční stromek!). Lubitsch nejen že vede herce do naprosto civilních a přirozených podob (vztah hlavních hrdinů jakoby nebyl ze 40. let, ale ze současnosti), ale k mému milému překvapení si i bravurně pohrává se záběry a mizancénou. Výsledkem je opravdu totální feeling good movie, ke kterému mi scházelo už jen to vánoční cukroví. 9/10 ()

Galerie (51)

Zajímavosti (14)

  • Při natáčení využil režisér Ernst Lubitsch své zkušenosti, kdy jako mladý pracoval v otcově obchodě v Berlíně. (Fugas.cz)
  • Aj keď bola Margaret Sullavan neslávne známa svojim temperamentom a pohŕdavým prístupom k Hollywoodu, James Stewart považoval prácu s ňou za jednu z veľkých radostí svojej profesionálnej kariéry. A keďže ju poznal osobne, bol viac pripravený ako väčšina hercov a členov štábu na to, aby sa vysporiadal s jej častými emocionálnymi výbuchmi. (Bilkiz)

Reklama

Reklama