Reklama

Reklama

Nenávist

  • USA The Grudge (více)
Trailer 6

Obsahy(1)

Když někdo zemře v náručí ukrutného hněvu… zrodí se kletba. Kletba se usídlí v místě smrti. Ti, kteří se s ní setkají, budou pohlceni její zuřivostí. Producent Sam Raimi nám přináší nový pohled na klasický horor. (Falcon)

Videa (2)

Trailer 6

Recenze (166)

zolo23 

všechny recenze uživatele

Do tejto Nenávisti som vkladal veľké nádeje, pretože trailer dosť navnadil a nedávno som aj rozmýšľal, že tie "vlasatice" mi už začínajú aj akosi chýbať. Lenže stal sa pravý opak. Najväčším mínusom filmu sú masky. Tým čím bol originál a vlastne aj remake z roku 2004 u mňa výnimočný boli práve masky z ktorých som mal docela nepríjemné zimomriavky. Neviem či to nebolo hlavne i pre to, že šikmooké xichty sú predsa len v hororoch strašidelnejšie ako tie naše...:) Druhé mínus vidím vo viacerých časových (v tomto prípade o zbytočný krok scenáristu) sekvenciách, ktoré film dostávajú do roviny monotónosti a tým pádom atmosféra The Grudge nemá kedy gradovať. Nehovorím, že to bola úplná katastrofa, ale pri remaku z roku 2004 (bože to už je teda doba!) som bol v kine totálne prikovaný a domov z kina som odchádzal..no poviem to rovno..mierne priposratý. Takto už na začiatku roka viem, že sa tento hororový kúsok do mojej TOP 5 určite nedostane. P.S. Všimnite si prognózu "najväčšieho hororového experta" Psychora ako mal tento film tohto roku zažiariť....zase vedľa :) ()

majo0007 odpad!

všechny recenze uživatele

Keď si pozriete tento flákot, budete považovať belošský manželský pár za abnormálny. Pretože čo nám tu narichtovala liberal party už nemá obdoby. Spolužitie aziata s beloškou... prekúsneme. Ale prijde BONBÓN! v podobe černocha s beloškou - obaja okolo 80r - manželia 50r - teda sa brali začiatkom 60˝s - v čase totálnej americkej rasovej segregácie - černocha by vtedy povesili za gule a jej by na čelo vypálili KKK. HORROR! Už prvý US remake Ju-on stál za prd, dvojka ho prekonala, a teraz tu máte korunovačný klenot. A pán Raimi má ďalší tlstý čierny puntík. Dúfam, že si celé to martýrium užil aspoň pes "Frank" - najlepšia "postava" vo filme. ()

Reklama

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

originál jsem možná viděl,ale jistý si tím úplně nejsem.Nicméně nová verze už v traileru nepřesvědčila a kdo viděl trailer viděl většinu lekaček.Ty jsou sice občas celkem povedené,nicméně nijak nevybočují ze zajetých kolejí.A ono i kdyby ty lekačky a nějaké to bubání bylo sebepovedenější,nijak by to nezachránilo,že celý film připomíná spíš slepenec náhodných scén,které nedávají moc smysl a působí,že jsou tady spíš na efekt.Výslednému dojmu ani nepomáhá fakt,že tady divák absolutně nemá důvod se bát o jakoukoliv z postav,protože jsou buď krajně nesympatické a nebo jsou zde tak málo,že si s nimi divák nemá šanci vytvořit jakýkoliv vztah...40% ()

BoPo odpad!

všechny recenze uživatele

Prúser a hneď takto zo začiatku roka horúci kandidát na najhorší horor 2020. Andrea Riseborough Vám film neutiahne. Možno tak nejaký študentský. Známy ksicht v podobe Johna Cho (Zahulíme, uvidíme či Star Trek filmy) a hororová dôchodkyňa Lin Shaye (Insidious filmy) už toho moc zachrániť nemohli, pretože sa pohybovali vo veľmi špatne vykostenej kópii kópie. Jediné hororové sú tu hlučné lakačky, čo boli naozaj okaté berličky pre začínajúceho režiséra/scenáristu. Väčšinu času sa Nenávist venuje hlavne postavám, no pritom je tu úplne odflákný vzťah detektívky so synom. Amatérsky počin, ktorý dúfam ukončí kariéru menom Nicolas Pesce. ()

tron 

všechny recenze uživatele

Neviem, či je to dané tým, že som posledný diel série Grudge videl pred 11. rokmi, ale na novú verziu (alebo čo to vlastne je... asi sequel?) tešil, prekvapivo mi dosť sadla a užil som si ju. Jasné, nie je to žánrové (veľ)dielo. To fakt nie. Ale potešilo ma príjemne pomalé (avšak nie uspávajúce) tempo, veľmi sympatický kasting (Demián Bichir, John Cho, William Sadler, Frankie Faison, všetko moji obľúbenci), nenápadný, ale v skutočnosti vďaka časovým skokom vcelku šikovne vystavaný scenár, ponurá atmosféra, pár hororovo príjemne nepríjemných momentov (Birchov parťák) a sústredenie sa na dospelého diváka. Masky mohli byť lepšie a ľakačky sú miestami naozaj dosť, hm, jednoduché, ale napriek tomu som si tento diel užil. ()

Galerie (25)

Zajímavosti (7)

  • Natáčení započalo 7. května 2018 v kanadském městě Winnipeg a skončilo 23. června téhož roku. Studio Sony jej pak do kin uvedlo až počátkem roku 2020. (fiLLthe3DD)
  • V průběhu filmu si lze několikrát všimnout číselné symboliky. Vícekrát je v záběru „haunting house“ s číslem popisným 44. Naopak policejní stanice hlavní hrdinky má číslo popisné 999. „Andělské“ číslo 44 symbolizuje pozitivní energii a boží ochranu, naopak 999 – pokud jej obrátíme – značí „ďábelské“ číslo bestie 666, což je vlastně úplně obráceně (detektivové jsou přeci ti hodní a nenávistní bubáci naopak zlí). (Haymar)

Reklama

Reklama