Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Tina, podivínská a samotářská celní úřednice s ne právě přívětivým vzhledem, má podivný dar nepřirozeně vyvinutých čichových schopností. Na švédské hranici s Dánskem dokáže identifikovat kontraband tak, že u cestujících vycítí čichem strach, úzkost, provinění i jiné emoce. Ačkoli je v práci při odhalování pašeráků úspěšná, její soukromý život za moc nestojí. S povalečským přítelem žije prázdný „pro forma“ vztah ve skromné chatě u lesa, a z rodiny jí zůstal jen dementní otec v ústavu. Přitahuje ji příroda a mnohem více než s lidmi si rozumí s divokými zvířaty. Všechno se změní, když při své práci potká záhadného podezřelého vyvrhele, s podobně zvláštní tváří, jménem Vore. Oba jsou k sobě až záhadně silně přitahováni. (Pilot Film)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (114)

poz3n 

všechny recenze uživatele

Fakt velká podivnost, která si mě v celkovém výsledku příliš nezískala. Ta vlna podivna funguje poměrně úspěšně ještě v první části filmu, kdy divák pořádně netuší, co že se to na plátně děje, v té druhé se ale scénář vyprofiluje jako jedna velká exploatační naivitka. Zdánlivě nesouvisející dějové linie se protnou v uměle našroubovaný twist, který mi při celkovém pohledu prostě nedává smysl a film tak zcela podráží. Formálně je Tina a Vore navíc zcela průměrný snímek a z mého pohledu tak nenabízí absolutně nic navíc. Snad kdybych byl fanouškem severské fantasy. 3/10 ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Námet možno napovedá, že by mohlo ísť o príjemnú indie vzťahovku medzi netradičnými hrdinami, zároveň trochu hrozí tým, že by mohlo ísť o jednoducho čitateľnú moralitku o inakosti, avšak nedeje sa ani jedno ani druhé. Tina a Vore skôr upomína na staršie cronenbergovky a atmosférou čiastočne aj na klasické temné kriminálne trilery. Možno by nezaškodilo viac tej explicitnosti, avšak v konečnom dôsledku tu nechýba. Scenár sa časom vydá do pomerne málo predpovedateľných vôd a tá voda nie je myslená len obrazne. Opäť sa filozofuje nad tým, čo robí ľudí ľuďmi alebo iné bytosti inými bytosťami a odpovede nie sú našťastie jednoznačné. ()

Reklama

dubinak 

všechny recenze uživatele

Můj téměř nejvíce očekávaný varský kousek, který mě svými čerstvými ohlasy lákal víc a víc. Nakonec musím po projekci říct, že na moje vysoká očekávání mě to trošku dost zklamalo, ale na druhou stranu na to často vzpomínám jako takovou raritku, jíž jen tak běžně neuvidíte. Myslím, že s tématem severské mytologie jsem na podobný snímek nikdy nenarazila. A teď k samotnému filmu. Už jen ten fakt, že hlavní dvojice je svým pouhým zjevem nadmíru znepokojivá nepřispívá k tomu, že se budete po dobu projekce cítit příjemně. Ba naopak, režisér Abbasi se snaží vás do rozpačitých situací přivádět neustále. Časté humorné linie se prolínají s nejistými a absurdními dialogy, které střídají až nekorektní, dalo by se říct nelíbivé až pohoršující scény. Je to přesně ten typ filmu, u kterého nevím, jaký mám mít výraz, protože těch pocitů se ve mně míchá až moc. A umím si i představit, že bych si tento film užila spíš doma než ve Velkém sále s tisíci lidmi, protože jsem neustále myslela na to, že se trochu stydím, že na to koukám. Velmi netradiční zážitek u netradičního příběhu. KVIFF 2018 ()

Johnny.ARN odpad!

všechny recenze uživatele

Naposledy ma tak intenzívne napínalo pri Antikristovi, ale toto to tronflo na plnej čiare. Škaredé, odpudivé, nechutné a to sa skončila len úvodná scéna. To je len pre silne povahy. Alebo pre feťákov. Nič medzi tým. Tie dlhé severské noci nemajú dobrý efekt na pristahovaleckých Iránčanov a následne ani na zvyšok Európy. Neviem prečo je teraz taký boom okolo severských trollov, ale mám radšej počiny, kde ich lovia a bojujú s nimi, ako kde sa ich snažia integrovať. Takže, Severania, Iránčana prosím deportujte naspäť, nech vám nekurví meno vo filmovej Európe a ostante radšej pri mrazivých detektívkach. Pre dobro všetkých zdravých ľudí dúfam, že to sošku nevyhrá. Tu je aj ODPAD málo.... ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

LGBTT..? Nordic noir, supernatural horor a realismus dílem magický i sociální nabalení na love story a proces hledání identity, když jste součástí menšiny. Diváky trolící Abbasi to tak koncipoval, protože na milostný příběh jde navázat prakticky cokoliv, nicméně podmínkou je, že musí být natolik silný, aby to unesl. Škoda, že při erotické scéně nevylezlo slunce, protože mít ho jako šutr, měli by to ještě intenzivnější.. ()

Galerie (18)

Zajímavosti (5)

  • Celosvětová premiéra proběhla 10. května 2018 na filmovém festivalu Cannes. (ČSFD)
  • Eva Melander musela před natáčením přibrat 20 kg. Každý den pak strávila 4 hodiny pod rukama maskérů. (dogma97)
  • Před českou kino premiérou proběhla premiéra na Karlovarském IFF 29. června 2018. (Varan)

Reklama

Reklama