Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Tina, podivínská a samotářská celní úřednice s ne právě přívětivým vzhledem, má podivný dar nepřirozeně vyvinutých čichových schopností. Na švédské hranici s Dánskem dokáže identifikovat kontraband tak, že u cestujících vycítí čichem strach, úzkost, provinění i jiné emoce. Ačkoli je v práci při odhalování pašeráků úspěšná, její soukromý život za moc nestojí. S povalečským přítelem žije prázdný „pro forma“ vztah ve skromné chatě u lesa, a z rodiny jí zůstal jen dementní otec v ústavu. Přitahuje ji příroda a mnohem více než s lidmi si rozumí s divokými zvířaty. Všechno se změní, když při své práci potká záhadného podezřelého vyvrhele, s podobně zvláštní tváří, jménem Vore. Oba jsou k sobě až záhadně silně přitahováni. (Pilot Film)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (114)

Anderton 

všechny recenze uživatele

Námet možno napovedá, že by mohlo ísť o príjemnú indie vzťahovku medzi netradičnými hrdinami, zároveň trochu hrozí tým, že by mohlo ísť o jednoducho čitateľnú moralitku o inakosti, avšak nedeje sa ani jedno ani druhé. Tina a Vore skôr upomína na staršie cronenbergovky a atmosférou čiastočne aj na klasické temné kriminálne trilery. Možno by nezaškodilo viac tej explicitnosti, avšak v konečnom dôsledku tu nechýba. Scenár sa časom vydá do pomerne málo predpovedateľných vôd a tá voda nie je myslená len obrazne. Opäť sa filozofuje nad tým, čo robí ľudí ľuďmi alebo iné bytosti inými bytosťami a odpovede nie sú našťastie jednoznačné. ()

emma53 

všechny recenze uživatele

Upřímně řečeno, něco tak šíleně odpudivého jsem ještě neviděla. Několikrát jsem se musela podívat na profilovky dvou hlavních protagonistů, abych viděla, že jsou to normální, pohlední herci. Tudíž maskérům patří velké plus. Jinak absolutně nevím jak bych měla něco takového hodnotit. Vůbec se nedivím, jak tady jeden uživatel píše, že lidé odcházeli z kina. Já jsem musela občas přimhouřit obě oči, páč se to prostě nedalo pozřít. Padmé_Anakin na konci komentáře má vsuvku, že by jí zajímalo, na čem tvůrci při natáčení frčeli a já se k ní v tomhle směru přidávám. Gratuluji sama sobě, že jsem to dala celé. ()

Reklama

DwayneJohnson 

všechny recenze uživatele

Něco tak odporně, bizarně (ne)příjemného už jsem dlouho neviděl. Ještě teď mi z toho filmu hučí v hlavě. Originální, s překvapivým rozuzlením a některými opravdu hodně syrovými scénami, které se mně jako starému barbarovi vesměs líbily. Chápu, že tenhle film není pro všechny, ale to na štěstí není můj případ a kdyby byl příběh maličko ucelenější, možná bych šel i do plných. ()

poz3n 

všechny recenze uživatele

Fakt velká podivnost, která si mě v celkovém výsledku příliš nezískala. Ta vlna podivna funguje poměrně úspěšně ještě v první části filmu, kdy divák pořádně netuší, co že se to na plátně děje, v té druhé se ale scénář vyprofiluje jako jedna velká exploatační naivitka. Zdánlivě nesouvisející dějové linie se protnou v uměle našroubovaný twist, který mi při celkovém pohledu prostě nedává smysl a film tak zcela podráží. Formálně je Tina a Vore navíc zcela průměrný snímek a z mého pohledu tak nenabízí absolutně nic navíc. Snad kdybych byl fanouškem severské fantasy. 3/10 ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Dohnal jsem si tenhle skandinávský bizár a je to k mému překvapení slušné a doporučeníhodné. Příběh se zaměřuje na Tinu, která má podivný vzhled a je celkem creepy, její život za moc nestojí a pracuje jako celník na letišti, ovšem má zvláštní dar- speciálně vyvinuté čichové schopnosti, kde dokáže z lidí ucítit strach,vinu i jiné emoce a díky tomu chytí i nějaké ty pedofily. Její život se však změní, když se setká s Vorem, který má podobně odpudivý vzhled a začne mezi nimi jakási bizární romance ( sexuální scéna s němi je opravdu velmi odpudivá). Míchá se zde více žánrů, je to protkané severskou mytologií, daří se tvůrcům i šokovat ( v závěru se docela přiostří) a celé je to takové zvláštní, zajímavé, neobjevené, že mě to opravdu bavilo. Skandinávský bizár se vším všudy. 7/10. ()

Galerie (18)

Zajímavosti (5)

  • V čase 01:03:00, když jede Tina (Eva Melander) autem, hraje píseň „På väg“ od zpěvačky Turid. (pornogrind)
  • Před českou kino premiérou proběhla premiéra na Karlovarském IFF 29. června 2018. (Varan)
  • Celosvětová premiéra proběhla 10. května 2018 na filmovém festivalu Cannes. (ČSFD)

Reklama

Reklama