Reklama

Reklama

Zlo s lidskou tváří

  • USA Extremely Wicked, Shockingly Evil and Vile (více)
Trailer 2

Příběh jednoho z nejznámějších a nejmilovanějších sériových vrahů historie, Teda Bundyho. Překvapivým vypravěčem strhujícího filmu je Bundyho přítelkyně, která s ním v době vražd žila pod jednou střechou a o jeho hrůzyplné činnosti neměla ani potuchy. Až postupně zjišťuje, že muž, s nímž vedla láskyplný rodinný život, je jedním z nejhledanějších a největších monster Ameriky. (Bontonfilm)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (342)

misterz 

všechny recenze uživatele

Oceňujem takmer doslovné skutočné pasáže dialógov a scén z Bundyho života prenesené do filmu. Z tohto pohľadu ide o naozaj reálne pôsobiaci životopisný film s mnohými informáciami zo života tohto masového vraha. Na druhu stranu si ale myslím, že je smutné glorifikovať čisté zlo a narušenú chorú myseľ a pritom na tých, čo sa pričinili o Bundyho dolapenie a odsúdenie, sa už dávno zabudlo. Ale meno Ted Bundy, to bude žiť tuším naveky. Nuž darmo, nie bez príčiny sa hovorí, že dejiny píšu zlí ľudia. Inak tým dievčatám sa čudujem, že im z tak ťažko psychicky chorého človeka vlhli nohavičky. Asi to niečo hovorí o prírodnom živočíšnom výbere, neviem. Film zaujímavý, obsažne bohatý, no mal pár hluchých miest, ktoré sa mi zdali zbytočné. Lepší priemer. 65/100 ()

Caminzind 

všechny recenze uživatele

Joe Berlingera neprovází zrovna pověst zkušeného a kvalitního filmového režiséra. Přesto se mu povedlo převést příběh Teda Bundyho na plátno způsobem, který kromě atraktivního obsazení, nabízí zajímavou kombinaci dramatického přednesu s prvky rekonstrukce. To je něco, co nezaujatý divák asi nedokáže plně docenit. Životopisná poctivost, která zcela pohltila scénář, je pochopitelně na úkor diváckému zážitku, ovšem to nijak nesnižuje kvalitu snímku jako takového. Zajímavostí je, že emocionální hloubku příběhu zde obstarává vedlejší postava Liz Kendall (Kloepfer), na níž stojí i samotné vyvrcholení filmu. Největší rozpaky tak u mě vyvolává pojetí hlavní postavy, jejíž romantizace a démonizace tady působí triviálně. Celkově je její psychologické uchopení velice subjektivní, a byť Zac Efron i díky úlisnému vzhledu svoji roli zvládl skvěle, obávám se že to není tak úplně role skutečného Teda Bundyho. 🎬 73% ()

Reklama

classic 

všechny recenze uživatele

...SUDCA-Edward D. Cowart v záverečnom zúčtovaní povedal Theodoreovi Robertovi, (alias 'Tedovi') Bundymu aj toto: „Mimoriadne zlý, šokujúce zlo a odpornosť” ... Amerika, teda na mysli mám predovšetkým tú ‘populárnejšiu’ , severnú časť, produkuje (vytvára) neúmerné množstvo všelijakých psychopatov a sociopatov, a tak sa nemožno čudovať, že ich bolo v druhej polovici-20. storočia, ako húb po daždi... Nebudem im robiť prebytočnú reklamu, čiže maximálne sa budem akurát (teraz) venovať iba tomuto-brutálnemu, sériovému (i nekrofilnému) vrahovi mladých, atraktívnych žien, ktorých mal na svojom konte vyše tridsiatky, a to je už čo povedať, že máme, čo dočinenia s extrémne nebezpečným jedincom, ktorý používal „sympatickú masku” , a tak jestvovala len mala pravdepodobnosť, že by to niekto naň povedal, čoho je schopný... ? Donekonečna popieral svoju vinu, a že mal ešte tú drzosť sa i sám obhajovať (študoval právo), 2 krát k tomu utiecť, znovu beštiálne zabíjať, až dostať konečne elektrické kreslo ! _ Efron je vskutku pozoruhodne-vierohodný, ale nečakajte zase od neho, že by sa (I)hneď vydal na dráhu šialeného zločinca i vo filmovom spracovaní ! To Berlinger v žiadnom prípade vôbec nezobrazuje a nikdy neukazuje, sotva v jednom, krátkom náznaku, na chvíľu ukáže (vo flashbacku). Väčšinou necháva na divákovej predstavosti, ako vynaloží s týmito pravdivými, ale strašne desivými udalosťami. Je to dobré, ale niečo tomu skrátka chýba. PS: Obidve herečky, t.j. Lilly a Kaya ničím nevybočovali od typického štandardu, takiež potešila účasť niekdajšej malej/veľkej hviezdy Šiesteho zmyslu, ktorý nemá bohviekoľko h. priestoru. ()

schizmo 

všechny recenze uživatele

Za mě je tenhle snímek hrubé nevyužití potenciálu, který téma Teda Bundyho přináší. Je teda fakt, že Zac Efron je tady naprosto ďábelský a jeho výkon opravdu podmanivý, ale sakra, tohle je film o jednom z nejvýznamnějších sériových vrahů, tak se mi nedivte, že jsem nasranej, když dostanu něco mezi lovestory a soudnickým dramatem :D. Ale když si Zachariáš vyzkoušel, že umí hrát i normálně, mohl by být třeba obsazovanej do hodnotných sníků... ()

HoneyBunny 

všechny recenze uživatele

Zac Efron ukazuje, že hrát umí - na plátně má navíc magnetické charisma, které měl udajně i Ted Bundy. Film tak příjemně utíká, protože pozorujete pohledného sympaťáka, na kterého byla možná ušitá justiční bomba... Až na to, že Bundy byl jedním z nejbrutálnějších sériových vrahů Ameriky. Neznalý divák by se možná i mohl nechat po většinu filmu přesvědčit, že Ted byl nevinný. Tvůrci měli film uchopit jinak - buď jako thriller o "sexy" narušeném jedinci, jako drama promrhaném životě psychicky nemocného mladého muže nebo smutný film o ženě, která postupně zjišťuje, že její milovaný byl zrůda. Film není pořádně ani jedno z toho. Škoda toho potenciálu. ()

Galerie (72)

Zajímavosti (15)

  • Skutočné priezvisko Liz (stvárnila ju Lily Collins) bolo Kloepfer. Kendall bol pseudonym používaný pre tento film. (chesterko)
  • Anglický název filmu je reálný citát, který pronesl soudce během soudního procesu s Bundym (Zac Efron). (Grimaldi)
  • Na začátku filmu zazní krátký úryvek písně „Crimson and Clover“ z roku 1968 v podání skupiny Tommy James and the Shondells. Píseň má mnoho cover verzí – nejznámější a nejpopulárnější z nich je cover Joan Jett and the Blackhearts, který se objevil na jejich debutovém LP „I Love Rock 'n Roll“ z roku 1981. (noelcoward73)

Reklama

Reklama