Reklama

Reklama

VOD (1)

Epizody(8)

Recenze (157)

Pedross800 

všechny recenze uživatele

Je pravda, že k vysokému hodnocení posledního filmu člověk musí úplně ignorovat scénář a jen se kochat vizuálem o to větší radost a nadšení ve mě vzbudil tento hraný SW seroš a jeho první série. Tohle je pecka nejen vizuální ale i příběhová a baby Yoda je prostě kouzelnej. Moc se těším na další sérii a doufám, že to půjde svou vlastní cestou bez ohledu na filmy, bo maličké by mohl přece dokázat v budoucnu divy! A ta kratší stopáž vůbec nevadí ba naopak, není místo na nudu, nebo slabší chvilky a taky se to dá lehce zhltnout na jeden zátah :) ()

Nevka 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tak jsem konečně s velkou slávou dohnal první řadu Mandaloriana. Ač musím říct, že je těch 30-40 minut docela příjemnou a ke questům padnoucí délkou, Andor mi přišel o třídu lepší. Zejména proto, že na rozdíl od něj se Mandalorian nemůže opřít o nosnou příběhovou linku, která by ho v klíčových okamžicích podržela a činila lépe uchopitelnějším. Nemám sebemenší problém s tím, že v rámci jednotlivých epizod skáčeme od úkolu k úkolu a děj je v jádru vlastně velmi hloupoučký. Ono to sem totiž tematicky docela pasuje. Jen je to v mých očích přesně tím důvodem, proč v souboji prvních SW řad jednoznačně volím Andor. Zároveň však chápu, proč největší SW fans upřednostňují spíše Manda. Více akce, ras, planet... Atmosféra původních filmů je tady jednoduše mnohem hmatatelnější. Ale jak jste už asi pochopili - to pro mě není klíčové. ()

Reklama

VanTom 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nebylo to špatné, ale příběhově mě to dvakrát neoslovilo – nekomplikované, epizodické (občas vyloženě výplňovité), zkratkovité, bezemoční (Mando sice byl sympaťák, jenže přes tu helmu logicky se zásadně omezeným výrazovým rejstříkem) různoplanetární putování, utíkání, bojování. Jako nejlepší moment mi přišel bezprostřední rozhovor dvou jezdců speederů (a jejich imperiální ostrostřelba pro ukrácení čekání :-)) na začátku 8. epizody. Za co tedy dávám 4. hvězdičku? Pro ty nádherné, poctivě rukodělné efekty, výpravu a design, jakoby přeneseným z originálních filmů, jejichž vrcholem byla animatronická, neskutečně okouzlující a okamžitě "zamilováníhodná" loutka maličkého Baby Yody, ťuťu ňuňu. :-) ()

666Carnage 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tohle je věc u který jsem rád, že se toho ujal někdo kdo ví a má aspoň trochu šajna co to je Star Wars a co představují. Ano slabší díly tu byli a to snad dva jinak to bylo super a dva díly byli úplně v TOPu a to přesně díl 3.a 8. Líbilo se mi jak to bylo pojato a a ten westernový feeling tomu dodal na chuti. Je to spousta otázek na které chci odpověď a rád si ten rok počkám ale rozhodně vím, že tuhle sérii jsem neviděl naposled. Mám rád bounty huntery a jsem rád, že ten seriál jejich svět rozšiřuje. 80% ()

Script 

všechny recenze uživatele

Není to dokonalý seriál. V každém díle kromě předposledního je trochu nudy a seriál je plný klišé jako ze seriálů v 80. - 90. letech (jako to když postava zastřelila jinou postavu a ukázali že to nepřežil, ale ve skutečnosti přežil a v závěru epizody ukázali jak se zvednul ze země). Ty klišé efekty a nudné části děje mě nutily dát seriálu 3 hvězdy, ale dal jsem 4, protože to hodně zachránil ten malý zelený prcek. (Jak se v závěrečné epizodě chechtal, když ten robot zabíjel Stormtroopery :D) ()

Galerie (129)

Zajímavosti (36)

  • Během rozhovoru mezi Mandem (Pedro Pascal) a Omerou (Julia Jones) přibližně v polovině epizody můžeme vidět v horní části rámu mikrofon. (Atrekan)
  • Meč, který má v ruce Moff Gideon (Giancarlo Esposito) na konci epizody, je Darksaber, který se objevil v obou animovaných seriálech ze světa Star Wars a byla o něm zmíňka i ve filmu Rogue One (2018). Mandaloriané Darksaber berou jako znak moci a ten kdo ho vlastní, vládne všem Mandalorianům a určuje směr „Cesty Mandaloriana“. (UncleMorty)

Reklama

Reklama