Reklama

Reklama

VOD (1)

Epizody(8)

Recenze (158)

Vavča 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Za sebe mohu říct, že seriál má i přes malý počet dílů a minutáž skutečně dobrý drive. Po prvních dvou epizodách jsem brblal cosi o standartním produktu bez větší invence, jenže s přibývajícím časem začalo přibývat zajímavých nápadů, hlavní postava, Mandalorian, lovec odměn sympaťák, stejně jako jeho lapálie v různých koutech galaxie. Navzdory Disney fanservisu Baby Yoda i trocha černého humoru, perfektně vymyšlené akční scény a vypointované epizody. Můžeme jen litovat, že Pedro Pascal je v hlavní úloze více jako dabér, než herec (kterého často zaskakuje pod mandalorianským brněním někdo jiný). Přesto nemám nic proti dalším dobrodružstvím Mandaloriana, budu se na ně těšit. A třešničkou na dortu je OST Ludwiga Göranssona, který si dokázal napsat žánrově nesourodé motivy, které jsou ale originální a pohromadě drží čím dále tím více, OST v mých uších rostl každou epizodu. Nenápadné a divné motivy jsou náhle geniální... ()

Soweek 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Naprosto chápu, že fanoušci Star Wars u tohoto seriálu plesají. Mandalorian sází na bravurně zpracované prostředí klasických Star Wars a dějovou linku, která je hrozně jednoduchá,přímočará, nijak překvapující, občas až infantilní. Prostě kopíruje styl klasických Star Wars. Za co by se tedy kterékoliv jiné sci-fi stydělo je v podstatě výhoda pro star wars fanoušky, protože dostávají přesně to, co chtěli. Můj šálek kávy to ale rozhodně není, vyžaduji prostě kvalitní dějovou linku a u tohoto se mi povedlo regulérně 2x usnout. ()

Reklama

Shakers 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

1. séria - 85%. Star Wars mám veľmi rád a po novej trilógii, ktorá mi moc nesedela, vyzeral Mandalorian ako návrat ku koreňom. A v podstate aj je, kedže sa odohráva pár rokov po páde impéria. Mando nie je moc dlhý, čo sa týkasérie a času jednotlivých epizód a to je možno aj trošku problém. Podla mňa by bolo lepšie spraviť s toho dvojdielny TV film ako seriál, pretože za taký krátky čas sa príbeh moc nestíha rozbehnúť (niektoré epizódy trvajú iba 30min). No na druhu stranu sa ani krátky Mando nevyhne zbytočným dielom (úvodné 3 a záverečné 2 diely sú tie najdôležitejšie, zvyšok je v podstate vata). Tak či tak je to kvalitný seriál, ktorý fanúšikov Star Wars univerza poteší. Mňa potešila aj účasť Filoniho, ktorý tu necháva drobné odkazy a omrvinky na svoje seriály Clone Wars a Rebels. Ako rozbeh to bola fajn jazda, no verím, že druhá séria bude ešte o chlp lepšia. ()

Ripley

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

1.série:Vzhledem k velmi pozitivním reakcím jsem čekal víc,ale celkem spokojenost.Hlavní postava-Mandalorian je fajn.Fandíme mu a vůbec nevadí,že nikdy nevidíme jeho tvář.Zelené překvapení se nekonalo vzhledem k tomu,že ho vidím všude,kde se o seriálu píše.Gina Carano je kost a Apollo Creed mi celou dobu připomínal Landa.Kvalita dílů je kolísavá podobně jak tomu bylo u The Clone Wars.Nechybí hromada klišé.Neslabší zde byla 4.a 6.epizoda.Závěrečná osmá by byla skvělá,kdyby v ní nebylo tolik nelogičností.Co se týče výpravnosti,je to chudší nežli celovečeráky,ale na seriál je to velmi dobré.Takže celkově 7/10. ()

VanTom 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nebylo to špatné, ale příběhově mě to dvakrát neoslovilo – nekomplikované, epizodické (občas vyloženě výplňovité), zkratkovité, bezemoční (Mando sice byl sympaťák, jenže přes tu helmu logicky se zásadně omezeným výrazovým rejstříkem) různoplanetární putování, utíkání, bojování. Jako nejlepší moment mi přišel bezprostřední rozhovor dvou jezdců speederů (a jejich imperiální ostrostřelba pro ukrácení čekání :-)) na začátku 8. epizody. Za co tedy dávám 4. hvězdičku? Pro ty nádherné, poctivě rukodělné efekty, výpravu a design, jakoby přeneseným z originálních filmů, jejichž vrcholem byla animatronická, neskutečně okouzlující a okamžitě "zamilováníhodná" loutka maličkého Baby Yody, ťuťu ňuňu. :-) ()

Galerie (129)

Zajímavosti (41)

  • V pilotním díle vidíme tvora zvaného blurrg, který se předtím objevil v seriálu Star Wars: Klonové války (od r. 2008) - v epizodách Svoboda pro Ryloth (2009), Zásobovací cesty (2010) a Slaves of the Republic (2011) -, ale také v seriálu Star Wars: Povstalci (od r. 2014) - v epizodě Hrdinové Hery (2016). Tento nepříliš inteligentní dvounohý plaz byl před lety roztroušen po galaxii, včetně Endoru a Rylothu. Také se objevil v novelách „Thrawn: Alliances“, „Aftermath“, „Aftermath: Empire's End“ či „Galaxy's Edge: Black Spire“ anebo ve videohře „Star Wars Battlefront II“. (3T)
  • Mimozemšťan, od ktorého Mandalorian (Pedro Pascal) kupuje vznášadlo, patrí k druhu Kubaz. Zástupcu tohto druhu sme mohli vidieť už vo filme Hviezdne vojny IV - Nová nádej (1977), v ktorom informuje stormtrooperov, že našiel droidov, ktorých hľadajú. (ČSFD)

Reklama

Reklama