Reklama

Reklama

VOD (1)

Mandalorianský nájemný lovec přijímá lukrativní zakázku pro záhadného klienta. (Disney+)

Recenze (134)

Kinofil 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

|| TV-14 || Disney/Lucasfilm || Zajímavé. Moc víc k tomu po 1. epizodě říct nejde. Prostředí poutavé, postavy temné stejně jako příběh, hudba se snaží vynikat a celkem jí to jde. Přesto se nemůžu zbavit dojmu, že mám vědět víc a chápat o co jde. Na ploše 30 minut se nám má otevřít nový SW svět a my se do něj ponořit. Zatím plavu na hladině, jelikož nevím, co mě čeká pod ní. Černobyl pojednával o profláknuté události z neprozkoumaného úhlu. Aby bylo jasno, těžko se navazuje vztah na něco, co je tak tajemné. Tohle nebude 20x30 minut, ale jen 8x30 a proto mám pocit, že nás čeká přílišná nedoslovnost. No počkám si na další, ten rozhodne. Edit: Nerozhodl. Třetí už ano. 65%. ()

Sany33 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Príbeh: Spoznávame sa s nájomným lovcom Mandom, ktorý sa rozhodne vziať podpultovú misiu na záchranu živého materiálu. To ale ešte nevie, koho mu osud privedie do cesty.Prevedenie: Už dlho som sa nestretol s tak dobrým pilotom. Nie len pre to že sa jedná o univerzum Star Wars, ktorého som veľkým fanúšikom ale všeobecne. Má to dynamiku, súboje, vynikajúceho hlavného hrdinu, vizuál a jednoducho sa mi to veľmi páčilo. Ak si k tomu ešte pripočítam baby Yodu je to jasných 5 hviezd. 98% ()

Reklama

brasek 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Sklamanie! Príbeh mal byť o postave menom Boba Fett a celé je to o Mandalorianovi o ktorom sme doteraz nepočuli, je to Dyn Jarenn. Postava sa mi nepáči lebo všetko čo bolo doteraz napísané o Mandalorianoch sa v plnom rozsahu nezhoduje s tým čo seriál teda pilot ponúkol. Nájomný lovec a dobrák? Ide sa deliť o podiel? Zase úlet! ()

tele.kom 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

První Disney Star Wars, které působí originálně, ale zároveň si ponechávají atmosféru původních Star Wars. Vizuálně mi Mandalorian přijde dokonce lepší než nová trilogie. Výtky některých komentátorů k "b-čkovým efektům a nevyužitému budgetu" nechápu, Star Wars pro mě nikdy nebyli o vesmírných bitvách a je celkem jasné, že Mandalorian takovýmhle seriálem ani nikdy být nechtěl. Jsem zatím velmi příjemně překvapený a dávám lepší čtyři hvězdy. ()

Melios 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Už prvá epizóda dokázala niečo ,čo nedokázali epizódy 1,2,7,8, a SOLO, - vytvoriť atmosféru. Už v prvom diely sa toho stalo viac ako v zmienených epizodách. A to som si myslel ,že po Rogue One nič dobrého zo Star Wars ságy nevzíde. Trailer bol nudný a nezaujímavý a výsledok prekvapujúci ,teda aspoň prvý diel ,na to ako to dopadne si budem musieť chvíľu počkať. Som rád ,že si tvorcovia povedali ,že opäť do Star Wars implementujú temnú atmosféru ,pretože za mňa tá sa tam hodí najlepšie. A tiež som rád ,že si povedali ,že hlavný charakter bude väčšinu času držať hubu takže episode 2 syndrome sa našťastie neopakuje. Zatiaľ slušných 77% ()

Galerie (24)

Zajímavosti (5)

  • Keď Mandalorian (Pedro Pascal) vedie v úvode svojho zajatca, ten poznamená: „Dúfal som, že budem voľný na Deň rodiny (Family Day) a zájdem domov za rodinou.“ To priamo odkazuje na The Star Wars Holiday Special (1978), v ktorom sa domov na Deň rodiny (čo je obdoba Vianoc) snaží dostať Chewbacca. V tomto filme nám navyše bol vôbec prvýkrát predstavený člen klanu Mandalorianov, konkrétne Boba Fett. (ČSFD)
  • Když Mandalorian (Pedro Pascal) vystoupí z věže, tak se nosorožec, kterého má Mandalorian vyrytého na pravém rameni své zbroje, přesune na jeho levé rameno zbroje. V epizodě se to stane ještě jednou, když Mandalorian krotí Blurgga. (G....)
  • V pilotním díle vidíme Blurrga, jenž se poprvé objevil ve Star Wars: Klonové války (od r. 2008) – Liberty on Ryloth (2009), Supply Lines (2010), Slaves of the Republic (2011), ale také ve Star Wars: Povstalci (od r. 2014) – Hera's Heroes (2016). Toto ne moc inteligentní stvoření bylo před lety roztroušeno po galaxii, včetně Endoru a Rylothu. Dále se představilo v novelách „Thrawn: Alliances“, „Aftermath“, „Aftermath: Empire's End“ či „Galaxy's Edge: Black Spire“ anebo ve hře „Star Wars Battlefront II“. (3T)

Reklama

Reklama