Reklama

Reklama

VOD (1)

Mandalorian spojí síly s bývalou výsadkářkou a brání farmáře proti nájezdníkům. (Disney+)

Recenze (100)

Colby Sawyer 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Čtvrtá epizoda je mnohem více dialogová a i když se zde vyskytuje pár hodně klišé momentů, tak stále baví. Jsem rád, že se konečně pracuje s postavami, které se charakterově vyvíjejí. Prostředí a zápletka zajímavé. Především oceňuji noční atmosférické scény, které byly prostě parádní. Mandalorian má možná nejlepší triky, jaké byly v seriálové tvorbě, kdy vidět. Doufám, že se s takovou akcí i výstavbou charakterů bude pracovat i nadále, jen se ubere na těch klišé momentech. ()

jjjerry 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Velké zklamání. Ta režie a příběh je hodně slabý. SPOILER: Na co má Mandalorian "bojovou loď s kanony" než aby zničil At ST? ENDSPOILER Absolutně jsem se zatím nezžil s žádnou postavou, neponořil do děje. Teď svitla naděje, že by měl Mando společnici, ale hned zase uhasla. Vyhlášený nájemný lovec "v parseku" (ano ta věta mě stále irituje), a stále má nějaké problémy? Nzlvádne ex-military holku, apod. Díly jsou moc krátké. Děj je heslovitý. Něco mezi trailerem a krátkým animákem pro děti aby udrželi pozornost maximálně 30 minut. Líbí se mně prostřední, odkazy na starou trilogii, ale to je bohužel vše. Baby yoda, ok chvíli je vtipný a roztomilý, ale nic se nemá přehánět. Disney asi už v číně šije "plyšáky" a mně si ruce jak mu vydělají prachy a bohužel to je pro ně to hlavní :/ ()

Reklama

Necrotongue 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Třikrát jsem už hodnotil kladně, jen proto jsem teď přidal i třetí hvězdičku. Příběh byl ve čtvrté epizodě velice slabý, když už chtěli tvůrci natočit svou verzi Sedmi statečných, neměli jejich počet zkrouhnout na dva a ten výcvik vesničanů... Jinak, ti váleční veteráni musí být sakra tvrďáci, když jdou s úspěchem pěstmi do materiálu, který běžně odolává blasterům. ()

Melios 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

( Komentár je len môj subjektívny názor ,ktorý som naschvál napísal s cynickým podtónom ,takže ho neberte moc vážne ) ... A samozrejme ,keď ja začnem niečo chváliť všetko musí ísť do sračiek. Minulé epizódy boli to najlepšie ,čo ma od premiéry Rogue One čakalo. Epizóda 7, 8 a SOLO ma neskutočne sklamali a tak som dúfal ,že sa Mandalorian nezačne správať strojene ,predvídateľne a neskutočne detinsky. Bohužiaľ toto všetko tento diel obsahuje. Máme tu jednoduchú zápletku ( až moc jednoduchú ) točiacu sa okolo vojen medzi kmeňmi ,ktorú nakoniec vyhrá kmeň na strane Mandaloriana ( aké nečakané! ) a vzápätí to vyzerá ,že sa nám tu pekne usadí ,ale ako to býva niekto ho príde zabiť a celá predstava sa rázom rozbije. Baby Yoda a jeho roztomilosť nedokážu odvrátiť pozornosť od nedostatkov . Počas celej epizódy som mal pocit ,že je hlavný charakter až moc citlivý a tvorcovia nám pchajú do ksichtu jeho pocity ,ktoré od nájomného zabijáka moc ľudí fakt nechce počuť. K tomu si ešte prirátajte neprehľadnú a zbesilú akciu a máte Star Wars Last Jedi vytvorený. Ale katastrofa to nebola ,len mám pocit ,že keď Disney začne robiť niečo neskutočne vážneho a dospeláckeho tak to vždy okorení niečim detiským trápnym. ()

Landauer 

všechny recenze uživatele

B. D. Howard by si měla výrazně vylepšit režisérské dovednosti. Tahle utahaná limonáda plná neskutečných klišé a předvídatelného děje ve stylu Sedmi statečných (samurajů) je neskutečným propadem v jinak zatím vcelku vysoko držené laťce seriálu. Je tu předěckováno, yodě ztratilo své kouzlo a celá vesnice vidláků je neskutečně otravná a hlavně aušusová. Ani na vteřinu jsem nevěřil, že ten rustikální ráj z reklamy na zájezd je skutečnou živoucí vesnicí. Obyvatele tvořil usměvavý komparz, nikde ani náznak po sebemenším mráčku vnitřních vztahů - kde byl starosta? Fakt nikomu nevadí cizinec ve vesnici? Nejsou tam frakce, které razí názor: no, tak tý bandě gaunerů vždycky dáme kousek úrody, hlavně že nás jinak nechávají žít, proč to zbytečně hrotit? Ne, tvl. Všichni se chovají jak plastoví panáci z nějaké dětské hry. V předchozích dílech Mandalorian potěšil realističností, špinavostí, syrovostí, živými postavami a zajímavým dějem. V tomhle díle sklouznul k laciné dětské frašce, která není uvěřitelná ani chviličku. AT-ST... děsivý stroj, kvůli kterému to chce Mando a ta jeho parťačka zabalit, obávaná příšera, postrach okolí a.... nakonec nikomu nezkřiví ani vlásek, protože i když svým obřím dělem střílí do nahuštěného davu vidláků, stejně se netrefí. Vždycky mine, protože musí... Jakékoliv násilí by přece mohlo být pro diváka traumatizující a hlavně by se na to nemohly dívat děti. Myslete na děti!!! Proto to musí být nudné a selankovité a úplně o hovně. Uf! Mrzí mě to celý o to víc, že Mandalorian se až do teď profiloval jako solidní, chytrý a svérázný seriál ze světa Star Wars a to všichni dávno chtěli (včetně dětí!), ale B. D. Howardová ho poslala rovnou do míst, kam slunce nesvítí a kde spočívají SW epizody 1 a 2 spolu z Ewoky. Gratulky! Snad tenhle Mandalorian svůj nečekaný pád do rekta rozměrů sarlacca v dalším díle vybere. ()

Galerie (19)

Zajímavosti (5)

  • Epizóda je odkazom na filmy Sedem samurajov (1954) a Sedem statočných (1960). Obsahuje rovnakú nosnú tému – miestni dedinčania si najmú skupinku profesionálov, ktorí ich majú ochrániť pred miestnou bandou a zároveň ich vytrénovať na boj o svoj domov. Rovnaký základ mala aj epizóda Nájemní lovci (2010) zo seriálu Star Wars: Klonové války (od r. 2008). (Piri)
  • Režisérka Bryce Dallas Howard prozradila, že během natáčení této epizody ani jednou nepracovala přímo na place s představitelem Mandaloriana Pedrem Pascalem. Důvodem byla jeho vytíženost na Broadwayi. Jeho scény proto odehráli dubléři a hlas byl přidán v postprodukci. (Kinofil)
  • Během rozhovoru mezi Mandem (Pedro Pascal) a Omerou (Julia Jones) přibližně v polovině epizody můžeme vidět v horní části obrazu mikrofon. (Atrekan)

Reklama

Reklama