Reklama

Reklama

VOD (1)

Mandalorian se spolu s partou žoldáků pokusí osvobodit nebezpečného odsouzence z vězeňské lodi. (Disney+)

Recenze (67)

TheDarKnig 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Příběh tedy zase o moc nepostoupil, ale na rozdíl od předchozích dvou epizod jsem tady dostal hodně slušný prison break s postavami, které byly dostatečně zajímavé (a měly díky délce dostatek prostoru), s dobrou režií a choreografií soubojů, nějakým tím zvratem (ačkoliv to nebylo samozřejmě zase nic překvapivého) a se zapojením do širšího kontextu galaxie. Což je pro mě asi největší plus. I když mě rozhodně bavilo vidět i ten kontrast a napjatý vztah mezi Mandem a ostatními lovci/žoldáky. Mando pod dohledem malého dítěte opravdu taje.. svým vlastním způsobem. ()

Atrekan

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Začátek sice nevypadal nic moc, ale druhá polovina přinesla výbornou podívanou plnou příjemných překvapení (Mandovo postupné eliminování bounty hunterů - především scéna s plížením v diskosvětle). Potěšilo taky cameo Dava Filoniho, coby jednoho z pilotů X-Wingů. Tvůrci už opakovaně provokují s hlavními dvěma otázkami - a) Jak vypadá Mando bez helmy (jo, vím, že to je Pedro Pascal), i tak je ale divák zvědavý a napůl chce a napůl nechce spatřit Mandovu tvář. b) Jak je to s Baby Yodou a jeho napojením na Sílu? Už dříve jsme jej viděli natahovat se k Síle, když byl náhle přerušen, čímž se tvořené napětí ještě umocňuje. Jak moc je nadaný v Síle? Bude z něho v seriálové budoucnosti Jedi? Zajímavé bylo také vidět loď a droidy Nové Republiky, jelikož z filmových a seriálových zdrojů o Nové Republice víme zatím velice málo a, pokud se nepletu, droidy na palubě lodi, stejně jako uniformu vojáka, jsme viděli poprvé. Bylo by zajímavé skrze seriál sledovat doplňování zatím odznova neurčeného universa. Při souboji Manda s Devaronianem mě celkem překvapila jeho „nehořlavost“. Pokud se nepletu, jedná se o nově ustanovenou vlastnost této rasy? ()

Reklama

SpaceOdyseus 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

This is the way! Kdyby takhle vypadal cely serial, byl bych spokojeny. Villain of the week koncept mi tu sedi mnohem vic, nez rozbredla roztahana storka s miminem. Tohle byl paradni dil se skvelou tlupou renegadu, skvele pojatym tradicnim questem a Mando do toho zapadl jak prdel na hrnec. Chytre a nenucene se tu odkazovalo na vsechny tri trilogie. Melo to spad, melo to prekvapeni, melo to fajn akci, melo to mou pozornost po celou dobu. THIS IS THE WAY! ()

Scalpelexis 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Rozhodně zábavnější epizoda, co předešlé 2. Sice na příběhu tomu přidala přesně 0%, ale fajn akce téměř od začátku až do konce si mě udobřila. 2x jsem se uchechtl ("I was not a stormtrooper!", Baby Yodův "Zachraňte Vojína Ryana" moment) , pár nostalgických vsuvek. Pokud ale takhle budou pokračovat poslední 2 epizody, tím myslím absencí jakéhokoliv příběhovému posunu, tak budu celkově 1. sérií zklamán. ()

Seniad 

všechny recenze uživatele

Mando, Bill Burr v maskáčích, nasteroidovaný čert, psychotická mimozemská šereda a egoistický droid/hacker kdepak jsem jen podobné téma viděl, no ale tak na disney to za 5 i přes pohádkový konec bude, kdyby je vyčistil mnohem uvěřitelněji v džan vik stylu bylo by to zasloužených 5 *, ale na disney je neuvěřitelně dobré ;-). ()

Galerie (6)

Zajímavosti (8)

  • Postavu vojaka Novej Republiky si zahral Matt Lanter, ktorý nadaboval postavu Anakina v seriáli Clone Wars (od r. 2008). (ČSFD)
  • Mayfeld (Bill Burr) sa pýta Manda (Pedro Pascal), či si nechce zložiť helmu, pretože je Gungan. Jedná sa o narážku na postavu Jar-Jar Binksa (Ahmed Best) prequelovej filmovej trilógie. (ČSFD)

Reklama

Reklama