Reklama

Reklama

Mandalorian - Season 2

(série)
Trailer 2
USA, 2020, 5 h 21 min (Minutáž: 32–52 min)

VOD (1)

Epizody(8)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (164)

kamil.i 

všechny recenze uživatele

Páči sa mi ako druhá séria pripomína zásadné sci-fi, či iné žánrové klasiky. Prvý diel odkazoval na Dunu, druhý okrajovo na Votrelca a Impérium vracia úder, tretí na všakovavé vesmírne vodné planéty a ich príšerky (Cthulhuovské postavičky vo veľkosti dospelého človeka, či nebodaj i Costnerov Vodný svet?), piaty na samurajské filmy, šiesty na klasické westerny a siedmy bol vojnovou drámou pripomínajúcou infiltráciu do nacistického tábora. Štvrtý diel pripomenul zápletku epizódy 9 z nešťastnej Disney trilógie. Posledná časť série priamo premostila na staručkú epizódu 6 a nejeden fanúšik v závere ujúkal blahom, či slzičku vyronil. ()

erased 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Je to sice jen dalších osm "nijak" natočených epizod čistého fanservisu s jalovými scénáři podprůměrné videohry, ale přesně to se od Mandaloriana očekávalo a víc od něj ani nechci. Snad teda přinese těch deset seriálových spinoffů Disney dost peněz, odvahy a dobré vůle na to konečně zahájit produkci čehokoli, co prostě půjde zcela opačnou cestou (ideálně samozřejmě trilogie Riana Johnsona). ()

Reklama

silentname 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Myslím si, že "2. séria The Mandalorian" prinieslo niekoľko fantastických momentov, a niekoľko veľmi dobrých momentov. Nenašiel by som v tejto sérii epizódu, ktorá by ma nebavila, nenašiel by som tu jeden jediný diel, ktorý by som chcel vynechať. No napriek tomu by som povedal, že prvá časť dokopy so zvyškom seriálu moc nemá. Jediné čo je v nej podstatné je, že Mando získa na konci brnenie Boba Fetta. Takže toľko k prínosu pre zvyšok seriálu. Na druhú stranu vidieť ten boj na Tatooine je tak super, že si ma to získalo už tam. No súčasne sa ukazovalo, že prvých 5 dielov viac-menej sledovalo rovnakú formulku. Mando potrebuje niečo získať. Najčastejšie informáciu. Niekto mu ju sľúbi dať, ale je potrebné, aby najprv spravil niečo on pre toho, od koho to potrebuje. A tak to ide prvých 5 epizód. Všetko sa ale podľa mňa zmení v šiestej epizóde, kde dostane seriál konečne trošku už finality a veci sa posunú vysoko dopredu. Pravdou je, že posledné 3 epizódy sú pre mňa absolútnym highlightom seriálu a absolútne perfektné. Tam som nemal dokopy skoro žiadnej výčitky. Možno sme na konci poslednej epizódy zabudli na ten temný meč, ale to je asi tak maximum. Vo všetkom ostatnom som maximálne spokojný. Efekty super, návrat do sveta Star Wars fenomenálny. Stretnutie sa so známymi postavami je pre mňa absolútnou lahôdkou. Čim viac som to sledoval, tým viac som si uvedomoval, že toto je to, čo mi vo filmoch Star Wars chýbalo najviac. Nepotreboval som vidieť to, čo som už v minulosti videl. Chýbalo mi vidieť viac zo sveta, ktorý sme už poznali. A tento seriál to po druhýkrát zvládol excelentne. Ak milujete Star Wars rovnako ako ja, tak nevidím dôvod na to, aby ste si toto nepozreli tiež. Hodnotenie: A ()

KoRner 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Keď som spri prvej série hundral, že síce super seriál, avšak pol hodiny je na epizódu z tohtod sveta príliš málo, aby si to divák stačil užiť. No a potom príde táto druhá, ktorá nielenže predĺži časti na akurátnu dĺžku, ale kvalita ešte viac išla hore. Bavili ma rovnako Mandove side questy, ako aj hlavná dejová linka, ktorá má v rukáve plno slávnych postáv zo SW, vrátane jednej famóznej. Nesie sa to vo westernovom duchu a všetky postavy sú proste super, rovnako ako soundtrack. Peniaze na tom proste vidno, ale aj láska k danej látke a Favreauovi by Lucas mal postaviť pomník. ()

mzss1 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

[73%] Podobně bych to viděl jako první sérii, jenže zde dávám o něco vyšší hodnocení, bylo to přeci jen celkově o něco lepší. Akce zde bylo opět hodně (až moc), postavy mě teda bavily o něco více a příběhově to stejně nebylo až tak záživné, ale každý díl bylo na co se dívat. Z tohoto seriálu nejsem tak unešený jak ukazuje hodnocení, ale k zahození není. Ve finále mě potěšil jako cameo Luke Skywalker v mladé podobě (pc úpravy pomohly). Nicméně, na další sérii se celkem těším a třeba se to ještě o něco víc vylepší ()

Galerie (131)

Zajímavosti (97)

  • Kraytský drak vydáva rovnaké zvuky, aké použil Obi-Wan (Alec Guinness) na vyplatenie Piesočných ľudí (Tuskenov) v epizóde Star Wars: Epizóda 4 - Nová nádej (1977). To vysvetľuje, prečo sa Tuskeni po ich započutí okamžite stiahli. (ČSFD)
  • V závere epizódy sa dozvieme, že Ahsoka Tano (Rosario Dawson) hľadá veľkoadmirála Thrawna. Thrawn je jedným z najinteligentnejších a najnebezpečnejších vodcov Impéria, ktorý nám bol predstavený v seriáli Star Wars Rebeli (od r. 2014) a ktorého príbeh bol rozvinutý v nekánonických dielach. Poslednou vecou, ktorú o ňom vieme z kánonu, je, že zmizol, keď mladý Jedi Ezra Bridger s pomocou vesmírnych veľrýb (purrgil) uniesol jeho loď do neznámych končín vesmíru. Ahsoka Tano od tej doby očividne pátrala po Ezrovi a po Thrawnovi. (ČSFD)
  • V tomto díle zazněly zvuky ze všech původních Star Wars filmů. Hned na začátku je slyšet stejný zvuk nefunkčních hypermotorů, který provázel hrdiny Star Wars - Epizody V (1980) opakovaně napříč filmem při snaze „nastartovat“ hypermotory Millennium Falcona. Je slyšet také známý zvuk otevírání obrněných dveří, letu Tie Fighterů, střel jejich blasterů a ovládacích panelů pro zaměřování střel (ze Star Wars - Epizody IV, 1977) a pak také zvuk speederů ze Star Wars - Epizody VI (1983). (Sidarius)

Související novinky

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů

02.01.2021

Nejoblíbenější uživatelé ČSFD se tradičně svěřují s osobními topkami 3 filmů (a seriálů), uvedenými v našich končinách (nebo kdekoliv jinde) v uplynulém roce, a od letoška jejich řady rozšiřují taky… (více)

Reklama

Reklama