Reklama

Reklama

Mandalorian - Season 2

(série)
Trailer 2
USA, 2020, 5 h 21 min (Minutáž: 32–52 min)

VOD (1)

Epizody(8)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (163)

Motinski 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Druhá séria pokračuje v zabehnutých šľapajach a každá epizóda funguje nezávislé od seba ako jedna samostatná misia. Prvé štyri časti na rovnakej úrovni, no keď sa prehupneme do druhej polovice ide to stále k lepšiemu až do finále po ktoróm je jasné že išlo o udalosť roka a najlepšie Star Wars od Rogue One. Veľa známych postáv, na seriál výnimočné dobré efekty, výprava a pomaly sa z Mandaloriana stáva jeden z mojích obľúbených projektov. 9/10 ()

MikyAff 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Uaaa, kdy naposled bylo něco, co si udrželo kvalitu po celou dobu vysílání? Slyšela jsem sice, že některé díly zde působí spíš výplňově, ale koho to zajímá. Dejte mi dávku Baby Yody (Grogu, pardon) a jsem spoko a od obrazovky mě nedostanete. Navíc ta akce a smršť v posledních dílech? Wow. Ani poslední triologie Star Wars mi nebaví tolik, jako tenhle seriál! Potřebuji víc. ()

Reklama

Shakers 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

2. séria - 95%. Už som si nejako zvykol, na to, že nám Filoni naservíruje v druhej sérii oveľa viac. Bolo to tak v Clone Wars, v Rebels a je tomu aj tu. Prvá séria mala viac zbytočných stand-alone príbehov a som rád, že sa to v druhej sérii zmenilo. Okrem viac stormtrooperov, lepšieho príbehu a lepších akcii, druhá séria ponuka predovšetkým zaujímavejšie postavy. Je tu návrat starých filmových (Boba Fett), ale aj seriálových (Bo-Katan, Ahsoka Tano). A to je pre fanúšikov asi jedno z najväčších prekvapení. No to najväčšie prekvapenie je bombastické finále, ktoré každý fanúšik musí vidieť! P.S.: nezabúdajte na scénu za titulkami, ktorá odkazuje k ďalšiemu seriálu! ()

BoXBe 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nejlepší Star Wars od Rogue One před Andorem (aniž bych znal Klonové války). Má to seriálové parametry, ale zachází to s rozpočtem tak inteligentně, že to jen a jen příjemně překvapí. Výborná série mezi mnoha jinými sériemi. Co na tom, že to občas působí jako Xena s Herculem z devadesátých let. Když se rozjede akce nestačí se člověk divit, co všechno J. J. Abrams s prvním a třetím dílem zahodil za příležitosti. Druhá půlka posledního dílu byla čirá radost. ()

mzss1 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

[73%] Podobně bych to viděl jako první sérii, jenže zde dávám o něco vyšší hodnocení, bylo to přeci jen celkově o něco lepší. Akce zde bylo opět hodně (až moc), postavy mě teda bavily o něco více a příběhově to stejně nebylo až tak záživné, ale každý díl bylo na co se dívat. Z tohoto seriálu nejsem tak unešený jak ukazuje hodnocení, ale k zahození není. Ve finále mě potěšil jako cameo Luke Skywalker v mladé podobě (pc úpravy pomohly). Nicméně, na další sérii se celkem těším a třeba se to ještě o něco víc vylepší ()

Galerie (131)

Zajímavosti (100)

  • Vodný mesiac Trask je obývaný predovšetkým rasami Mon Calamari a Quarren. Obe nám boli predstavené už v originálnej trilógii a obe pochádzajú z planéty Mon Cala. (ČSFD)
  • V této epizodě byla konečně vysvětlena velká „plot hole“, kterou kritizovali fanoušci, tedy že Mandaloriani v kreslených seriálech sundávali helmu, i když dle kodexu Mandalorianů (o kterém byla řeč v první řadě tohoto hraného seriálu) by to neměli na veřejnosti udělat nikdy. Je to zdůvodněno tak, že kodex toto zakazující, je kodex „náboženských fanatiků“ zvaných The Watch (ostatními Mandaloriany nazívaná The Dead Watch) a nikoliv o obecný kodex všech Mandalorianů. The Watch je skupina, která zachránila a vychovala ústřední postavu, takže je logické, že jiný kodex nezná. (Sidarius)
  • V tomto díle se objevila v jedné z rolí další známá persona ze světa slavných sci-fi filmů, a to Michael Biehn, který hrál vojáka z budoucnosti Kylea Reesea ve filmu Terminátor v roce 1984 (mihl se i v Terminátorovi 2, 1991) a velitele vesmírných mariňáků Dwaynea Hicksa ve filmu Vetřelci (1986). Na některé rysy těchto dvou slavných postav jsou dokonce v Mandalorianovi i dvě reference. (Sidarius)

Související novinky

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů

02.01.2021

Nejoblíbenější uživatelé ČSFD se tradičně svěřují s osobními topkami 3 filmů (a seriálů), uvedenými v našich končinách (nebo kdekoliv jinde) v uplynulém roce, a od letoška jejich řady rozšiřují taky… (více)

Reklama

Reklama