Reklama

Reklama

Mandalorian - Season 2

(série)
Trailer 2
USA, 2020, 5 h 21 min (Minutáž: 32–52 min)

VOD (1)

Epizody(8)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (164)

Kaka 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Rychlé, svižné a občas trochu monotónní a schématické, spoléhající na zaručenou auru Star Wars univerza. A popravdě řečeno, obvykle to funguje. A i když je většina dílů v podstatě dějově na jedno brdo, je Mandalorian narvaný takovým množstvím odkazů, replik a klasických hračiček, které máme v SW rádi, že se mu ledacos dá odpustit. Pascal je jeden z mála herců kde stačí hlas na veškeré hraní. ()

sharky 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Mandalorian těží ze dvou věcí, které seriálový průmysl postupem času zavrhnul a přestal točit - krátké díly kolem 30 minut, aniž by to byl sitcom a žánr čistokrevný western pro chlapy. Ve vesmírných kulisách, s přiměřeně minimalistickými herci, hudbou alá Moricone a vesmírnými kulisami to funguje na výbornou. Tentokrát přidali peníze a je to o trochu víc epičtější a vůbec to není na škodu. ()

Reklama

DwayneJohnson 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Má to několik úžasných momentů, dojemných situací a perfektní akce, přesto je můj dojem po zhlédnutí druhé série zlehka rozpačitý. Tohle všechno jsem již viděl zhruba před rokem a žádná přidaná hodnota, která by to zvedla, nebo aspoň udržela na loňské kvalitě se nekonala. Mando konečně ukázal svoji tvář, ale to mně k (nej)vyššímu hodnocení zdaleka nestačilo. ()

mzss1 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

[73%] Podobně bych to viděl jako první sérii, jenže zde dávám o něco vyšší hodnocení, bylo to přeci jen celkově o něco lepší. Akce zde bylo opět hodně (až moc), postavy mě teda bavily o něco více a příběhově to stejně nebylo až tak záživné, ale každý díl bylo na co se dívat. Z tohoto seriálu nejsem tak unešený jak ukazuje hodnocení, ale k zahození není. Ve finále mě potěšil jako cameo Luke Skywalker v mladé podobě (pc úpravy pomohly). Nicméně, na další sérii se celkem těším a třeba se to ještě o něco víc vylepší ()

Cermbo 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Musím říct, že druhá série je v porovnání s první úplně někde jinde. Pocitově jednička obnášela jen toulání se po galaxii, chytání zločinců, či řešení vesnických problémů. Dvojka provedla neskutečný posun a téměř každý díl této série Mandaloriana přinášel mnoho skvělých inovací, postav, narážek či zvratů. Děj se čím dál víc napojuje nejen na hlavní filmy. Beze srandy autoři dokázali spravit pachuť z nové trilogie a co víc, zvládli značku Star Wars dostat zase mezi elitu. Teď jen věřit, že ještě nedosáhli vrcholu a že se celkově Disney ponaučilo ze svých chyb. ()

Galerie (131)

Zajímavosti (97)

  • Boba Fett (Temuera Morrison) v tomto díle o sobě prohlásí: „I'm a simple man making his way through the galaxy,“ což je téměř stejná odpověď, kterou řekne jeho „otec“ Jango Fett (Temuera Morrison) Obi-Wanovi (Ewan McGregor) ve filmu Star Wars: Epizoda II - Klony útočí (2002), konkrétně: „I'm just a simple man trying to make my way in the universe.“ Oboje je reakce na zjišťování hlavních kladných postav, co jsou zač. (Sidarius)
  • Stvorenia podobné pavúkom z tejto epizódy sa nazývajú Krykna. Prvýkrát sa objavili v seriáli Star Wars Rebeli (od r. 2014). (ČSFD)
  • I v tomto díle se objevilo mnoho odkazů na původní filmy ze světa Star Wars. Při příletu na Corvus je Razor Crest skenován ručním skenerem vesmírných lodí, který používali rebelové ve filmu Star Wars: Epizoda IV - Nová naděje (1977) při příletu Millenium Falcona na Yavin 4. V zahradě magistry Morgan Elsbeth (Diana Lee Inosanto) v Calodanu byl zase k vidění závlahový systém velmi podobný tomu z pouštní farmy Owenů na Tatooinu, který se objevil ve zmíněném filmu a také v prequelu Star Wars: Epizoda II - Klony útočí (2002). A brána města Calodan vydává při otevírání velmi podobný zvuk jako brána Jabbova paláce na Tatooinu ve filmu Star Wars: Epizoda VI - Návrat Jediů (1983). (Sidarius)

Související novinky

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů

02.01.2021

Nejoblíbenější uživatelé ČSFD se tradičně svěřují s osobními topkami 3 filmů (a seriálů), uvedenými v našich končinách (nebo kdekoliv jinde) v uplynulém roce, a od letoška jejich řady rozšiřují taky… (více)

Reklama

Reklama