Reklama

Reklama

Mandalorian - Season 2

(série)
Trailer 2
USA, 2020, 5 h 21 min (Minutáž: 32–52 min)

VOD (1)

Epizody(8)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (163)

3DD!3 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Mandalorian si zachovává atraktivitu a zároveň stíhá prohlubovat jednotlivé postavy. Favreau pomalým odhalováním zvedá laťku až v závěru fandům vypadne huba z pantů. Triky jsou srovnatelné s klasickými filmy v tom dobrém i špatném. Některé z epizod jsou čistým fanservisem ať už jde o Bobu nebo o Ashoku. Hlavním tahounem série ale zůstal mlčenlivý Grogu a mám trochu obavu jak si Mando povede až už v seriálu nebude. ()

Maynard. 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Je to dobrý, je to dobrý. Ani druhá sérka neklopítá a je to pořádně nadupaná jízda v každým dílu. Možná mě krapet mrzí, že některý díly mají jen 30 minut, ale co už. Malej zelenej toho pořád ještě moc nepředvedl, ale to se časem poddá. POtěšilo, že si Manda sundal helmu, to jako bomba! Dějově je to stejně jednoduchý jako SW, ale v tom je právě ta jejich síla. Takže ano, stal sem se fanouškem tohodle seroše... :o) ()

Reklama

Gaaron 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Byla-li první série za 5/5, druhá je za 10/5. Neskutečně sebevědomá práce s Lucasovým odkazem (a již i odkazem samotných tvůrců na jejich Clone Wars). Samotný závěr byl vysněnými epizodami 7-9 v deseti minutách. Neskutečný splněný sen. Zbývá už jen pořádně nakopnout Filoni/Favreu univerzum zbytkem seriálů a Rey a spol. odstřihnout jako alternativní realitu. ()

PKD 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Opět...vše podstatné jest k nahlédnutí pomocí PKD SW žbleptů k dílům samotným. P.s. zatím nevím, zda mi bude moc chyběti dítě-Yoda, ale určitě to už nebude bez něj stejné. Když ale slezu na zem, tak to při dalších kulervoucích propojeních se SW universem, nebude zase takový problém.;-) Třeba příjde Ewok nebo Leia... Jub! Jub! ()

vurhor 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Mandalorian mi i ve své druhé sérii nádherně předkládá to, co jsem chtěl už od novodobé trilogie, které se to ale nikdy pořádně nepovedlo - inovaci. Nové, chytlavé a originální vyprávění, které není připosrané se oprostit od kopírování motivů původní trilogie a zbytečně nerecykluje. Zároveň ale na diváka háže mnoho odkazů a easter eggů, které však nepůsobí mimo mísu, naopak, vlastně si člověk řekne, že do toho děje sednou jak vyšitý. A i přestože jednotlivé díly občas působí příliš epizodicky, přesto dávají dohromady sice jednoduchý, ale velice podmanivý děj, který je plný parádních postav, mezi kterými si divák lehce najde oblíbence. Což už vlastně mohl udělat v sérii předešlé, ale zde přijde další várka. Vůbec bych se na ně nebál v dalších sériích více zaměřit, myslím, že to seriálu dodá na už tak parádnímu kouzlu, plus do postav Manda a Baby Yody jsme se už stejně stihli zabouchnout, tak proč nepřidat ještě pár dalších pardálů! Celkově ale opět velká spokojenost. Pro příště bych se ale klidně už vymanil z epizodického formátu jednotlivých dílů, aby se ději dala nějaká strukturovanější celistvost, díky které pak lépe vyniknou i vedlejší postavy. Kdyby měl Mando nějakou permanentní družinu souputníků, to by bylo žůžo! Lepší 4* ()

Galerie (131)

Zajímavosti (100)

  • Loď, ktorú používa Boba Fett, je Slave I. Túto loď používal už v originálnej trilógii a očividne sa mu ju podarilo získať potom, čo sa oslobodil zo spárov Sarlacca. (ČSFD)
  • V závere epizódy sa dozvieme, že Ahsoka Tano hľadá Veľkoadmirála Thrawna. Thrawn je jedným z najinteligentnejších a najnebezpečnejších vodcov Impéria, ktorý nám bol predstavený v seriáli Star Wars Rebeli (2014–2018) a ktorého príbeh bol rozvinutý v nekánonických dielach. Poslednou vecou, ktorú o ňom vieme z kánonu, je, že zmizol, keď mladý Jedi Ezra Bridger s pomocou vesmírnych veľrýb (purrgil) uniesol jeho loď do neznámych končín vesmíru. Ahsoka Tano od tej doby očividne pátrala po Ezrovi a po Thrawnovi. (ČSFD)

Související novinky

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů

02.01.2021

Nejoblíbenější uživatelé ČSFD se tradičně svěřují s osobními topkami 3 filmů (a seriálů), uvedenými v našich končinách (nebo kdekoliv jinde) v uplynulém roce, a od letoška jejich řady rozšiřují taky… (více)

Reklama

Reklama