Reklama

Reklama

Mandalorian - Season 2

(série)
Trailer 2
USA, 2020, 5 h 21 min (Minutáž: 32–52 min)

VOD (1)

Epizody(8)

Zajímavosti (100)

Star Wars: Vadná várka - Běsnění (2021) (epizoda) (S01E05)

  • Vůbec poprvé ve Star Wars se zde v animované podobě představí Bib Fortuna, majordomus Jabby Hutta. Ačkoliv se tedy jedná o vedlejší postavu, vidět ho můžeme napříč celým Star Wars univerzem prakticky ve všech typech médií – v hrané podobě ve filmech i v seriálu, v animované podobě, v knihách a audioknihách, v komiksech i ve videohrách. V této epizodě mu hlas propůjčil Matthew Wood, který se od roku 1999 podílel na drtivě většině Star Wars projektů jako zvukař i jako herec. Fortunu si již zahrál v The Mandalorian - Chapter 16: The Rescue (2020). (MiniMinion)

Star Wars: Epizoda IV - Nová naděje (1977)

  • Výkřik, který vydá Obi-Wan Kenobi (Alec Guinness), aby zastrašil Tuskenské nájezdníky, je imitace zvuku Kraytského draka. Tato stvůra dokáže spolknout celého Banthu nebo porazit a sníst Sarlacca, takže Tuskeni z ní mají velký strach a respekt a je tedy na jejich zastrašení perfektní. Tento fakt je zmíněn již od sedmdesátých let v knižní verzi Star Wars IV, ale definitivně byl potvrzen a dále rozveden až koncem roku 2020 v seriálu Mandalorian (od r. 2019), konkrétně v epizodě The Marshal (2020). (Sidarius)

Související novinky

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů

02.01.2021

Nejoblíbenější uživatelé ČSFD se tradičně svěřují s osobními topkami 3 filmů (a seriálů), uvedenými v našich končinách (nebo kdekoliv jinde) v uplynulém roce, a od letoška jejich řady rozšiřují taky… (více)

Reklama

Reklama