Reklama

Reklama

VOD (1)

Nájemný lovec putuje na Vnější okraj, aby našel jiné Mandaloriany. (Disney+)

Recenze (84)

Lacike 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Vidím, že sa nič nezmenilo. Postavy stále totálne ploché a nezaujímavé. Prázdna bandaska a zelený mončičák by mi stačili, keby som mal max 12 rokov, ale to už dávno nemám. Zdá sa, že si tvorcovia stúpli do svedomia a prihodili už aj nejaké epizódne zápletky, aby to nepôsobilo ako nekonečný rozkúskovaný film. No ale kdejaký desiatky rokov starý sci-fi seriál mal epizódne zápletky oveľa pútavejšie. Takže všetko zachraňujú len triky na ktorých sa nešetrilo a fan servis v podobe rás a lokácií povedomých z pôvodnej trilógie. Pre mňa je to ale fakt málo a divím sa jak veľa ľudom takáto dejová prázdnota stačí k spokojnosti. 4/10. ()

warrenur 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Priemerny otvarak, hoci diel bol nabity akciou a obry cerv bol celkom kvalitnou pracou grafikov.. :) Typek v poslednych sekundach asi nebol ziadne "orezavatko". Zeleny usaty "moncicak" ma nechval chladnym. Zrejme to bude opat epizodicky road movie, az kym sa plechacik nedostane v poslednom dieli k nejakemu Jedi-ovi. :) Dufam vsak, ze sa mylim. ()

Reklama

Daniel2003 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Mám šílený nutkání dát 5 hvězd, ale na to je to přece jenom moc jednoduché a hloupé, JENŽE! V tom nejlepším slova smyslu. Mandalorian během 10 minut dokáže, že je absolutní borec a sympatičtější postavu v helmě jsem neviděl. Oproti první sérii posun, Favreu už přesně ví, jak dávkovat jeho hlášky a Pascal zase jak je odříkat. Baby Yoda nevyužitý, ale i tak funguje jako komická vložka. Marshal je boží a doufám, že se s ním ještě potkáme. Příběh je vážně jednoduchý, jenže přichází to, co si může tvůrce dovolit jen ve SW universu. Hlubší prozkoumávání již objeveného. Takže Tatooine, Tuskeni, píseční draci. Ano prosím, tohle chci od seriálu téhle značky! Prozkoumávat universum. No a triky? Nemám slov. Absolutní bomba. Kloubí se s dechberoucí kamerou a perfektní hudbou. ÚŽASNÝ! ()

PKD 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jsem naprosto fascinován tím, jak lze scénář totálně o hovnu, natáhnouti skoro na hodinu a přesto nenuditi. Jedná se o zcela zbytečný díl a ti, kteří se na 2.s. teprve chystají, jej mohou s klidným svědomím, přeskočiti. Jedině, pokud je magneticky přitahuje 50min. záběrů na poušť. Favreau je buď šílenec, nebo génius. Special quest star...vykradený/ukradený píšečný červ (zde zřejmě kvůli autorským právům drak, haha) z Arrakis. Pardon z Tatooinu. Vím, že Darth Lucas vykradl pro svou SW IV od westernů, samurajských filmů, včetně Flashe Gordona až po Dunu a Nadaci, ale tohle už bylo fakt na mě moc. Už jsem jen čekal, že se z Tuskenů, vyklubou zakuklení Fremeni. Ugh. Na 2.str. i 1.s. má 1 zbytečný díl, takže skore je 1:1 ()

clump 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nejdřív jsem myslel, že budu naštvanej, že už zase letíme na Tatooine. Kapitola z předchozí série, co se tam odehrávala, byla celkem jalová, plus mě zvlášť po Epizodě VII a Epizodě IX sere povrchní recyklování a hraní na nostalgickou strunu. Ale nakonec to zahráli dobře, se světem a lore Star Wars pracujou celkem hezky a citlivě, na rozdíl od J.J. Abramse mi přijde, že tomu Favreau a Filoni rozumí na hlubší úrovni. Taky umí SW ambienci nebo jak to nazvat. Vizuální atmosféra? Třeba taková blbost jako ta ulice s graffiti a ty siluety věží v pozadí... nevím, jak to říct, prostě mi to přišlo vizuálně a pocitově velmi v pořádku a měl jsem z toho radost. I když to samozřejmě místama recyklát byl. Bavil jsem se ale velice dobře. Plusový body za rozvíjení kultury Tuskenů a hudbu, která je snad ještě lepší než minule. ()

Galerie (18)

Zajímavosti (19)

  • Konfrontácia medzi Mandom a mužom známym ako Cobb Vanth bola silné inšpirovaná filmom Dobrý, zlý a škaredý (1966). Vidíme tu detailné zábery na oči, chvejúce sa prsty, siahajúce po zbrani a strnulé tváre, ktoré boli ikonické pre záverečný súboj vo vyššie zmienenom westerne. (ČSFD)
  • Krayt dragon vydáva rovnaké zvuky, aké použil Obi-wan na vyplatenie Piesočných ľudí (Tuskenov) v epizóde Star Wars: Epizóda 4 - Nová nádej (1977). To vysvetľuje, prečo sa Tuskeni po ich započutí okamžite stiahli. (ČSFD)

Reklama

Reklama