Reklama

Reklama

VOD (1)

Nájemný lovec putuje na Vnější okraj, aby našel jiné Mandaloriany. (Disney+)

Recenze (84)

MiniMinion 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Naprosto skvělá epizoda, minimálně na úrovni první série, možná lepší. Sci-fi-westernová atmosféra funguje na jedničku, především díky kameře a (digitálním) kulisám, a pochopitelně Göransson přispěl výtečným soundtrackem. Oceňuji i propojení s knihami, doufám, že se s Timothym Olyphantem ještě setkáme. Přesně takhle jsem si jeho postavu představoval. Favreau a Filoni dali Star Wars druhý dech a jsem jim za to neskonale vděčný. Jen tak dál. ()

tomik99 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ano, je to sice opět epizodní zápletka jak z počítačové hry: Chceš mou zbroj? Tak pro mě musíš něco udělat. I když se to nese v takovém naivním duchu, tak je to stále super Star Wars. Tolik odkazů ve správně provedené formě jsem už dlouho neviděl. Boba, Cobb Vanth, Banthové, Tuskeni, Tattooine a spoustu dalších drobných odkazů, které v epizodě jsou. Já byl spokojený! Některé scény sice stále vypadají nevěrohodně (špatné nasvícení, hluchá místa v hudbě), ale snad se to časem zlepší. ()

Reklama

Caszidy 

všechny recenze uživatele

Timothy Olyphant: hraje x-let šerifa v zapadákově v jednom seriálu. Jon Favreau: Time, nechtěl by sis zahrát u mě ve Star Wars? Olyphant: Wow Star Wars, konečně něco úplně jinýho, než čím jsem se proslavil. Jasně, count me in! A co jakou roli pro mě vlastně máš Jonathane? Favreau: no je tam takový zapadlý město v poušti, který ochraňuje šerif, teda sorry maršál... Olyphant: Aw shit, here we go again (alternativně: same the same, but different, but still same) Dobrá, teď trochu seriózněji - nosná kostra příběhu celého seriálu opět letí někam do pozadí, takže opět dostáváme téměř výplňovou epizodu (pokud nepočítáme cameo na konci). Potěší samozřejmě Olyphant, který je cool snad ve všem, v čem se ukáže. Skalní fanoušci pak zamáčknou slzu z fan servisu v podobě pomrknutí na hodiny a hodiny strávené hraním legendárního Knights of the Old Republic (pro neznalé, pokud jste přijali na Tatooine quest jehož výsledkem bylo zabití Kraitského draka, tak jste kromě hory XP získali i tzv. perlu kraitského draka - v téhle epizodě ji Tuskenové pracně vyhrabali z jeho vnitřností. Perlu jste mohli použít jako velice silné vylepšení světelného meče, nicméně hardcore hráči obsedantně plnící všechny questy v průběhu hry získali i daleko lepší krystaly do světelného meče. Takže se nabízelo další netradiční využití perly - pokud jste ji donesli do tábora Tuskenů, tamější "historik" se s vámi podělil o zcela zásadní informace a tajemství týkající se historie Tuskenů, Tatooinu a vlastně celé "vzdálené galaxie" - nechci úplně spoilerovat, ale Tatooine nebyl vždycky nehostinná poušť, Tuskenové nebyli vždycky nemilosrdní nájezdníci odmítající moderní techniku a nadsvětelné motory ve "vzdálené galaxii" existovaly už dříve, než tak uvádí "neomylný" archiv Jedi) ()

Dikinsn 

všechny recenze uživatele

Niekedy človek nepotrebuje super chytrú zápletku, alebo bombardovanie miest...niekedy sa stačí usadiť, zapnúť “bedňu” a vychutnávať si každý jeden záber horizontu tej a tej planéty, oceniť klasické masky tamojších obyvateľov a vychutnať si hudbu sprevádzajúcu svet, do ktorého sme sa mohli opäť vrátiť :) ()

Sidarius 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Pete to opět dokázal a oživil s obrovskou péčí a láskou svět Star Wars k životu. Odkazy na originální Star Wars trilogii, ale i na prequel trilogii, jsou tu jako nostalgické pomrkávání a nikoliv jako kýč a první díl druhé série se nese v duchu série první, což může zavánět trochu vykrádáním (další boj proti monstru před jeho jeskyní), ale funguje to pořád skvěle. Že jsou to Star Wars ve westernovém žánru bylo jasné už v první sérii, ale tady je to zcela naplno přiznané, jak volbou prostředí, rázem příběhu, konkrétními scénami, tak výběrem herců (a že Timothy Olyphant byl skvělý). No a jako velký milovník Star Wars a starých westernů nemohu tento seriál nemít rád a stále tvrdím, že je to to nejlepší, co se ze světa Star Wars urodilo od té doby, co na tom dělá Disney. A hlavní zásluhu na tom má Jon Favreau, který nezapře cit a lásku k dané tématice, což v ostatních produktech z dílny Disney ze světa Star Wars jinak strašně chybí. ()

Galerie (18)

Zajímavosti (19)

  • Herec Timothy Olyphant (Cobb Vanth) zde ztvárnil velmi podobnou postavu jako ve westernovém seriálu Deadwood (od r. 2004). Tato skutečnost podtrhuje westernové pojetí celého seriálu. (Sidarius)
  • V epizóde sú zmienené aj najznámejšie osady na planéte Tatooine – Mos Eisley a Mos Espa. V Mos Eisley sa odohralo prvé stretnutie Obi-Wana (Alec Guinness) a Lukea (Mark Hamill) s Hanom (Harrison Ford) a Chewbaccom (Peter Mayhew). Mos Espa sa zase objavila vo filme Hviezdne vojny: Epizóda I - Skrytá hrozba (1999). Väčšina epizódy sa odohráva v Mos Pelgo. Táto osada nám bola prvýkrát predstavená v hre „Star Wars: The Old Republic: Knights of the Eternal Throne“ a výskytom v tejto epizóde sa oficiálne zaradila do kánonu. (ČSFD)

Reklama

Reklama