Reklama

Reklama

Mandalorian - Season 2 (2020) (série)


Kapitola 13: Jedi (S02E05)

(epizoda)
  • USA Chapter 13: The Jedi (více)

VOD (1)

Mandalorian cestuje na planetu, které vládne krutá místodržící, jež má velice mocnou nepřítelkyni. (Disney+)

Recenze (89)

Clark_Kent 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

„Všichni jsme jeden. Vše je jedno. Světlo, Temnota… Jen cesty jsou vždy dvě." Normálně nehodnotím každou epizodu zvlášť, ovšem u téhle udělám vyjímku. Ashoka a její cit pro světlou sílu, mě maximálně udivil. Jsem milovníkem světa Star Wars a velice mě zajímá směr, který si malý "Grogu " vybere. Přehlídka se světelnými meči, mému oku opravdu moc lahodila. ()

Kinofil 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

|| TV-14 || Disney/Lucasfilm || Konečně se něco začalo dít a celý příběh někam vede. Holt bez Jediů není Star Wars. Ashoka ihned vzbuzuje respekt, a byť tuhle postavu z Klonových válek neznám, očividně není radno se s ní srát. Malinko mě zarazil její křiklavý vzhled, který nezapadá do vizuálu seriálu a v každém záběru trčí ven. Na druhou stranu je to kopie 1:1 animovaného originálu, takže není na co nadávat. Obsazení rovněž trefné. Kdo ví, jak by vypadal live action Homer Simpson? Přesto nepovažuju 13. kapitolu za dokonalou pro své kvality, ale nakopnutí příběhu správným směrem. Příště už by k tomu nemuselo dojít až v půlce série. Filoni natočil druhý nejlepší díl, ale zároveň ukázal, že nezvládá reálnou akci a budování napětí. Souboj světelný meč vs. tyč mohl být epickou událostí s prvky z filmu Tiger a drak, místo toho je to PG-13 sestříhaný bordel, který se vždy utne v nejlepším okamžiku. A Michael Biehn tam dělal jako co? Nicméně chválím opět loutku Baby Yoda (Grogu), která nám i tvůrcům dokazuje, jak je důležitá hmatatelná rekvizita. Myslím, že by si k němu nikdo nevytvořil takovou oblibu, kdyby šlo o i sebelepší CGI animaci. Jsem rád, že mám, co chválit. 85%. ()

Reklama

Dolby.130 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Mando a Jedi pekná dvojka. Pekne sa posúvame v príbehu ďalej. Zbytočne sa nekecalo, proste všetko mi to dávalo zmysel, len mi to ubehlo pekelne rýchlo. Konečne sa dozvedáme niečo nové o The Kid a to ma potešilo a navnadilo na ďalšie pokračovania. PS: ale taký kov by som aj bral. Mando ma šťastie no. :D ()

BROKEN_ 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Plakal jsme štěstím! ÚŽASNÁ EPIZODA! Pro mě osobně se jedná prozatím o nejlepší epizodu. Ashoka se mi líbila, ale na začátku jsem měl pocit, že si Rosaria vzala na sebě cosplay Ashoky a hraje si na ni. Ale to se po chvíli změnilo a začal jsem v ní vidět Ashoku. V pohybech mě Ashoka lehce nepřesvědčila, plus ty její "vlasy" neodpovídají délce z finále seriálu Rebels, ale jak řekli sami tvůrci, bylo to kvůli akčním scénám, kde by ty delší "vlasy" vypadali divně, takže jsem ochoten to odpustit. Konečně jsme zjistili jméno Baby Yody, plus závěrečné překvapení v odhalení jedné postavy, kterou fanoušci Star Wars moc dobře znají byla překvapující a zároveň potěšující. Dave Filoni na hrad! Tvůrci dávají fanouškům to co chtějí a toho si neskutečně vážím! Jen tak dál. Doufám a věřím, že jsme se s Ashokou neviděli na posled. P.S. Vidět ji se světelnými meči byl nerdí orgasmus. Miluju to! ()

AllShallFall 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jak začít? No asi tak, že tenhle díl byla obrovská bašta pro všechny Star Wars fanoušky. Nejen že jsme se dozvěděli, kdo je onen malý zelený mužík, který je stejné rasy jako Yoda, ale jak se jmenuje a odkud vlastně pochází. Ale zároveň se tu naskytuje mnoho dalších otázek. Například, kdo ho odnesl z chrámu Jediů? A proč? Stejně tak mě velmi potěšila přítomnost Asoky Tano. A opět svištění světelných mečů. A co zmínka o Velkoadmirálovi Thrawnovi? Nepochybně žije. Jeho smrt jsme tehdy v seriálu Rebels, neviděli. Ale také jsne nevideli smrt Ezry. A byl to právě on, který ho odnesl do hlubin vesmíru. Takže máme se na co těšit? Ja bych řekl, že určitě ano. Jelikož tento díl byl ve scénáři a režii Davea Filoniho. Dle je mě právoplatným dědicem Star Wars. Neboť on jako jediný dokáže s příběhem hýbat tak, jak fanoušci chtějí a jsou maximálně spokojení. Věřím že nás příběh zavede až ke Thrawnovi, k Ezrovi a rovněž i k Prvnímu řádu. Vše do sebe začíná a ještě bude zapadat. ()

Galerie (6)

Zajímavosti (13)

  • V roli Langa se objevil Michael Biehn, který je známý především rolemi Kylea Reese ve filmu Terminátor (1984) a velitele vesmírných mariňáků Dwaynea Hickse ve filmu Vetřelci (1986). Na některé rysy těchto postav jsou dokonce v seriálu dva odkazy. (Sidarius)
  • Ahsoka (Rosario Dawson) povie, že Yoda bol jediným príslušníkom svojho druhu, ktorého poznala. To je zaujímavé, pretože v Rade rytierov Jedi sme mohli vo filme Hviezdne vojny: Epizóda I - Skrytá hrozba (1999) vidieť aj ďalšieho príslušníka tohto druhu - Yaddle. Táto rytierka sa však v ďalších filmoch neobjavila a zdá sa, že zomrela skôr, než sa do chrámu rytierov Jedi dostala Ahsoka. (ČSFD)

Reklama

Reklama