Reklama

Reklama

Mandalorian - Season 2 (2020) (série)


Kapitola 13: Jedi (S02E05)

(epizoda)
  • USA Chapter 13: The Jedi (více)

VOD (1)

Mandalorian cestuje na planetu, které vládne krutá místodržící, jež má velice mocnou nepřítelkyni. (Disney+)

Recenze (89)

Lacro 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nařachanej díl, kterýho jsem se nemohl dočkat. Konečně jsem viděl hranou Ashoku, která měla moc povedenej příchod do tohoto seriálu a ukázala nám její lightsabery v plný parádě. Zjistili jsme jak se jmenuje náš mrňous, slyšeli jsme zmíňku o Yodovi a Anakinovi. Samozřejmě naše hlavní dvojka v akci je vždycky top, ještě když vidíte, jaký mají mezi sebou pouto. Za mě prostě a jednoduše naprostá spokojenost. ()

warrenur 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nieco, co sme mali vidiet omnoho skor. Stretnutie Jedi a moncicaka. Uvod zenskeho duelu inspirovany samurajskymi subojmi bol az hlupo usmevny. Takisto ako dianie predtym. Avsak atmosfera celkom funguje. Rosario mala vzdy pekny usmev., Je to poznat i pod tym oranzovym nanosom v celej tej "aure dostojnosti". Moze byt. Konecne sa pribeh trosku posunul. Zaner "road-movie" vsak ostava, ako som predpokladal, akurat Jedi-a sme sa dockali uz v piatom dieli, nie az v zavere serie. ()

Reklama

kotasbk 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Už by to chtělo nějakého sith a pořádnou řežbu jako ve trojce v pomstě sithů. Snad ta pomalovaná jedi nulka nepřežije do dalšího dílu. Opět se ale ukazuje, že jediové nejsou schopní spolupráce. Tahle je zalezlá někde na planetě, kde nikdo nežije, stejně jako ten zelený skřet Yoda. A snad si "malý Yoda" vybere správnou stranu, protože jedině sithové dokáží pořádné věci. Jediové dokázali jen prohrát. ()

Fearghast 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Po předchozí tragické epizodě příjemný návrat k naprůměrné produkci a hereckým výkonům (tedy vyjma té Jedi, jejíž výraz plynule přechází mezi dvěma extrémy "roztomilý Joda" a "zácpa"). Michael Biehn rozhodně potěšil, ač jeho role byla malá. Pomalá, příjemná epizoda s minimem vycpávek, lepší příběh probíhající epizody vs. co nás bude čekat v budoucnu by určitě potěšil, ale ... jen tak dál. ()

AllShallFall 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jak začít? No asi tak, že tenhle díl byla obrovská bašta pro všechny Star Wars fanoušky. Nejen že jsme se dozvěděli, kdo je onen malý zelený mužík, který je stejné rasy jako Yoda, ale jak se jmenuje a odkud vlastně pochází. Ale zároveň se tu naskytuje mnoho dalších otázek. Například, kdo ho odnesl z chrámu Jediů? A proč? Stejně tak mě velmi potěšila přítomnost Asoky Tano. A opět svištění světelných mečů. A co zmínka o Velkoadmirálovi Thrawnovi? Nepochybně žije. Jeho smrt jsme tehdy v seriálu Rebels, neviděli. Ale také jsne nevideli smrt Ezry. A byl to právě on, který ho odnesl do hlubin vesmíru. Takže máme se na co těšit? Ja bych řekl, že určitě ano. Jelikož tento díl byl ve scénáři a režii Davea Filoniho. Dle je mě právoplatným dědicem Star Wars. Neboť on jako jediný dokáže s příběhem hýbat tak, jak fanoušci chtějí a jsou maximálně spokojení. Věřím že nás příběh zavede až ke Thrawnovi, k Ezrovi a rovněž i k Prvnímu řádu. Vše do sebe začíná a ještě bude zapadat. ()

Galerie (6)

Zajímavosti (13)

  • Ahsoka povie, že Yoda bol jediným príslušníkom svojho druhu, ktorého poznala. To je zaujímavé, pretože v Rade rytierov Jedi sme mohli vo filme Hviezdne vojny: Epizóda I - Skrytá hrozba (1999) vidieť aj ďalšieho príslušníka tohto druhu - Yaddle. Táto rytierka sa však v ďalších filmoch neobjavila a zdá sa, že zomrela skôr, než sa do chrámu rytierov Jedi dostala Ahsoka. (ČSFD)

Reklama

Reklama