Reklama

Reklama

Mandalorian - Season 2 (2020) (série)


Kapitola 13: Jedi (S02E05)

(epizoda)
  • USA Chapter 13: The Jedi (více)

VOD (1)

Mandalorian cestuje na planetu, které vládne krutá místodržící, jež má velice mocnou nepřítelkyni. (Disney+)

Zajímavosti (13)

  • Spoiler: V této epizodě jsme se konečně dozvěděli jméno „Dítěte“ – Grogu. Každopádně stále nebyl vyjeven název rasy, ze které Yoda, Yaddle a Grogu (jediní tři představitelé této rasy, kteří se ve světě Star Wars dosud objevili) pochází, takže je na ní nadále referováno jako na „Yoda species“ (Yodův druh). (Sidarius)
  • Spoiler: Chvíli předtím, než se Mandalorian (Pedro Pascal) poprvé setká s Ashokou Tano (Rosario Dawson), tak si pozorný divák může na stromě všimnout sedícího ptáka, což není nikdo jiný než legendární Morai, který Ashoku doprovází a stráží již od klonových válek (konkrétně od její návštěvy tajemného světa Mortis) a dokonce jí i zachránil život. Pozorní fanoušci kreslených seriálů jsou tedy upozorněni předem, že Ashoka je již velmi blízko. (Sidarius)
  • Spoiler: Jelikož s přítomností Ashoky Tano (Rosario Dawson) všichni počítali, tento díl si připravil jiné velké překvapení, a to zmínku o jiné slavné postavě ze světa Star Wars, kterou přivedl ze Star Wars legend (tedy knih, které již nejsou oficiální kánon) do oficiálního kánonu seriál Star Wars: Povstalci (od r. 2014), a to geniálního stratéga Velkoadmirála Thrawna. (Sidarius)

Reklama

Reklama