Reklama

Reklama

VOD (1)

Mandalorian a Dítě cestují na místo, kde stával prastarý chrám. (Disney+)

Recenze (74)

matous20063 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Kratší epizoda, která nám udá děj na další dvě poslední epizody. V prvním okamžiku kdy vidíme na obloze Slave I, je skvělá a po epizodách s Ní Katan a Ahokou je Boba další postava ze které máte radost. Ano je to trošku Fanservis ale fanoušky Star Wars to nadchne. Jediná scéna která se mi nelíbila bylo scéna se Stormtroopery, scéna mi osobně připadala levně natočená, a neschopnost Stormtrooperů trefit něco na co mají přesilu 100 ku 3 mi přijde ubohé. Ale stejně to je fakt dobrá epizoda která nám udá děj na poslední dvě epizody. 75% ()

Sany33 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Príbeh: Na Ashokyn podnet vezie Mando svojho malého chránenca na planétu, kde sa nachádza prastarý chrám Jediov. Na planétu ich ale prenasleduje starý známy Boba a Shenek Fenk, ktorá iba o kúsok unikla smrti. Impérium je ale všetkým na stope. Prevedenie: Prekvapivo akčný diel v ktorom sa interagujú postavy z celého univerza, čo je vždy veľmi zaujímavé a stojí to za pozornosť. Impérium dosiahlo svojho a tak sa kolotoč akcie môže začať. teším sa na ďalšiu časť. 92% ()

Reklama

SpaceOdyseus 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Bavi me, kam se posunul dej. Ale ta akce byla teda binda. Ze, se trooperi netrefuji, jsem si zvyknul. Ale to, jak nabihaji na smrt jedne pani, jak ona debilne beha po hrebenech pod palbou, jak trooperi zazracne zacnou trefovat brneni, kdyz se objevi mando, to me fakt nebavilo. Tohle byla akcni bida! ()

jjjerry 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Název dílu odpovídá epizodě". Je to tragedie. Jako fanoušek SW jsem zklamaný. Rozpočet super, kostýmy super, efekty super. Jen scénář a režie je hrůza. Je to jen takový delší trailer. Nelogický děj a rychlý střih. Nevtrhne vás to do děje. Nežijete s žádnou postavou. SPOILER: jediný artefakt a BabyYoda na něm, byl trochu emotivní. Co to bylo s tím polystyrenovým kamenem jakože skálou? a rakety použije při odletu? proč nezničili lodě při přistání? A proč se letěl podívat "přímo" na křižník, když ho viděl přetím v "hledáčku".  ENDSPOILER. proč? proboha proč?:/ Nechápu tak vysoké hodnoceí. Vzpomente na starý dobrý SW, jak Luke naskočí do speedru a jede pouští Tatoine, to je atmosféra, citíte žár sluncí, písek...to je film...to je děj..to je emoce...zážitek... ne tehle seriál pro děti ()

drackula 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Pri úvodných minútach som sa trocha bál, že to skĺzne do nejakej mystickej roviny, avšak Rodriguez ma rýchlo vyviedol z omylu. Celá epizóda je jedna akčná jazda odohrávajúca sa v ruinách prastarého chrámu. Boba Fett zažil nenormálny návrat a zvedavosť o jeho samostatný seriál značne narástla. Pred finále je to nastavené skvele. 100% Disney plus ()

Galerie (11)

Zajímavosti (10)

  • Kameny v ruinách starých Jediských chrámů mají ve světě Star Wars velkou moc a význam a jsou inspirovány podobnými kamennými útvary v našem světě (jako je například Stonehenge). Ostatně rozestavění mnoha Jediských staveb i kamenů v jejich ruinách tyto útvary připomíná. Nejinak je tomu i v ruinách chrámů na Tythonu a Ahch-To, kde je možné pomocí meditace na ústředím kamenu spojit svoji mysl se silou, jako to udělal Luke Skywalker (Mark Hamill) ve Star Wars Epizodě VIII (2017) a Grogu ve 14. kapitole seriálu Mandalorian. (Sidarius)
  • Boba mimo iné prezradí aj to, že Jango Fett bojoval v Mandalorianskej občianskej vojne (Mandalorian Civil War). V tomto konflikte, ktorý sa odohral ešte pred Epizódou 1 (1999) spolu bojovali dve frakcie Mandalorianov. Jedna bola za mierové spolunažívanie s ostatnými svetmi, zatiaľ čo tá druha chcela, aby Mandaloriani zostali obávanými bojovníkmi a zabijakmi. S pomocou rytierov Jedi vyhrala pokroková, pacifistická frakcia. Porazení agresori odišli do exilu a sformovali tzv. Dead Watch - skupinu, ktorá vychovala Din Djarina (Pedro Pascal). Nie je jasné, na ktorej strane v tomto konflikte stál Jango Fett, je však pravdepodobnejšie, že to bolo na strane pacifistov. (ČSFD)
  • Runy, které jsou vidět kolem kamene na Tythonu, když se s ním spojí Grogu, jsou Jediské runy, které již byly použity ve hrách ze světa Star Wars a také v seriálu Star Wars: Povstalci (od r. 2014). Runy jsou inspirovány grafickým konceptem od Ralpha McQuarrie, který vytvořil již pro Star Wars Epizodu IV (1977). I přesto, že význam písmen jednotlivých run je znám, tak nejsou bohužel na kameni na Tythonu dost dobře vidět, aby bylo možné text „přeložit“. (Sidarius)

Reklama

Reklama