Reklama

Reklama

VOD (1)

Mandalorian a jeho spojenci podnikají nebezpečnou záchrannou misi. (Disney+)

Recenze (124)

jjjerry 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

vau, emoční maximum. Tohle jsem opravdu nečekal. Skoro dokonalý závěr. Cítil jsem tam starou dobrou trilogii a zároveň i nádech "první epizodoy- Skrýté hrozby". Mělo to všechno a ještě něco navíc. Snad nebude třetí serie mít stejně nudný a nelogický začátek a začne tam kde tento díl skončil. PS: vyčktejte na konec titulků ;-) ()

Kinofil 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

|| TV-14 || Disney/Lucasfilm || Jednoznačně dosavadní nejlepší díl seriálu vůbec. Epizoda Rescue přináší zpět to nejlepší ze Star Wars, což jsme málem všichni po tragickém Vzestupu Skywallkera zapomněli. Sláva Favreau a Reedovi, kteří se probudili a začali se seriálem něco dělat. Spojují načrtnuté příběhové linky, Mandoš dokončuje svůj úkol a konečně dojde na konfrontaci se záporákem, který předchozím epizodám zoufale chyběl. Sice mohl být souboj s Temným mečem epičtější, stejně tak jako s Dark Troopers (kteří se pohybují tak pomalu, že jsou pro smích), ale i tak je to fajn akční podívaná. Nejvíc otázek směřuje k závěru - SPOILER - Přítomnost Luka byla poměrně jasná (který jiný slavný Jedi byl tehdy naživu?), a tak jsem jen čekal, kdo se oběví pod kapucí. Trochu smutné, že ani po 4 letech od Rogue One neumí ILM omlazování, aby herci nevypadali jako z plastu. Lukovu přítomnost beru jen jako povinné pomrknutí pro fandy a dojemné loučení s Baby Grogu pod fantastickou Goranssonovou hudbou. Až jsem se cítil, jakobych sledoval celovečerák. No a potitulková scéna s Boba Fetem je spíš jen povinný teaser pro další minisérii než důležité odhalení. 90%. ()

Reklama

matous20063 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Brilantní závěr! Ale začnu věcí která mě dost naštvala. A to je nedokončené story ohledně darksaberu, co se stalo s tím bláznivým doktorem a jaké se ztoho křižníku dostali. Každopádně to se vše vyřeší v 3. Sérii. A teď už na pozitiva, opět Boba total bad-ass, Bo-Katan ke taky cool a emotivně zdrcený Din Djarin je taky na super. A závěr? Na komu neukapla slza tak je asi člověk bez citů. Ano sice jsme očekávali že přijde Jedi a ano vysázeli jsme na Luka ale stejně je to krásný Fanservis. Celkově náš epizoda nabudila k sledování 3. Série. 90% ()

DeJiF 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jen málokrát se mi stává, že bych zíral bez jediného mrknutí oka s otevřenou pusou dokořán a vlily by se mi náporem emocí do očí slzy. V konkrétním případě Star Wars se mi to stalo jen u Pomsty Sithů, při Order 66 a finálním souboji mezi Anakinem a Obi-Wanem. A Mandalorian to dokázal znovu. Nemůžu říct, že by mě to tak dojalo jako Pomsta Sithů, ale i tak je závěr tohoto seriálu naprosto parádní. ()

PKD 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nevím, co o tomto sáhodlouze psáti, páč jsem z toho totálně v prdeli. Ale něco již vymyslím. Tenhle díl mě míti gurwa! 50min. a ne ta úvodní chujovina z Tatooinu. Já bych to natáhl na 2h, vrazil to do kin a bezpečně bych tím smetl ze stolu celou novou trilogii i s Ebremsem a kozatou Kennedyovou v nanosekundě, byť mám SW VIII hodně rád. V tuto chvíli mě nenapadá, čím by to šlo ve 3.s. trumfnouti. Dark Troopeři byli hroziví a nezastavitelní a byla to kůl kombinačka, Terminátora, C.y..l.o.n.a, Železného Obra, robota dr.Tottenkopfa a kdo ví, čeho ještě. Přítomnost již v předešlých dílech lehkého křižníku z tuším SW Rebels, byla samoz. žůžo. I když vraziti do této série nekompromisně star destroyer, by bylo asi už na infarkt, hehe. No a rozplývati se nad nepopsatelným pocitem z razantního příchodu Luka Skywalkera (než ho tak zle podělali v nové shitlogii) je nošením beskaru do lesa na Endoru. Jen pozn. k němu, je stále fascinující, že chodí i 5 let po SW VI v černé jako nějaký Sith. Okamžitě jsem si připoměl Battlefront II z 2017. Potitulková scéna je překvapivá a klasicky cynicky ftypná i s poněkud nakynutým Bibem Fortunou. Trochu jsem doufal, že tam tak opět vrazil Luke, ale člověk nemůže míti všechno.;-) Tohle se s finále 1.s. nedá vůbec srovnávat. Pochopitelně. Uf, bolí mě hlova. Tolik nářezů naráz, to už je v mém věku, rizikové, checht. Pozn. jak 1. tak i 2.s. jsem samoz. již tradičně sjel jako příležitostný SW feťák v kuse. Nedovedu si představit, že bych na to čučel po dílech. ()

Galerie (3)

Zajímavosti (19)

  • Čepeľ svetelného meča, ktorý používa Luke Skywaler, pripomína tvarom meče, ktoré sa objavovali v originálnej trilógii. Tieto svetelné meče mali čepeľ, ktorá tvarom pripomínala klasické meče. V prequeloch, ako aj v sequeloch mali naproti tomu svetelné meče čepele širšie, s kruhovým prierezom a oblým hrotom. (ČSFD)
  • Pri záverečnom lúčení si dá Din Djarin (Pedro Pascal) dole prilbu, aby mohol Grogu vidieť jeho tvár, čím odkazuje na Dartha Vadera, ktorý si tesne pred smrťou dá dole prilbu, aby mohol dobre vidieť tvár svojho syna. (ČSFD)
  • V úvode sa dozvieme, že Cara Dune má vytetovanú slzu ako spomienku na zničenie jej domovskej planéty Alderaan. (ČSFD)

Reklama

Reklama