Reklama

Reklama

VOD (1)

Mandalorian a jeho spojenci podnikají nebezpečnou záchrannou misi. (Disney+)

Recenze (124)

InJo 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Celá epizoda je skvělá, ale těch posledních pár minut je tak esenciální fan service a nerdgasm, že se jim podařilo s přehledem zastínit asi úplně vše, co ten seriál zatím nabídl. Navíc to finále ani nepůsobí nikterak samoúčelně jako obdobná scéna v Rogue One. Prostě krása, z níž jsem byl nadšený a dojatý jako z těch nejlepších momentů filmových SW... ()

Kinofil 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

|| TV-14 || Disney/Lucasfilm || Jednoznačně dosavadní nejlepší díl seriálu vůbec. Epizoda Rescue přináší zpět to nejlepší ze Star Wars, což jsme málem všichni po tragickém Vzestupu Skywallkera zapomněli. Sláva Favreau a Reedovi, kteří se probudili a začali se seriálem něco dělat. Spojují načrtnuté příběhové linky, Mandoš dokončuje svůj úkol a konečně dojde na konfrontaci se záporákem, který předchozím epizodám zoufale chyběl. Sice mohl být souboj s Temným mečem epičtější, stejně tak jako s Dark Troopers (kteří se pohybují tak pomalu, že jsou pro smích), ale i tak je to fajn akční podívaná. Nejvíc otázek směřuje k závěru - SPOILER - Přítomnost Luka byla poměrně jasná (který jiný slavný Jedi byl tehdy naživu?), a tak jsem jen čekal, kdo se oběví pod kapucí. Trochu smutné, že ani po 4 letech od Rogue One neumí ILM omlazování, aby herci nevypadali jako z plastu. Lukovu přítomnost beru jen jako povinné pomrknutí pro fandy a dojemné loučení s Baby Grogu pod fantastickou Goranssonovou hudbou. Až jsem se cítil, jakobych sledoval celovečerák. No a potitulková scéna s Boba Fetem je spíš jen povinný teaser pro další minisérii než důležité odhalení. 90%. ()

Reklama

instageek_cz 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Din Djarin snad ještě nikdy nebyl sympatičtější. Jeho střet s Moffem Gideonem je krátký, ale intenzivní. Budete mu fandit, jako kdybyste seděli v kině a sledovali finále dvou a půl hodinového bijáku. Nepamatuji si, kdy jsem se naposledy o nějakou postavu takhle bál, obzvlášť v éře, kdy skoro žádná filmová smrt neplatí. Tady člověk cítí, že jestli se něco stane, bude to doopravdy, a napořád… Na každý pád je velice pravděpodobné, že vám na konci potečou slzy. Jestli to bude smutkem, dojetím nebo radostí, to už uvidíte sami. Já jsem si ověřil to, co kamarádům, kteří Mandaloriana nesledují, říkám celou dobu – po zklamání z nové trilogie je to skutečná nová naděje pro všechny skalní příznivce „Hvězdných válek“, jak u nás "Star Wars" v časech donekonečna přetáčených VHS kazet byly nazývány:) Je to návrat do světa, který nás kdysi okouzlil, a o kterém jsme si mysleli, že už ve 21. století pro naše dětské oči nemůže existovat. Naštěstí jsme se mýlili, a tahle předaleká galaxie ještě neodvyprávěla svůj poslední příběh…/// Celý komentář a další zajímavosti nejen ze světa Mandaloriana najdete na Instagramu na profilu instageek_cz !!:) ()

0verseer 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

"He is strong with the Force, but talent without training is nothing. I will give my life to protect the Child... but he will not be safe until he masters his abilities." Keď som si bláhovo v polovici tejto série myslel, že najväčším esom, ktoré tvorcovia vytiahnu z rukáva je comeback Bobba Fetta, netušil som ako pekelne sa mýlim. To najlepšie si totiž tvorcovia nechali na samotný záver, pri ktorom asi všetkým fanúšikom tohto podmanivého univerza klesla sánka. Veľká vďaka pánom Fabreau a Reedovi za to, že vrátili Star Wars tam kam patrí a zaplátali rany, ktoré divákom spôsobili posledné tri filmy... ()

GejmronCZ 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Oukej, tak tohle byl asi nejlepší díl celýho seriálu prozatím. A ten konec? No tak tam jsem dostal husinu, co mám doteď. Pro fandy SW, co viděli všechny filmy je to ultimátní konec a ani tam nikdo nemusel nic říct a vy jste přesně věděli o koho jde, protože to k té postavě prostě sedí. A ještě to menší cameo jistého droida? No to je luxusní. A abych nezapoměl, tak na konci pěkně stříkaj emoce, nádhera. ()

Galerie (3)

Zajímavosti (19)

  • V úvode sa dozvieme, že Cara Dune má vytetovanú slzu ako spomienku na zničenie jej domovskej planéty Alderaan. (ČSFD)
  • První epizoda seriálu, která na konci neobsahuje kreslené storyboardy. (Sidarius)
  • Epizóda bola vydaná deň po smrti Jeremyho Bullocha, ktorý si zahral postavu Bobu Fetta v originálnej trilógii. (ČSFD)

Reklama

Reklama