Reklama

Reklama

VOD (1)

Mandalorian a jeho spojenci podnikají nebezpečnou záchrannou misi. (Disney+)

Recenze (125)

jjjerry 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

vau, emoční maximum. Tohle jsem opravdu nečekal. Skoro dokonalý závěr. Cítil jsem tam starou dobrou trilogii a zároveň i nádech "první epizodoy- Skrýté hrozby". Mělo to všechno a ještě něco navíc. Snad nebude třetí serie mít stejně nudný a nelogický začátek a začne tam kde tento díl skončil. PS: vyčktejte na konec titulků ;-) ()

Sidarius 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ten pocit, když poslední díl seriálu strčí do kapsy všechny tři poslední Star Wars filmy dohromady. Není to přitom nějaký úžasný příběh bez logických lapsů, ale jsou to prostě Star Wars. Kombinace starých známých postav (které jsou takové, jak si je pamatujeme a nikdo se nesnaží o žádné nesmyslné twisty) s novými funguje skvěle, fan service je dávkována tak, aby to nebylo otravné, ale hlavně atmosféra a feel jsou 100% Star Wars, což Epizodám VII, VIII a IX prostě chybělo. Je tu vidět obrovský rozdíl mezi sice skvělými režiséry, ale "obyčejnými" fanoušky Star Wars, kteří se navíc do filmu snaží otisknout něco ze sebe a perou se o směřování a vyznění filmů jak malí kluci (sorry ale myslím vás Abramsi a Johnsone) a skutečnými milovníky a znalci Star Wars, kteří spolupracují na tom, aby skutečně rozvíjeli svět Star Wars a vyprávěli ho fanouškům. Protože to je to, co skutečně chceme. Nechtěli jsme předražené blockbustery, chtěli jsme jen staré dobré Star Wars s mixem nových a starých postav, nové planety, nové příšery a nějaký originální nový příběh. Bylo to přesně naopak a Mandalorian je první hrané dílo od Star Wars VI, který nám to dal a díky moc za to patří hlavně dvojici Favreau a Filoni, kteří to na rozdíl od výše jmenovaných skutečně zvládli! ()

Reklama

italka63 

všechny recenze uživatele

Zcela parádní zakončení série, která odsýpala razantně, měla jedinou nevýhodu že po shlédnutí předchozích dílů jsem na ni musela čtyři dny čekat, ale stálo to za to. Gina Carano teďy v druhé řadě dost přibrala, ale u téhle žoldačky to ani nevadí, je vidět že ji zápasy MMA hodně zocelily a navrch je na ní vidět jak si to opravdu užívá. No a sympaťák Pedro, ten hubený policista z Narcosu se svou ostře řezanou tváří, který přibral svalovou hmotu a nějakou vrásku, i když byl málo vidět, ta jeho tvář stejně byla v mojí mysli. Užila jsem si to, od triků až po závěrečné malby v titulcích a doufám, že tvůrci budou pokračovat, neboť TO JE CESTA! ()

AllShallFall 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jestli někdy někdo si myslel, ze filmy Star Wars jsou TOP nad všechny TOPY, tak se hluboce zmýlil. Já ani pořádně nevím, jak se vyjádřit. Ve mě se odehrávalo množství pocitů. Byl jsem tak napjatý. Bylo to tak strhující a ten závěr. No prostě kdo by čekal, že přijde nakonec sám Luke Skywalker? To prostě bylo neuvěřitelné. Úplně mě to dojalo jak nikdy a nic. Absolutně kulervoucí závěr. Tenhle seriál úplně strčil někté epizody do kapsy. A co více, tenhle díl. Tolik ze Star Wars universa na jednom místě, v jeden čas, v jednom boji. I přesto, že jsem nedostal vysvětlení na všechno, jako například, kdo tedy Grogu doopravdy je? Je to proste mlady talentovaný budoucí Jedi, stejné rasy jako mistr Yoda? Nebo je to Yodův klon? Ale kdo ho vytvořil? Byl na Coruscantu a tam byl v chrámu Jediů? Nebo ho vytvořil sám tehdy ještě kancléř Palpatine, které už tehdy počítal s tím, že jednou může zemřít a tak potřeboval co nejsilnější krev s midichloriany, pro svůj návrat v podobě klonu, jak se stalo v budocích a následujících episodách? Na co tedy jiného by Moff Gedion Groga jiného chtěl? Když v této episodě řekl, že už od něj má co potřeboval. Takže bude pokračování? Nebo jak Bo-Katan ztratila Dark Saber? Navíc byla zmínka a to vímé i ze starších animovaných seriálů. Pouze ten co zvítězí v boji může mít Dark Saber a být vládcem Mandaloru. Tak jako To uděll předtím Darth Maul. Ale jakto že tedy Sabine Wren mohla věnovat Bo-Katan měč, ta ho přijala a Mando to udělat nemohl? Jěště stále spousta otazníků visí a j jako fanoušk cekám na ně odpovědi. Ale to je přesn to, co ke Star Wars prostě patří. Tajemný příběh, rozuzlení co vás posadí na prdel, otázky a následné odpovědi. Veřím že tento seriál se dostane dál. Bude více sérií, nebo seriály tomu podobné a dostaneme se ještě k Ezrovi, Velkoadmirálu Thrawnovi, o kterém padla zmínka v předchozím díle a rovněž návaznost na episody VII. Tito lidé zkrátka musí nadále pokračovat v budování Star Wars. ()

Remivsremi 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tým se dává dohromady a záchranná mise může začít. Naštěstí se u této epizody nikam nespěchalo. Tvůrci si dali záležet na choreografii soubojů, i správnému dialogu. Krásně to plynulo, dostali jsme cylony, Starbuck pilotovala vesmírnou stíhačku a na závěr přišel moment, který bude v nejbližších dnech a týdnech plnit všechny weby, stránky a memy. Vydařené ukončení druhé sezóny. Podívejte se i na potitulkovou scénu, zjistíte jaká postava bude mít realizovaný nejbližší spinoff. ()

Galerie (3)

Zajímavosti (19)

  • Keď Din Djarin (Pedro Pascal) porazí Moffa Gideona (Giancarlo Esposito), vezme mu Darksaber, ktorý svojmu vlastníkovi dáva právo vládnuť na Mandaloreom. Keď ho chce darovať Bo-Katan Kryze (Katee Sackhoff), Gideon mu povie, že ona ho nemôže prijať ako dar, musí ho vyhrať v boji. To však spôsobilo určité nejasnosti, nakoľko v seriáli Star Wars Rebeli (2014) ho Bo-Katan prijala ako dar od Sabine Wren. Jedným z dôvodov, pre ktoré ho možno teraz nemôže znovu prijať ako dar, je, že oň prišla, čím sa stala nehodnou vlastnenia Darksaberu. Keby ho získala späť v súboji, dokázala by, že si ho zaslúži. (ČSFD)
  • Jediná epizoda v celé sérii, která má potitulkovou scénu. (UncleMorty)
  • V úvode sa dozvieme, že Cara Dune má vytetovanú slzu ako spomienku na zničenie jej domovskej planéty Alderaan. (ČSFD)

Reklama

Reklama