Reklama

Reklama

VOD (1)

Mandalorian a jeho spojenci podnikají nebezpečnou záchrannou misi. (Disney+)

Zajímavosti (19)

  • Spoiler: Styl boje Luka Skywalkera (Max Lloyd-Jones / Mark Hamill) v tomto díle proti přesile v úzkých prostorách je velmi podobný stylu jeho otce Darth Vadera (Spencer Wilding / James Earl Jones) v Rogue One: Star Wars Story (2016). Jelikož Luke Skywalker bojuje proti robotům, může proti nim používat i ničivější schopnosti, což by proti lidem jako Jedi nemohl. Je to také poprvé, co Luke Skywalker bojuje v nějakém filmu či seriálu proti robotům, i když jeho otec bojoval proti robotům téměř celou svou Jediskou kariéru. (Sidarius)
  • Spoiler: V této epizodě seriálu je mnoho odkazů na Star Wars Epizodu VI (1983). Luke Skywalker v imperiálním výtahu, sundání masky otce, který masku téměř nikdy nesundává, aby se mohl podívat vlastníma očima a rozloučit se se svým „synem“, a v potitulkové scéně také schody v Jabbově paláci a zneškodněná stráž útočníkem mimo záběr, která padá z těchto schodů. (Sidarius)
  • Spoiler: Twi’lek, který sedí v potitulkové scéně na novém trůně v Jabbově paláci na Tatooinu, není nikdo jiný, než Bib Fortuna (Matthew Wood), bývalý majordomus Jabby Hutta, který se očividně po jeho smrti stal novým vládcem v paláci a stejně jako u Jabby je to znát na změně jeho tělesných proporcí. Nehraje ho sice stejný herec, jako ve Star Wars VI (1983), kde ho ztvárnili Michael Carter (tělo) a Erik Bauersfeld (hlas), ale hraje ho stejný herec, který ho hrál ve Star Wars Epizoda I (1999). (Sidarius)
  • Spoiler: Pro ztvárnění Luka Skywalkera (Mark Hamill) byla použita pokročilá technika CGI úpravy obličejů, někdy také nazývaná deep fake video. Základem byl britský herec Max Lloyd-Jones, ovšem hlas a výrazy ve tváři ztvárnil skutečně sám Mark Hamill. Stejná technologie byla použita již ve filmu Rogue One: Star Wars Story (2016) pro Grand Moff Tarkina (Peter CushingGuy Henry) a Leiu Organu (Carrie Fisher / Ingvild Deila). Efekt byl tentokrát ale vylepšený tím, že Mark Hamill postavu namluvil i nasnímal herecké situace, takže to díky tomu (a také zlepšenými technologiím od roku 2016) vypadá mnohem realističtěji. (Sidarius)
  • Spoiler: Předtím, než Luke Skywalker odhalí svou tvář, lze jeho identitu odhalit z několika více či méně patrných detailů. V čase 30:07 lze na straně kokpitu X-přistávajícího X-wingu zahlédnout R2-D2. Když Luke likviduje Dark Troopery, jde vidět, že má jednu ruku zahalenou v černé rukavici a druhou volnou. Zahalená ruka je protéza – náhrada za ruku, kterou mu usekl Darth Vader. Nejpatrnějším detailem je barva jeho meče. Po epizodě 6 nezbylo mnoho Jediů se zeleným mečem. (spacemaster)
  • Spoiler: To, ako sa Luke Skywalker presekáva hordou Dark Trooperov, je veľmi podobné tomu, ako jeho otec Darth Vader bojuje s rebelmi v Rogue One: A Star Wars Story (2016). Keď Luke zničí posledného droida tak, že ho pomocou Sily zvnútra rozdrví, môže to tiež odkazovať na to, ako Darth Vader rozdrví jedného droida, keď sa v závere Pomsty Sithov (2005) dozvie, že Padmé je mŕtva. (ČSFD)

Reklama

Reklama