Reklama

Reklama

Mandalorian - Season 3

(série)
Trailer 1
USA, 2023, 6 h (Minutáž: 33–59 min)

VOD (1)

Epizody(8)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (127)

gumbo 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

3 roky od 2. řady přináší tu výhodu, že si člověk nevšimne, jak to absolutně na ni nenavzuje a místy to vypadá, že jsme časově někde v půlce první řady. Ikdyž je závěr hodně uspěchaný, některé díly úplně o ničem, tak díky skvělé výpravě, kameře a hudbě to vlastně nevadí. Paradoxně tu ani není Mando hlavní postavou, tou je jednoznačně Bo Katan, která má daleko prokreslenější motivace. Člověka by napadla spousta otázek, např. "Kde se tam vzal Grogu?" atd., ale je to SW od Disney, takže se raději neptám a užívám si atmosféru. 😁 75% ()

Urukhaj98 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nehledě na to, že se v samotném závěru ukázal smysl všeho, co se ve třetí řadě Manda dělo a působilo tak roztříštěně, převládá po shlédnutí finále spíše zklamání. Třetí série zkrátka až moc přešlapovala na místě, zápletka s obnovou ztraceného domova Mandalorianů zdaleka natáhla tolik jako pátrání po původu malého Grogu, příběhové odbočky, ač úsměvné, byly nakonec spíše rušivé a samotné finále, byť velkolepé co do měřítka, bylo naprosto vyprázdněné po stránce emocí. A to ani nemluvím o tom, jak nezdravě často se tu scénaristé při budování příběhu spoléhají na náhody. Úplně na úroveň The Book of Boba Fett (pozn.: pro pochopení příběhu nelze vynechat) jsme sice neklesli, ale na Mandův standard je to pořád přeci jen málo. Kvituji poslední záběr, kterým by to celé klidně mohlo skončit a divák tak není mučen nějakým laciným cliffhangerem vycucaným z prstu na poslední chvíli. I tak bych byl ale rád, kdyby si Din Djarin ještě stihl napravit pověst a skončit v tom nejlepším. 6/10 ()

Reklama

drackula 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

V stručnosti by sa tretia séria dala označiť ako veľmi nevyrovnaná. Epizódy plné vaty striedali geniálne momenty a tak to pocitovo bolo veľmi na hojdačke. Záverečný "šprint" dvoch epizód však celkové dojmy ukotvil v pozitívnom smere. Nebolo len o Djarinovi, ale o Mandalorianoch ako celku, ako spoločnosti a ako kultúre, čo som si veľmi užíval. Fandím tomuto seriálu a teším sa na pokračovanie. ()

Lachtaan 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Po odmlce se vrátil jediný SW projekt, co mě kdy bavil sledovat (i s Andorem jsem se nakonec tak nesešel) a třeba hned zpočátku konstatovat, že ani Mando už mě tolikrát neposadil na zadek, jako se mu dařilo v předchozích dvou sezónách. Možná je to i mou blbostí, že jsem skipnul Boba Fetta a byl tedy značně zmaten ve zdejší úvodní epizodě, ono ale i na ní navazuje ještě několik nezáživných, než se seriál vrátí do těch nadstandardních kvalit, jako jsme byli zvyklí. Poslední 3-4 epizody už jsou opět esencí pořádného sci-fi, co má perfektní vizuál, zběsilý spád a výtečnou hudbu. [viděno na Disney+] ()

kesty 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

najlepšie vyzerajúci sci-fi seriál súčastnosti, to bez debaty. a väčšie scenáristické prepojenie deju svedčí, aj keď epizodickosť mi predtým nejako nevadila. humor stále funguje, hudba je stále fantastická, Mando je stále nablýskaný a seriál skvelo dotvára (alebo prezentuje) pre mainstream dosiaľ nepoznaný lore. chvíľami som zabúdal, že sledujem Star Wars, čo je po novej trilógii a suchých spin-offoch vlastne dobré znamenie. Gideon je už ale prevarený, uvítal by som iného padoucha a zapojil ešte trochu viac realizmu, lebo pri niektorých pasážach som sa musel naozaj veľmi premáhať, aby som nad nimi moc nepremýšlal :) inak ale veľmi dobrá séria, kvalitatívne absolútne porovnateľná s predošlými (miestami aj lepšia, aspoň za mňa). This is the Way. ()

Galerie (92)

Zajímavosti (40)

  • Protokolární droid u holomapy vychází z původního návrhu C-3PO od Ralpha McQuarrieho, který vycházel ze vzhledu robota Maria z klasiky Metropolis (1927). (Veskoslav)
  • V dílně Peli Motto (Amy Sedaris) můžeme najít tyto droidy: DUM-series pit droid, GNK power droid, WED-15-77 přezdívaný Treadwell a série BD. (Veskoslav)
  • Mon Cala je domovský svět dvou rozdílných ras. Mon Calamari a Quarren. Obě rasy během klonových válek přivedly svět na pokraj občanské války, kdy jedna strana byla vztažena pod falešnou záminkou na straně Separatistů a Mon Calamari zůstali loajální republice. Po pádu republiky v roce 18 BBY provedlo Impérium masivní invazi. Jedním z důvodů byla přítomnost jedijského padawana Ferrena Barra. Jedním z jeho mistrovských triků bylo to, že pomocí ovládání mysli obrátil klonové vojáky proti inkvizitorům pomocí rozkazu 66. Po úspěšné invazi a zatčení krále Lee-Chara planeta zažila masivní exodus pomocí triku, kdy lodě byly maskovány jako budovy. Mon Calamari se stali stěžejní silou Aliance, protože postavili většinu vlajkových a těžkých křižníků Aliance. (Veskoslav)

Reklama

Reklama