Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Šokované obyvatelstvo New Yorku děsí série nevyjasněných brutálních vražd. Nemilosrdným zabijákem je záhadný dvoumetrový muž v policejní uniformě. Matt Cordell byl dříve poctivým policistou, který neohroženě bojoval proti zločinu. Po falešném obvinění, se ale ocitl sám ve vězení kde byl nelítostně zohaven a zabit spoluvězni. Nyní se vrací jako zombie a prahne po pomstě. Z hrůzných zločinů je však obviněn vyšetřovatel Jack Forrest, který se i se svou milenkou Teresou vydává po stopě Cordella, aby dokázal svou nevinu... Ve své době velmi úspěšný horor s kriminální zápletkou natočil v r. 1988 William Lustig. V epizodní roli se tu objeví i dnes slavný režisér Spider-Mana Sam Raimi. (Vojcl)

(více)

Videa (2)

Trailer 3

Recenze (158)

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $1,1miliónaTržby USA $671,382Tržby Celosvetovo $-║ Poriadne béčkový scenár s terminatorsky nezničiteľným maniac copom, aj keď základná téma o vraždiacom policajtovi nie je vôbec zlá ale jej rozvin je riadne mimo až sa ku konci úplne potopí do stratena. Nuž neviem čo si mám o tomto filme myslieť, sakramentsky ma to nudilo, prišlo mi to akési neohrabané a na koniec 80.rokov až moc povrchné, nezáživné. /20%/ ()

Paldiny

všechny recenze uživatele

Slušná thrillerová záležitosť, ktorá sa temnou atmoškou blíži k Stalloneho Cobre a posolstvom vlastne tiež. Prstom poukazuje na nerovný právny systém čo pod rúškom spravodlivosti nepriamo prikladá do pahreby zločinu. To je aj prípad chlapíka, ktorý sa stáva Harvey Dentom New Yorku a zároveň jeho postrachom. V uniforme strážcu zákona vyvoláva tú správnu paniku a strach z tých čo majú predstavovať poriadok. Zároveň sa podozrenia kotúľajú na hlavy tých, ktorí nemajú zrovna po ruke vhodné aliby. Žiadnu Sedmičku ale nečakajte, film si kráča jednoduchšou cestou, preto nekladie dôraz na prepracovanejšie zákutia vyšetrovacej časti, skôr sú mu blízke násilné scény, nervozita z očakávaného prvého nahliadnutia do tváre Maniaka či očistenia mena smoliara Jacka Forresta v netradične vážnom podaní Bruce Campbella. V kocke teda nenáročný kúsok pre publikum, ktoré stále nezanevrelo na kúzlo filmov z onej doby. ()

Reklama

figgo jr. 

všechny recenze uživatele

Zklamání. Čekal jsem, že příběh bude nic moc ale doufal jsem alespon v brutální a nápaditý vraždy ale ani ty se nekonaly. Jediným pozitivem je tak nakonec jen Bruce Campbell ale i on dostal mnohem menší prostor než jsem čekal. Maniac Cop je pro mě tedy jeden z nejnudnějších zabijáků vůbec. Škoda, potenciál to mělo mnohem větší. ()

LION-MR.T 

všechny recenze uživatele

Tak tohle byl můj úplně první horor a nikdy na něj nezapomenu. Bylo mi tak asi pět a chodil jsem ještě do školky a máma mi to nahrála. Matt Cordell byl můj první masový vrah u něj jsem viděl první vraždu,byl jsem přímo šokován jak zlomil vaz té blondýnky. Matt má velkou sílu,urve cokoliv,přelomí cokoliv. Záčatek je super. Do půl hodiny tu máme 4 vraždy,pak jde o malé vyšetřování a znovu nějaká akce. Matt se s nikým nepáře a budí strach. Přesto,že film PÁTEK 13.ÉHO ČÁST VII-NOVÁ KREV je můj nejoblíbenější film vůbec,Maniac Cop bude vždy jednička co by můj první horor a Matt velkej frajer. Kdybych byl bohatej nebo slavnej a měl bych velkou vilu tak bych si Matta najal jako ochranku,ten vydá za deset chlapů a jako chodící mrtvola rovnou za celou armádu. ()

Radiq 

všechny recenze uživatele

Klasický béčko, ve kterým zaujmou hlavně ty vraždy. S logikou je to horší. Nějak mě neuspokojilo vysvětlení, proč ten maniak všechno přežije. Z herců si užijete ksicht Bruce Campbella a hustej drsnej hlas policejního kapitána (jméno neznám, ale věřte mi, že ho poznáte). Kdysi to musel být hit, tehnhletenc film, ale dnes už je to spíš pro zasmání nebo pro nudu. Třeba ta policajtka, co v panice řve jak natržená děvka. V dnešní době by bylo dobrý natočit remake v českejch podmínkách. To by pak byla ta pravá hrůza a děs! Nebo spíš neskutečná kravina, chch. Jedna hvězdička je dost málo, ale na dvě to teda nemá. ()

Galerie (57)

Zajímavosti (15)

  • Přestože je film zasazen do prostředí New Yorku, tak se v tomto velkoměstě natáčelo jen tři dny. (Chatterer)
  • Během útoku na mladý pár v autě je v horní části obrazovky zřetelně vidět mikrofon. (Corpsegrinder)
  • V roli reportéra komentujícího policejní průvod se v cameo roli objevil Sam Raimi. (Raziel811)

Související novinky

Refn chystá další seriál

Refn chystá další seriál

13.10.2019

Režisér Nicolas Winding Refn (Drive, Neon Demon) se chystá opět ponořit do světa televizní krimi. Pro HBO teď natočí adaptaci kultovní filmové série Maniac Cop. Děj se odehrává v Los Angeles, kde… (více)

Reklama

Reklama