Reklama

Reklama

Série(2) / Epizody(23)

Vykutálený podvodníček Karel Čížek a jeho čachry s auty v lokálním autobazaru. (Stream.cz)

Videa (1)

Trailer

Recenze (165)

JWK 

všechny recenze uživatele

Naprostá slabota. Od takových tvůrců jsem čekal poněkud více. Vtipnost je minimální, herecké výkony mizerné. Celkově je to prostě o ničem. Je to přitom škoda, téma je dobré s potenciálem. Nechápu jak tomuhle může někdo dát 4 hvězdy přičemž nekolikanásobně vydatnější Gynekologie 2 má mizivé hodnocení. ()

StrixCZ 

všechny recenze uživatele

Pro mě zatím asi nejslabší setkání s režijním počinem Jana Prušinovského (snad s výjimkou stejně nudné Čtvrté hvězdy). Jeho tvorba je typická balancováním mezi věrným vykreslením reality a karikaturou, vtipem a trapností, autentickým jazykem a vulgaritou - a když se tyto prvky podaří vyvážit, je to super. Bohužel Monte Karlo pro mě jde ve všech zmíněných "disciplínách" příliš často za hranu. Vydržel jsem pár dílů, než jsem to definitivně vzdal. ()

Reklama

honzii 

všechny recenze uživatele

Já si nemůžu pomoct, pro mě je to promarněná příležitost. I ten Čtvrtníček vypadá, že ho to nebaví hrát. Ano, pár hlášek dobrých, ano, Jarda Plesl je bůh, ale je to prostě scénáristická nuda. Blaník byl úspěšný, protože byl svižný a každá epizoda měla nejen nápad, ale i solidní dramaturgii. Oproti tomu jsou tohle jen takové nudné etudy, které už si ani nemám chuť pouštět. Čtvrťas holt neutáhne všechno. ()

ondrula 

všechny recenze uživatele

Pro mě největší zjevení za poslední půlrok. Neobyčejně vtipná groteska, výborně vybraní herci (kdo by to byl řekl do Leoše Nohy?), hlavní role snad šitá na tělo přímo proslulému sprosťákovi Čtvrtníčkovi. Jaroslav Plesl je taky výborný. Některé dialogy jsou neobyčejně vtipné. Je znát rukopis neobyčejně talentovaného Prušinovského. ()

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Zase jiní šmejdi. 1) Řemeslníci (samozřejmě že jenom někteří z nich) tvoří zvláštní skupinu šmejdů. Jejich šmejdství je sofistikovanější, než u prodavačů pánví a dek. Zneužívají toho, že je po jejich službách poptávka a že někteří lidé nemají ani potuchy o tom, co a v jaké kvalitě mají dostat. Nemusím uvádět příklady, každý je dobře zná z vlastní zkušenosti._____ 2) Scenáristům a zejména hercům se podařilo vychytat jazykový projev i mentalitu podobných šmejdů do detailu. Zásadní roli na tom mají herci: 51letý typově neobyčejně přesný Petr Čtvrtníček (majítel autobazaru), 41letý Jaroslav Plesl (automechanik) a 29letá boží Lucie Polišenská (Bublina). ()

Galerie (6)

Zajímavosti (22)

  • Na začátku 1. minuty hraje „Boys Boys Boys“ od Sabriny, při projížďce autem hraje „Rock Me Amadeus“ od Falca, a když Bublina (Lucie Polišenská) suší fénem papír, hraje „Maniac“ od Michaela Sembella. (SONY_)
  • Jan Prušinovský po dokončení filmu Kobry a užovky (2015) plánoval v roce 2015 netočit a věnovat se jen psaním scénářů, ale nabídka z TV Stream jeho původní rozhodnutí změnila. Dle svých slov ho velmi lákalo točit internetový seriál. (Šéfik)

Reklama

Reklama