Reklama

Reklama

Film Nenávist, kterou jsi probudil vznikl podle románového bestselleru spisovatelky Angie Thomas a vypráví příběh studentky Starr Carter, která žije ve dvou odlišných světech: v chudé komunitě tvořené převážně černošskými sousedy a v bělošské škole, kterou navštěvuje. Ve chvíli, kdy se Starr stane svědkem vraždy svého nejlepšího přítele, kterého chladnokrevně zastřelí policista, ocitá se pod tlakem z obou stran. Je jen na Starr, aby pozvedla svůj hlas a postavila se za pravdu. (Bontonfilm)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (60)

chelseaman22 

všechny recenze uživatele

Jsem velice překvapen, že tento film nevyhrál nějakou tu zlatou sošku Akademie, když je skrz naskrz černý jako noc v neosvětleném sklepě. Poselstvím tohoto filmu je, že Nword se nepoužívá, a že černoch by neměl používat hřeben, protože ho to může stát život. 49 % Celosvětový příjem k 26. 3. 2019: $34,934,009, což je 1,52 násobek rozpočtu ()

Vxxx 

všechny recenze uživatele

Trailer působil hrozně kýčovitě a na film jsem se nijk netěšila. Ale ono to bylo docela dobré. Hlavní herečka sympatická, příběh uvěřitelný se zajímavými myšlenkami. Všichni herci byli super, dobrá hudba a dost napětí. Trailer vykresluje příběh špatně. Film není primárně o smrti mladíka, ale o žití v černošském ghetu. Ke konci už se to dost táhlo, filmu by prospěla o 20 minut kratší stopáž. 4* ()

Reklama

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Na podobná témata vznikla hromada lepších či horších filmů a pořád je dané téma "utlačovaných" černochů zlými bělochy aktuální. Je těžké dané téma uchopit, tak aby film nepůsobil doslova a do písmene černobíle a v tomto případě se to moc nepovedlo. Upřímně mi docela vadí tenhle typ filmů, kde je divákovi neustále předhazováno, že černoši jsou jen oběti systému. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $23miliónovTržby USA $29,719,483Tržby Celosvetovo $32,237,069Tržby za predaj Blu-ray v USA Tržby za predaj DVD v USA ║ Dosť vážna téma, ktorá bola v amerike v posledných rokov dosť aktuálna. Tak trošku aj ťažko uchopiteľná, tak aby nevyznala príliš povrchne, či neobjektívne. Tu to režisérovi vychádza tak na polovicu, skôr zanechá taký chladnejší dojem na hrane. /60%/ ()

eLeR 

všechny recenze uživatele

Všetko na mňa pôsobilo veľmi strojene, učebnicovo ... ako sa to má a nemá robiť. A tvorcovia sa nám všetko snažili podať na lopate, akoby sme nevedeli čítať medzi riadkami. Režisérov počin z roku 2013 sa mi páčil o malý kus viac. Rieši to ale vážny problém, herecky je to slušné, hudobne zaujímavé a miestami fakt dojímavé. 3,5* ()

Galerie (17)

Zajímavosti (8)

  • Chrise (K.J. Apa) měl původně hrát Kim Lawley, byl však z obsazení filmu odvolán kvůli nahrávkám s rasistickým obsahem, které se objevily na jeho YouTube kanále. (kesinaa)
  • Scenárista Audrey Wells podlehl rakovině po půlročním boji dne 4. října 2018, den před premiérou filmu v USA. (kesinaa)

Reklama

Reklama