Reklama

Reklama

Eastwooda poznáváme v roli Earla Stonea, muže, který je ve svých osmdesáti letech zlomený, opuštěný a navíc čelí propadnutí majetku své firmy kvůli neplacení hypotéky. V této situaci je mu nabídnuta příležitost k výdělku – místo řidiče. Brnkačka. Jenže Earl neví, že se právě upsal jako kurýr drogovému Mexickému kartelu. Počíná si dobře — popravdě tak dobře, že zboží, které přepravuje, roste exponenciálně na objemu až vše dospěje do okamžiku, kdy Earl dostává celý kšeft na starosti. Earlovy potíže s nedostatkem peněz jsou tytam, jeho minulost je mu však neúprosně v patách a kartel není jediný, kdo na Earla dohlíží. Tajemný pašerák také poblikává na radaru snaživého agenta DEA Colina Batese (Bradley Cooper). Dávné hříchy na Earla doléhají a není jisté, podaří-li se mu všechny urovnat dříve než bude dostihnut strážci zákona nebo vymahači Kartelu. (Vertical Entertainment)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (542)

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Nevěřil jsem že na to Clint herecky ještě bude mít, ale ten člověk je prostě démon. Tam kde ostatní sedmdesátníci hoří jako papír a často se spíše ztrapňují, on ve svých necelých 90 tasí ten svůj šibalský úsměv a na trase mezi Mexikem a severem Ameriky vozí kokain. V podobné roli bych jej rozhodně nečekal, ale děsně mu to tady sekne. Bradley Cooper dostane na cestu nejedno poučení, které si holt musí vyslechnout. 75% ()

Cappuccino 

všechny recenze uživatele

Celkom chutná, ale príliš dlho naťahovaná žuvačka. To by však popravde až tak nevadilo. Prekážala mi skôr nevyrovnanosť medzi kriminálnou časťou filmu a vzťahom Earla k jeho rodine. Jeho práca v karteli prestala byť časom príliš zaujímavá (no i tak ju hodnotím lepšiu ako druhú) a z komunikácie medzi rodinou a Earlom som necítili veľkú autentickosť. Napriek tomu som si sledovanie snímky relatívne vychutnal, nemám s ňou väčšie problémy, no predošlé výhrady zostávajú. Bolo to o.k., na Eastwooda však slabšie. ()

Reklama

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $50miliónovTržby USA $103,804,407Tržby Celosvetovo $170,604,407Tržby za predaj Blu-ray v USA Tržby za predaj DVD v USA ║ Clint Eastwood stále udivuje aj v takomto pokročilom veku. Starý umienení frfloš mu sedí, dá sa to zaradiť svojou vychcanosťou ku Gran Torino. Miestami fakt to dosť dobre sype, frky, hlášky. Dokáže pobaviť. /75%/ ()

Dan9K 

všechny recenze uživatele

Pro většinu pohodový snímek, pro mě vůbec ne. Zjistil jsem, že velmi často při sledování filmu/seriálu mám velice sníženou estetickou distanci a pokud si nějakou postavu oblíbím, strašně to prožívám. A tenhle snímek je na tohle dost nepříjemný. Neustále jsem byl nervózní, co zase Earl provede a jak na to budou kluci z kartelu reagovat a věděl jsem, že přijde okamžik, kdy s ním ztratí trpělivost a děsil se toho. Líbilo se mi to i námětově. Jo, je to jednoduchý, ale hrozně fajn. Píšete, že je to pomalý, mně ani nepřišlo. Těšil jsem se na každou další vteřinu filmu. Earl byl frajer, Clint je frajer a doufám, že ještě dlouho bude. ()

Indiana 

všechny recenze uživatele

Bavilo mě to hlavně kvůli Eastwoodovi, protože to je pořád pašák, ale děj mi sám o sobě zas tak zajímavej nepřišel a to samý platí i o ostatních postavách (včetně Bradleyho Coopera, kterej si svůj celkem nevýraznej part asi musel odehrát z úcty k tvůrci filmu). Třeba Clintovo předchozí Gran Torino mě chytlo o dost víc, ale film je to přesto dobrej, hlavně pokud si chcete užít drsnýho Harryho v jeho asi poslední roli. 70% ()

Galerie (17)

Zajímavosti (16)

  • Kostymérka Deborah Hopper použila ve filmu několik kostýmů z předchozích filmů s Clintem Eastwoodem. Např. jeden z obleků z filmu S nasazením života (1993) nebo košili z filmu Gran Torino (2008). Sám Clint Eastwood se tím bavil a pokaždé, když měl scénu s „novým“ kusem oblečení se Deborah Hopper ptal: „Ve kterém filmu jsem měl tohle?“ (Lukyy)
  • Přesto, že film není přesnou životopisnou rekonstrukcí, je inspirován pašerákem Leonardem Sharpem (1924–2016), který ve velmi pozdním věku pracoval pro drogový kartel. (ClintEastwood)

Reklama

Reklama