Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Temnotou budoucí minulosti kouzelník touží prohlédnout. Je pouze jedna cesta mezi dvěma světy... Ohni, se mnou pojď! FBI vyšetřuje vraždu Teresy Banks. Ukazuje se, že zločin v sobě skrývá ponuré tajemství, které nemůže rozluštit pouhá síla rozumu. Jeden agent beze stopy zmizí... Speciální agent Dale Cooper předpovídá, že vrah udeří znovu. Avšak kdy a kde? Twin Peaks je nevelké americké městečko poblíž kanadských hranic. Ovšem pod rouškou poklidné středostavovské idyly není nikdo tím, čím se zdá být. Nevinné tváře středoškolaček skrývají návyk na kokain a neuspořádaný sexuální život. Jedné z nich, Lauře Palmer, zbývá posledních sedm dní života... (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (507)

Dan9K 

všechny recenze uživatele

Stokrát lepší než celý opěvovaný seriál. Tohle má tah na branku, je to neskutečně tajemné, ujeté a drásající. Seriál byla nuda. Úvod filmu jakoby neměl skoro nic společného s Twin Peaks. Možná proto v mých očích dalece převyšuje vše, co jsem v souvislosti s Twin Peaks viděl...a to jsem asi viděl vše, co se vidět dalo. Během návratu do městečka laťka zase klesne, ale to jen proto, aby se připravil úžasný závěr. Ve filmu chybí všechny ty zbytečné a svou stupiditou deptající postavy, je tu nová hudba (ta stará už mi ke konci seriálu začala lézt solidně krkem) a zvlášť v hypnotické scéně v baru plní dokonalou funkci. Trpaslík nezklamal (taneční číslo si však dát mohl), Bob iritoval méně než v seriálu. Pro mě skoro dokonalé překvapení, kdyby bylo takové celé Twin Peaks, je to můj velmi oblíbený seriál. Ten naroubovávaný humor mi v něm totiž nesedí...plný počet ale nějak nemohu dát ani filmu. ()

Amarcord_1 

všechny recenze uživatele

80% - Takový bonus k seriálu. Bez jeho znalosti si film asi těžko užijete... Jedná se o pojednání o tom, jak to vlastně bylo s Laurou a Lynch s Badalamentim zde rozehrávají jednu velkou výstavu těžko pojmenovatelného strachu a napětí. Chybí mi zde ale kontrasty a poslavy, jež v serálu vždy odlehčí všudypřítomný prvek mystiky. Zde je vše tak trochu pod jednou temnou dekou, a proto jsem se u sledování tohoto filmu nebavil tak dobře, jako u seriálu. Ony kontrastující epizodky mi tu chyběly, stejně tak jako více logicky uzavřených vedlejších dějových linií. Jinak ale parádní zážitek. ()

Reklama

nascendi 

všechny recenze uživatele

Nepoznám seriál a nedokázal som ani dopozerať film. Rovnako, ako som si počas celého života nedokázal obľúbiť hudbu bez melódie, tak si nedokážem obľúbiť Lynchove filmy bez príbehu, bez ohľadu na diváka, bez zmyslu ich nakrútenia. Twin Peaks je sledom scén rozdielnej zaujímavosti, utajenej nadväznosti, sem tam sú podfarbené dobrou hudbou, z času na čas navodia zaujímavú atmosféru, ale celkovo pôsobia ako výtvor chovanca psychiatrickej liečebne. Je mi to ľúto. Lynch je môj rovesník a rád by som bol na neho hrdý. Ale až tak sa nedokážem premáhať. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Na první pohled vypadá David Lynch neškodně. Ovšem už několik dekád nám přináší podivně šílené noční můry, které se nebojí diváka zneklidnit. Seriálem odehrávajícím se nedaleko kanadských hranic Lynch kdysi spustil jeden z největších skandálů televizních obrazovek. Film má podobu vystupňovaného zlého snu. Ten zřejmě zažije i divák, který původní seriál vůbec nezná. A možná i ten, co ano. Vše se v něm odvíjí od okamžiku, kdy řeka vydala mrtvolu plavovlásky Laury Palmer. Byla plná života, ale musela zemřít. V celovečerním filmu Lynch sleduje posledních sedm dní jejího života a divák záhy pochopí, že městečko za úhlednými zahrádkami, bílými ploty a všednodenností skrývá zločin i hrůzu. Mnohdy ale Lynch „zbytečně“ uskakuje a věnuje pozornost něčemu, co pak zmizí, aniž by se objasnilo. A minuty nabíhají, přičemž o nějakém klasickém, běžně uchopitelném příběhu nemůže být řeč. Do beznaděje se tak místy nepropadá pouze Laura, ale i divák. Já teda rozhodně. Guláš bez humoru, v posledních desítkách minut totální. ()

Hakha 

všechny recenze uživatele

Seriál jsem bohužel neviděl a na mém hodnocení to je poznat. I když si myslím, že film je zbytečně zdlouhavý(záběr na osobu která se kameně dívá do prostoru víc jak 10 sekund mi nepřipadá příliš zábavné. Možná to nějaký účel mělo, ale mě to připadalo jako by chtěli natahovat čas) a místy nudný až k usnutí. Jako žánrově typu horor mě to moc nepřipadlo, ale to je v celku irelavantní. Jako by se film dělil na 2 části. Část první mě připadala na úrovni, vše bylo jasné a nezmatené, ale pak se ukázala druhá polovička o Lauře, kde to bylo asi záměrně zdlouhavé a postupem času nudné a asi záměrně nelogické, ale to může mýt za následek právě to, že jsem seriál neviděl. Do teď nechápu k čemu byla asi tak 15 min scénka v tom baru, která mě po skončení filmu dávala pocit, jako by Davil Lynch chtěl film jen minutově natáhnout. Mno tenhle film je pro mě velká neznámá a zatím dávám slabou jednu hvězdičku... ()

Galerie (88)

Zajímavosti (24)

  • Natočený materiál by vystačil na pětihodinový film. Musely tak být vystřiženy scény, kdy: šerif Truman zpívá své milence Josie Packard; Johnny Horne oslavuje své narozeniny; rodiče Bobbyho předčítají z bible a se perou agent Desmond a šerif Cable. Byla také vystřižena scéna vysvětlující osud Annie Blackburn. Po vysvobození z Černé lože byla Annie odvezena do nemocnice, kde se zjistilo, že nosí prsten, který patřil Therese Banks a Lauře Palmer. Sestřička jí prsten sebere a začne se šíleně smát. (HellFire)
  • Film byl uveden v hlavní soutěži v Cannes 16. 5. 1992. Setkal se však s nevlídným přijetím a takřka výhradně s negativními rencenzemi. (Zdroj: Temné stránky duše) (trojúhelník)

Související novinky

Zemřel skladatel Angelo Badalamenti

Zemřel skladatel Angelo Badalamenti

13.12.2022

Svět filmové hudby přišel o jeden ze svých významných hlasů, ve věku pětaosmdesáti let totiž v neděli v New Jersey zemřel americký hudební skladatel Angelo Badalamenti. Informaci o úmrtí zveřejnili… (více)

Kultovní Městečko Twin Peaks čeká 3. série

Kultovní Městečko Twin Peaks čeká 3. série

07.10.2014

Po zrušení se vrátila zpět na televizní obrazovky jen hrstka seriálů. A ode dneška patří do téhle elitní skupinky také Městečko Twin Peaks Davida Lynche (Mulholland Drive, Lost Highway), jehož třetí… (více)

Reklama

Reklama