Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Temnotou budoucí minulosti kouzelník touží prohlédnout. Je pouze jedna cesta mezi dvěma světy... Ohni, se mnou pojď! FBI vyšetřuje vraždu Teresy Banks. Ukazuje se, že zločin v sobě skrývá ponuré tajemství, které nemůže rozluštit pouhá síla rozumu. Jeden agent beze stopy zmizí... Speciální agent Dale Cooper předpovídá, že vrah udeří znovu. Avšak kdy a kde? Twin Peaks je nevelké americké městečko poblíž kanadských hranic. Ovšem pod rouškou poklidné středostavovské idyly není nikdo tím, čím se zdá být. Nevinné tváře středoškolaček skrývají návyk na kokain a neuspořádaný sexuální život. Jedné z nich, Lauře Palmer, zbývá posledních sedm dní života... (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (509)

viperblade 

všechny recenze uživatele

Through the darkness of future past, The magician longs to see. Once chants out between two worlds: Fire, Walk with Me. Tak tohle byl ohromný film. Atmosféra, herecké výkony, hudba, všechno je zde dokonalé. A i když bych tomuhle mohl vyčítat více věcí (neúčast Lary Flynn Bolye, kterou ale skvěle nahradila Moira Kelly, některé stále nejasné nebo nezodpovězené otázky) tak tady nemám důvod. Film na mě opravdu zapůsobil, já se od něj po celé dvě hodiny nemohl odtrhnout a těším se, až si celý seriál zopakuji. ()

DaliX 

všechny recenze uživatele

Film, ktorý asi po polovici stopáže vypnete z dôvodu, že nedáva nijaký zmysel nie je v žiadnom prípade film. Inými slovami načo zabíjať čas sledovaním niečoho, čomu aj tak nepochopíte? Možno sa snaží byť niekto originálny a uznávam, takýto štýl originálny bezpochyby je, ale rozhodne toto nie je môj šálok čaju. A ak sú aj ostatné filmy od Lyncha takéto, potom sa radšej budem jeho filmovej tvorbe vyhýbať oblúkom. ()

Reklama

Slasher 

všechny recenze uživatele

Otravný ústřel. Zatímco první dvé sezóny seriálu měl na svědomí celý tým lidí a byl to dobře vyvážený mix divna, temna, záhad a milý komedie, tak tahle prequelová kostka do puzzle je čistě v Lynche režii a celý se to vymyká kontrole. Laura (nesympatická postava a fakt hrozná herečka) v centru dění a věci opouští rozum až do gulášový snový úrovně, kde jsem strávil poslední půlhodinku už v úplný letargii. Bohužel, vidím tu sečíst přesně neduhy z jeho řadový filmografie a co měl být fajn doplněk, mi přišlo jako dobrá sračka. P.S. nicméně jak jsem viděl ve třetí sezoně, je tu dost veledůležitých puzzlí ()

nascendi 

všechny recenze uživatele

Nepoznám seriál a nedokázal som ani dopozerať film. Rovnako, ako som si počas celého života nedokázal obľúbiť hudbu bez melódie, tak si nedokážem obľúbiť Lynchove filmy bez príbehu, bez ohľadu na diváka, bez zmyslu ich nakrútenia. Twin Peaks je sledom scén rozdielnej zaujímavosti, utajenej nadväznosti, sem tam sú podfarbené dobrou hudbou, z času na čas navodia zaujímavú atmosféru, ale celkovo pôsobia ako výtvor chovanca psychiatrickej liečebne. Je mi to ľúto. Lynch je môj rovesník a rád by som bol na neho hrdý. Ale až tak sa nedokážem premáhať. ()

Amarcord_1 

všechny recenze uživatele

80% - Takový bonus k seriálu. Bez jeho znalosti si film asi těžko užijete... Jedná se o pojednání o tom, jak to vlastně bylo s Laurou a Lynch s Badalamentim zde rozehrávají jednu velkou výstavu těžko pojmenovatelného strachu a napětí. Chybí mi zde ale kontrasty a poslavy, jež v serálu vždy odlehčí všudypřítomný prvek mystiky. Zde je vše tak trochu pod jednou temnou dekou, a proto jsem se u sledování tohoto filmu nebavil tak dobře, jako u seriálu. Ony kontrastující epizodky mi tu chyběly, stejně tak jako více logicky uzavřených vedlejších dějových linií. Jinak ale parádní zážitek. ()

Galerie (88)

Zajímavosti (24)

  • Film byl uveden v hlavní soutěži v Cannes 16. 5. 1992. Setkal se však s nevlídným přijetím a takřka výhradně s negativními rencenzemi. (Zdroj: Temné stránky duše) (trojúhelník)
  • Seriál Twin Peaks byl v ČR skutečnou „modrou růží“. Dokazuje to i původní bezradnost s překladem názvu filmu, například MF Dnes přišla se zvlášť obskurním: „Dvojčata Peaksovi se mnou kráčejí jako oheň“. (Mat_de_Mar)
  • Ačkoliv to tak nepůsobí, v celém filmu je pouze šest společných scén Laury (Sheryl Lee) a Leelanda (Ray Wise) Palmerových, a všechny plné strachu. (Shadowland)

Související novinky

Zemřel skladatel Angelo Badalamenti

Zemřel skladatel Angelo Badalamenti

13.12.2022

Svět filmové hudby přišel o jeden ze svých významných hlasů, ve věku pětaosmdesáti let totiž v neděli v New Jersey zemřel americký hudební skladatel Angelo Badalamenti. Informaci o úmrtí zveřejnili… (více)

Kultovní Městečko Twin Peaks čeká 3. série

Kultovní Městečko Twin Peaks čeká 3. série

07.10.2014

Po zrušení se vrátila zpět na televizní obrazovky jen hrstka seriálů. A ode dneška patří do téhle elitní skupinky také Městečko Twin Peaks Davida Lynche (Mulholland Drive, Lost Highway), jehož třetí… (více)

Reklama

Reklama