Reklama

Reklama

Calibre

Trailer

VOD (1)

Dva dlouholetí přátelé Vaughn (Jack Lowden) a Marcus (Martin McCann) se po dlouhé době schází, aby vyrazili na lov do izolovaných skotských lesů. Plány vycházejí podle představ, místní obyvatelé je příjemně přivítají, udělí jim pár rad do života a doporučí jim, kam vyrazit. Všechno se rapidně změní během lovu, kdy je Marcus nucen udělat fatální rozhodnutí, za která později oba draze zaplatí. (Hernycztek)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (155)

Cappuccino 

všechny recenze uživatele

Väčšinu času je Calibre veľmi civilný a autentický. Približne takto si predstavujem, že by sa ľudia v podobnej situácii zachovali. Záver sa však na môj vkus snažil byť príliš filmový a dramatický. Ale inak super, milé prekvapenie. Obával som sa, že po vražde sa začnú hlavné postavy správať iracionálne, ale na prekvapenie boli dostatočne uveriteľné na to, aby som zostal v napätí. ()

Tft 

všechny recenze uživatele

Občas se v nabídce originálních filmů od Netflixu chce povrtat trochu hlouběji, člověk pak narazí i na filmy, které za něco stojí, jejich propagace je ale bohužel naprosto nulová. Calibre je napínavý film z deštivé, mlhou pokryté skotské vysočiny o posledním svobodném víkendu dvou parťáků z dětství. Co začne jako pohodová rozlučka se svobodou, proložená alkoholem a lovem divoké zvěře, se v okamžiku mění na nejhorší víkend jejich životů. Režisér Matt Palmer od začátku nijak netají svoje záměry, od prvních okamžiků je jasné, že se na tomhle víkendu něco podělá a film nebude žádnou buddy komedií o tom jak se Vaughn (Jack Lowden) se svobodou loučil. Z toho plyne největší problém filmu – předvídatelnost, když dojde v úvodu k hlavnímu zvratu (ten je největším a zároveň jediným překvapením a OH SHIT! momentem filmu), který změní chod celého snímku, je naprosto jasné, co se bude po zbytek děje odehrávat. Calibre tohle celé naštěstí vyvažuje napínavostí a skvělou atmosférou, velkou zásluhu na tom má i dvojice ústředních herců Jack Lowden a Martin McCann, kteří umějí přenést tu nesnesitelnou nervozitu, která je skličuje na publikum. Díky tomu si i přes svou předvídatelnost drží film převahu nad divákem, i přesto, že se až na zmíněnou jednu výjimku ve filmu nestane nic zas až tak nečekaného, pořád cítíte, že to celé může hodně rychle nabrat spád dolů z kopce. Je to asi takhle – to jak se film bude odehrávat uhádnete nejspíš hodně rychle, Calibre vás ale dokáže pořád držet na pochybách. Hodně celkovému obrazu filmu dodává atmosféra skotské vesnice a odtažitost jejích drsných obyvatel, kteří se s ničím a nikým moc nepářou, kulisy filmu jsou opravdový highlight, bez kterého by jen těžko fungoval. Calibre bych zařadil k té povedenější části z produkce Netflixu, Matt Palmer se ukazuje jako zdatný režisérský nováček, tak snad mu Netflix nebo někdo jiný pomůže jeho talent dále rozvíjet. 69% ()

Reklama

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Baladický pololesní thriller s příjemnou kamerou a temnou hudbou o přátelství, které je vystaveno těžké zkoušce. Vina si zaslouží trest. Vinných je nakonec více. Z dvojice přátel je ale jeden potrestán krutěji, protože žít po zbytek života s krví na svých rukou a probdít noci plné nočních můr, je trestem nejvyšším. Venkovská komunita se sice řídí prastarými pravidly, jenže Anglie není Amerika, a tak zabít někoho jen tak bez následků prostě nejde. Pravda, starší horory si s tím hlavu nelámaly, jenže časy se mění. Kupodivu se všichni obešli bez mobilních telefonů, což je trochu zvláštní. Jinak krásné lesy, tajemná atmosféra, napětí. Proč čekali s hledáním pohřešovaných až na večer, je mi záhadou, ale nejspíš šlo jen o filmařský záměr. Nic bombastického, jen se mi na Calibre dobře dívalo. ()

Hernycztek 

všechny recenze uživatele

Naprostá pecka od Netflixu, kterou ocení především fanoušci Hixploitationu. Typický průběh, kdy si kamarádi z města vyrazí na ,,výlet'' daleko od civilizace a tam je terorizují místní burani. A právě v tomhle je Calibre tak skvěle originální. Nejsou to typičtí vidláci jaké byste čekali, ale obyčejný místní lid. No do chvíle než je něčím vyprovokujete. I když byla zápletka jasná hned od prvních minut, od té přelomové chvilky jsem měl sevřený žaludek až do samotného konce. Tak hutnou atmosféru a napětí jsem dlouho nezažil a s přibývajícími minutami se všechno stupňovalo, a to i potom co vyšla najevo pravda, takže za celých 101 minut není místo pro nudu. Nechápu zdejší kritiku na závěrečné vyvrcholení. Nejdřív všichni nadávají jak je všechno okoukané a když přijde takhle šokující finále, tak je problém zase v něčem jiném..! ()

dubinak 

všechny recenze uživatele

Příjemné překvapení. Jdete do ničeho a dostanete tolik. Příběh jednoduchý jako facka a přesto originální a nevzpomínám si, že bych v poslední době viděla něco podobného. Žánr kolísá v různých rovinách, ale nestíhá diváka vůbec nudit. Ústřední duo je sympatické a hraje dobře a přesvědčivě. Vlastně moc netuším, co bych pomluvila, všechno hezky ladí a spolkla jsem to na jeden nádech. Nenápadný kousek, ale nadělal hodně parády. Kdyby takhle vypadal každý netflixový počin... ()

Galerie (6)

Zajímavosti (3)

  • Název filmu se objeví až před závěrečnými titulky. (griph)
  • První a poslední scéna byla natočena ve stejný den. (MeanWhile)

Reklama

Reklama