Reklama

Reklama

Calibre

Trailer

VOD (1)

Dva dlouholetí přátelé Vaughn (Jack Lowden) a Marcus (Martin McCann) se po dlouhé době schází, aby vyrazili na lov do izolovaných skotských lesů. Plány vycházejí podle představ, místní obyvatelé je příjemně přivítají, udělí jim pár rad do života a doporučí jim, kam vyrazit. Všechno se rapidně změní během lovu, kdy je Marcus nucen udělat fatální rozhodnutí, za která později oba draze zaplatí. (Hernycztek)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (155)

BoPo 

všechny recenze uživatele

Nič prevratného, nič zložitého. Veľmi dobre podaná jednoduchá zápletka, ktorá ťaží práve zo servírovania. Dokážete sa vcítiť do situácie ústrednej dvojice. A postupne sa spolu s nimi viac a viac zabárate do bahna nečistého svedomia. Vedľajšie postavy všetko stupňujúcim spôsobom komplikujú a ženú tak dej k zlomovým okamžikom. Nemám potrebu vidieť niekedy znova, ale ako jednorazový bezpečný test morálky určite kvalitné. ()

oveckaoa 

všechny recenze uživatele

2 chlápci si jdou kamsi do jakéhosi zapadákova (asi tam necestují žádní turisté takže kromě nich tam nikdo přespolní není tím padá i nějaké napětí jelikož od začátku všichni ví, že to udělaly oni) zastřílet akorát, že se jim nezadaří a místo srny střelí děcko. Příjde fotík toho děcka a chce jednoho z nich zastřelit a ten 2 z nich ho zastřelí pak se to snaží zakamuflovat, ale příbuzní těch obětí po nich jdou. Totálně průměrné drama (thrillerem bych to nenazýval) , které je od začátku do konce vykalkulované (ty kecy o realičnosti jsou k smíchu k tomu se ještě dostanu). Takže všichni v tom zapadákově se znají a každý je někoho bratr sestra strýc atd. nikdo tam nevlastní mobil (dokonce ani ti 2 chlápci nejspíše) a ty 2 kretény vůbec nenapadne si za celý film domluvit třeba odtahovku nebo zavolat policii o pomoc. Některé scén jsou i neskutečně parodické třeba jednomu z nich rozmlátí nos, protože šoustal s čísi dcerou (to on nevěděl) a dal jí drogy následuje scéna kdy se mu omluví koupí jim pivo a nechá je na pokoji a to všechno jen kvůli tomu, že ten zmlácený jim dříve slíbil, že se poptá jestli by jednomu z nich nenabídly kšeft (opravdu bych kdyby mě někdo rozbil nos měl ještě chuť mu domlouvat kšeft bych musel být totálně vylízaný snad). Korunu tomu všemu nasazuje poslední scéna kdy přežije ten co to děcko zabil jen kvůli tomu, že jeho žena čeká děcko druhý nejspíše bez ženské i bez děcka umře a zastřelí ho zrovna on místo toho příbuzného toho mrtvého děcka co si celý film hraje na největšího ochránce na světě. 40 procent ()

Reklama

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Dva kamarádi na lovu skotskou vysočinou, jedna nešťastná vteřina a začne se tvořit osudový řetěz příčin a následků. Jak by řekl šerif Ed Tom Bell, jesi todle není průser, tak nechci vidět, až ňákej příde.. Calibre dokáže zaujmout svou uvěřitelností a vzhledem k povaze postav vás u jednoho z viníků úspěšně tlačí i k jakési ambivalenci. Když místní napružený hlavičkář ztropí rozruch kvůli jízdě na městském kole s trochou kokeše, nebo když se až do sedmdesáté minuty ústřední dvojice topí ve snaze nevzbuzovat podezření, má to ty správné thrillerové grády, které vás vtáhnou do děje. Zdejším výtkám směrem ke konci nerozumím. Jistě, vzhledem k nedělnímu festivalu ohňů se nabízelo nějaké to rurální opékání ala Wicker Man, ale tento závěr, kdy obě strany pro sebe vzhledem k okolnostem urvaly maximum, se nijak nezpronevěřil přechozímu průběhu. V některých duších je pocit viny horší než smrt.. ()

Happens 

všechny recenze uživatele

Trochu mi to atmosférou připomínalo Strašáci. Nicméně tady je to napětí o hodně hustší, opravdu se to dá krájet. Venkov má svá specifika, svou kulturu a hlavně mentalitu, do které když zasáhne shodou nešťastných událostí dvojice mužů z města, tak se budou dít věci. ()

agentmiky 

všechny recenze uživatele

Tento film se mi doopravdy těžko hodnotí. Na jednu stranu nabídne fakt zajímavou zápletku (ale ne tedy moc uvěřitelnou!, hlavně to dítě v lese na mě po nějaké době uležení v hlavě působilo jako pěst na oko) z anglického venkova, kde se to pesimistickou náladou jen hemží, na druhou stranu mi to přišlo spíše jako televizní zpracování, jež dokázalo ulovit herce z blyštivějších vod. Hlavní herecká dvojice mě dokázala přesvědčit díky svým skvělým výkonům. S jejich postavami je to horší, párkrát jsem nepochopil několik jejich rozhodnutí (ale chápu to, být v jejich situaci, tak jsem psychicky totálně vyždímaný s tou největší depkou v životě, ale i tak bych tu samotnou nešťastnou tragédii asi nahlásil). Nejvíce mi ale vadila holt ta nerealističnost. Ano, všechno se může stát, ale hluboko v zapadlém lese desítky kilometrů vzdáleném od nejbližšího obydleného bodu si jdete zalovit, no a zrovna, když vystřelíte na srnku, tak se za ní objeví malý klučina ? Když to člověk takto napíše, tak se to jeví spíše jako sci-fi. Film drží v nadprůměrných vodách dobrý soundtrack, hutná atmosféra s postupnou gradací schylující se k vypjatému finále, a v neposlední řadě herecký um všech zúčastněných. Za mě dávám 68 % ()

Galerie (6)

Zajímavosti (3)

  • Název filmu se objeví až před závěrečnými titulky. (griph)
  • První a poslední scéna byla natočena ve stejný den. (MeanWhile)

Reklama

Reklama