Reklama

Reklama

Addamsova rodina

  • USA The Addams Family (více)
Trailer 9

Obsahy(1)

Připravte si prsty na lusknutí! Na plátna kin se vrací ikonická rodina, která každý rok vyhrává všechny soutěže na Halloween. Tentokrát se členové této vtipné a výstřední rodinky představí v animované podobě. Malí i velcí diváci se mohou těšit na skvělou zábavu, protože Addamsovi se budou snažit mermomocí dokázat, že dobří sousedé jsou pro své okolí k nezaplacení. (Forum Film CZ)

(více)

Videa (13)

Trailer 9

Recenze (157)

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Hrané dva filmy ze začátku devadesátek, byly takřka dokonalé. Tuto animovanou záležitost tedy beru jako jakésik upozornění Hollywoodem, že bylo by záhodno, na tohle dostat lidi, protože se jedná o velmi známou značku. Potěšilo mě že se děj aktualizoval s potřebami dnešní doby a naštěstí nesledujeme nějaký další útrapný origin, ve kterém se celý film dávají postavy dohromady, aby to už příště tedy začla být konečně i zábava. Tady se prostě jede skoro hned od začátku. Addamsova rodina bydlí na kopci za městem a obyvatelé městečka se začnou brzy zajímat o to, co jsou vlastně zač. Nijak neurážející spíše dospělejší animák. 55% ()

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Předně musím zdůraznit, že pro Addamsovu rodinu mám velkou slabost a že jsem se na tenhle animák fakt těšil. Potěšilo mě i to, že se to řídí původním seriálem, tedy i originálem. A že tahle animace (která je i v komiksech) Addamsovým zatraceně sedne a že i tady je legendární znělka přesně taková, jakou jí známe ze seriálu. Po trailerech to ovšem vypadalo, že tenhle film bude nepovedený a navíc strašlivý průšvih, ale ani jedno se díkybohu nekoná. Hlavní zápletka je samozřejmě naprosto klasická, tupá, předvídatelná, ale nakonec proč ne. Zpracována ovšem mohla být lépe, neboť stále cítím, že ty čtyři hvězdy dávám opravdu jen k mé slabosti k Addamsovým a že je to spíše na 3*, ale zase na druhou stranu... filmy na 3* jsou kolikrát horší. Takže ačkoliv do druhého dílu je rozhodně co zlepšovat a i přesto, že to ani zdaleka nedosahuje kvalit původního seriálu či obou hraných filmů, furt to jsou Addamsovi v té nejklasištější podobě a už jsme dostali i jejich mnohem horší verze. A navíc jsem se u toho bavil, nechyběla známá hudba ani známé vedlejší postavy, nenudí to a je to prostě dobré tak akorát. Takže ve výsledku jsem naštěstí docela spokojen a na dvojku se těším. 70%. ()

Reklama

tnp101 

všechny recenze uživatele

Z tvůrčího hlediska podobně divné jako rodinka Addamsů mezi „normálními“ lidmi. Na jednu stranu působí animák lacině, skoro až amatérsky, na druhou z něj vyzařuje jakási zvláštní energie (jako kdyby si tvůrci v tomto duchu s divákem zahrávali). Animace je divná, dabing je divný, ani o jednom se nedá říct, že by to bylo špatné, prostě jenom nestandardní. I po pár dnech se mi většina scén stále vybavuje. 60% ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Ďalší dôkaz, že môj vycibrený vkus sa s tým mainstreamovým už príliš často nezhodne a nechápem, tak nízke hodnotenie tejto pecky. Na druhej strane hovadiny pre malé deti typu Onward tu sú extrémne nadhodnotené. No čo už, mne to je jedno. Ja som si nových animovaných Addamsovcov do sýtosti užil. Od parádneho cool štylizovaného vizuálu, sympatických postáv (exotov z Addamsovej rodiny som vždy zbožňoval už od čias pôvodného seriálu), množstva drobných zábavných vtipov a vychytávok až po tradičný dej s morálnym ponaučením. Proste to nemá chybu a vyrovná sa to skvelej filmovej dvojke. Pochvalu si zaslúži aj famózny SK dabing, ktorý ten CZ strčí do vrecka. 8/10. ()

TheEvilTwin 

všechny recenze uživatele

Vlastně celkem povedená pohádka, která je ale spíše pro publikum 12+, jelikož menší děti si z ní moc neodnesou a my dospělí si ji jen bez větších emocí užijeme a jdeme dál. Zábavně rozehrané charaktery rodiny jsou asi vše, na čem film stojí, humoru je bohužel méně než bych si přál a příběh je taková klasika. Neurazí, nenadchne. ()

Galerie (57)

Zajímavosti (14)

  • Ku koncu snímku, keď celé mesto príde na prestavbu domu Addamsovcov, časť domu je ružová. V seriáli The Addams Family (1964) bola veľká časť scén natretá práve ružovou farbou, aby sa získali tie správne odtiene čiernej, bielej a šedej pre čiernobiele premietanie. (belinko)
  • Goméz (Oscar Isaac) v snímke spomína príbuzného menom Zander, ktorý bol čierna ovca rodiny za zlyhanie pri Mazurke. V pôvodných komixoch Chalrlesa Addamsa bol Zander absolventom vysokej školy (čo z neho ale stále robilo čiernu ovcu). (belinko)
  • Hoc sa môže zdať, že postava It (Snoop Dogg) hovorí nezrozumiteľným jazykom, v skutočnosti sú to repliky pustené odzadu. (belinko)

Reklama

Reklama