Reklama

Reklama

Addamsova rodina

  • USA The Addams Family (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Připravte si prsty na lusknutí! Na plátna kin se vrací ikonická rodina, která každý rok vyhrává všechny soutěže na Halloween. Tentokrát se členové této vtipné a výstřední rodinky představí v animované podobě. Malí i velcí diváci se mohou těšit na skvělou zábavu, protože Addamsovi se budou snažit mermomocí dokázat, že dobří sousedé jsou pro své okolí k nezaplacení. (Forum Film CZ)

(více)

Videa (13)

Trailer 1

Recenze (157)

MontyBrogan 

všechny recenze uživatele

Presne ako Grinch z 2018. Hranú verziu nikdy nedobehne atmosférou, čo sa snaží vykompenzovať trikmi od výmyslu sveta, nakoľko si uvedomuje ich jednoduchšie prevedenie skrz animáciu oproti veľkovýpravnosti potrebnej v skutočnom svete. A možno riešim argument poplatný dobe, všeličo sa dá dnes urobiť digitálne aj v hranom filme. No Addamsovci by za to radi neboli, moderný svet im nič nehovorí.  Nuž, to mi práve pripomína jeden vtip zo začiatku filmu, ktorý, ako sa neskôr ukáže, ide na úkor konzistentnosti. Vec si púšťa svoje fetiše na laptope, kým Wednesday ani nevie, čo je to mobil. Niečo podobné platí pre ich vysávač, ktorý nevysáva, ale vypúšťa viac prachu. Síce haha, no ak nie sú ani čiastočne inštitucionalizovaní, neviem si ich predstaviť platiť elektrinu. ()

Nach 

všechny recenze uživatele

Kupodivu příjemné překvapení, a to jsem čekal skutečně královský průser. Humor byl krásně ironický, černý, srozumitelný jak dětem, tak dospělým, často vícenáznakový. Animace ušla, byť ji nepovažuji za ideální mé původní představě (čekal jsem něco více burtnovského). A samotný scénář, i když nehýří originalitou, skvěle naplňuje co od něj předloha očekává. Takže za mě spokojený palec nahoru, který stále nenašel svou ruku. 75% ()

Reklama

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Generické spracovanie Rodiny Addamsovcov v štýle Ja, zloduch s frenetickou akciou, aby deti mali každých tridsať sekúnd niečo šialené, vybuchujúce, či rýchle pred očami. Aj keď sa zjavne tvorcovia snažili napodobniť štýl pôvodných komiksov, animácia je strašne lacná a celé to pôsobí ako videohra. Navyše príbeh nedokáže utiahnuť celovečernú minutáž. Ako sa už po niekoľký krát ukázalo, Addamsovci sú koncept, ktorý skvelo funguje ako seriál, kde každý diel predstavuje ďalšie túlanie sa po svete grotesknej rodinky a ich konfliktov s okolitým svetom. Stavať okolo toho nosný konflikt, ktorý má uniesť celovečernú stopáž, je popretím tejto estetiky. Nepodarilo sa to Sonnenfeldovi (aj keď tie filmy boli v iných ohľadoch skvelé) a už vôbec to nevyšlo tu (kde nie je skvelé skoro nič). ()

Sany33 

všechny recenze uživatele

Nová Rodina Addamsovcov je dôstojným pokračovateľom dvoch predchádzajúcich celovečerných inkarnácií. Animované podoba jej veľmi pristane, dokonca zdôrazňuje niektoré charakteristické rysy, s ktorými si hraná podoba zatiaľ nedokázala poradiť. Nie je však veľmi súčasným filmom. Skôr akoby formálnymi postupmi rodinnej komédie uviazla niekde v 90. rokoch. V niektorých scénach tak trochu okato začne viesť prim určité moralizovanie a snaha detského diváka kultivovať, či poučiť. Na druhej strane sa film v mnohom veľmi funkčne približuje atmosfére pôvodného televízneho seriálu. Zatiaľ, čo v celovečerných interpretáciách Barryho Sonnenfelda v deji prevládal vždy niečím narušený vzťah medzi strýkom Festerom a jeho bratom Gomezom, aktuálne stvárnenie opätovne sústredí svoju pozornosť na detské postavy. A tak to má byť. 60% ()

Lachtaan 

všechny recenze uživatele

Kdybych si právě kvůli plánu zajít do kina na animák, který mi v trailerech svým vzhledem připadal jako od mého milovaného Burtona, nedopřál minulý týden původní dvojici černých komedií, asi by mi předělávka tolik nehřála u srdce a ve finále bych ji odsoudil jako prapodivný film, který neví, zda má být trochu bizarním nebo až přespříliš dostupným pro děti. Neříkám, že některé úseky mi přepálené nepřišly, na druhou stranu veškeré vtípky na úkor zesměšnění současného světa přišly vhod a ten smích se u mě několikrát zastavil. Addamsova rodina si mě získala jak ve hrané, tak i animované formě. [viděno v Cinema City Slovanský dům 7.11.2019] ()

Galerie (57)

Zajímavosti (14)

  • Goméz (Oscar Isaac) v snímke spomína príbuzného menom Zander, ktorý bol čierna ovca rodiny za zlyhanie pri Mazurke. V pôvodných komixoch Chalrlesa Addamsa bol Zander absolventom vysokej školy (čo z neho ale stále robilo čiernu ovcu). (belinko)
  • Poté, co se náhle objeví Gomezova matka, je zmíněna Praha. (SONY_)
  • Jedná sa o prvý film o rodine Addamsovcov, kde Pugsleyho (Finn Wolfhard) dabuje detský dabér. V dosavadných snímkoch bol vždy dabovaný dospelým hercom. (belinko)

Reklama

Reklama