Reklama

Reklama

The Oval Portrait

všechny plakáty

Recenze (3)

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Gotický horor jen na začátku a na konci. Úvod je parádní - starý dům, bouře, duch zemřelé Rebeccy. Přijíždí sem matka s dcerou Lisou vyřídit dědictví, protože bratr matky zemřel. Lisa má ovšem vidiny, v domě se jí nelíbí a má pocit, že ji pronásleduje duch Rebeccy, jejíž oválný portrét visí nad krbem. Služebná jí tedy začne vyprávět příběh Rebeccy a Josepha, který je romantický v pravém slova smyslu - tedy místo pro šťastnou lásku v něm není. Když Rebecca vykřikne - Josephe, prosím, miluj mě!, nelze si nevzpomenout na Angeliku. Tenhle příběh je však daleko ponuřejší. Uvádím jména v mnou viděné kopii, na IMDb jsou zcela jiná. Tam je rovněž uvedeno, že se film inspiroval povídkou Předčasný pohřeb od E. A. Poa, kdy název této kopie je: Edgar Allan Poe's - The Oval Portrait. Podle mě s danou povídkou nemá společného nic, pokud se některé blíží, pak by to byla Berenice. A dojde i na nekrofilii. Svým pojetím připomíná spíše evropskou produkci té doby (Itálie, Španělsko). Baxterova hudba je jedním slovem skvělá! Radostné melodie, tklivé smyčce, strašidelná hudba, pompézní orchestrální skladba plná mrazivé temnoty - to vše a ještě více. Jinak příběh dvojice je jasně čitelný a napínavý, rozhodně ne guláš. Doporučit lze především žánrovým fanouškům a sběratelům, klasický gotický horor v plné parádě ovšem nečekejte. Za mě spokojenost. 3,5* ()

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Zde je uváděn rok vzniku 1972 na IMDb 1973. Režisérem filmu je Rogelio A. González stejně jako u One Minute Before Death(1972). Hrají tu i ti stejní herci. Což mě zpočátku tak trochu zaskočilo. A jak jsem si četl komentářů k tomuto filmu pár recenzentů to taky pěkně domotalo. Jelikož recenzi k tomuto filmu mylně psali právě k filmu One Minute Before Death. To ale není můj problém. Na film mi dal nezištně tip kolega darkrobyk za což mu tímto děkuju. Chtě nechtě musím tyhle dva filmy One Minute Before Death a The Oval Portrait srovnávat. Když už jsou spojeni režisérem, herci a nejspíš i místem natáčení. Za sebe musím říct, že mně asi o něco víc sedl One Minute Before Death. Ale The Oval Portrait taky rozhodně není k zahození. Samozřejmě asi to nebude pro ty co baží po novinkách ale těm co mají rádi starší kousky by možná někdy mohl přijít vhod. Poctivý 3hvězdy ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

V prvopočiatku rozprávania, skvelá ducharina, ktorá navodzuje pekne mrazivé chvíľky. Ale je to naozaj len v prvej tretine filmu. Potom sa stane to, čím trpia niektoré podobné horory. Rozomelie sa to do nejakého nemastného, neslaného guľášu a divák už len zíva. ()

Reklama

Reklama