Reklama

Reklama

Čas čarodějnic

(seriál)
  • Velká Británie A Discovery of Witches (více)
Trailer
Velká Británie, (2018–2022), 18 h 1 min (Minutáž: 41–47 min)

Předloha:

Deborah Harkness (kniha)

Hudba:

Rob Lane

Hrají:

Matthew Goode, Teresa Palmer, Owen Teale, Malin Buska, Julian Kostov, Alex Kingston, Valarie Pettiford, Sorcha Cusack, Lindsay Duncan, Edward Bluemel (více)
(další profese)

Série(3) / Epizody(25)

Seriál vychází z knižního bestselleru od Deborah Harknessové a je milostným příběhem odehrávajícím se na pozadí oxfordského akademického světa. Je to ovšem svět, kde hrstka čarodějnic, upírů a démonů žije a pracuje mezi lidmi, na první pohled skrytá lidským pohledům. Historička a čarodějnice Diana Bishopová objeví v jedné z oxfordských knihoven rukopis, který ji vtáhne do víru nebezpečné záhady a zkříží její cesty s tajemným genetikem Matthewem Clairmontem (Matthew Goode). Ten má také jedno temné rodinné tajemství - je to upír. Diana a Matthew se vydávají na cestu, která má pomoci pochopit tajemství starodávného rukopisu. Postupně se vyvíjí i jejich vztah a události hrozivě poodkrývají, že mezi čarodějnicemi, upíry, démony a lidmi existuje od pradávna jen velmi křehký mír. (HBO Europe)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (80)

Eleanor05 

všechny recenze uživatele

Čas čarodějnic je vlastně Twilight s jiným obsazením. Netuším, kolik je autorce let, ale očividně píše tak, jako čtrnáctiletá holka při své první Mary Sue = krásná, chytrá, vzdělaná a po všech stránkách dokonalá čarodějnice se zamiluje do pohledného, chytrého, vzdělaného a po všech stránkách dokonalého upíra. Nějaký balast okolo s čarovnou knihou a nevraživostí mezi kouzelnými bytostmi, slouží pouze jako výplň mezi jednotlivými mileneckými vyznáními a milostnými scénami a působí nahodile a nedůležitě. Po pátém dílu první série se mi pro trapnost, směšnost, jednoduchost a nápadnou podobnost s Twiligt ságou nechce ani pokračovat ve sledování. 1,5*. ()

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Příjemný seriál o čarodějnicích, upírech a démonech. 1) Zpočátku to suše až nudně skřípalo a vázlo, ale po několika dílech se děj rozběhl a ke konci řady jsem se přistihl, jak se na další pokračování vyloženě těším. Takže zatím tři hvězdičky, a uvidíme, co přinesou další dvě řady._____ 2) Naskýtá se srovnání se šťavnatějším, i když poněkud bulvárním americkým seriálem True Blood, který více vsadil na pěkné týpky a hodně sexu. Čas čarodějnic je vážnější, pochmurnější, akademičtější (jak jinak, když se odehrává v Oxfordu), postavy jsou dramatičtější a více zaměřeny na sebe, na svůj vnitřní svět. Inu, britská zdrženlivost versus americká asertivita._____ 3) 40letý přitažlivý Matthew Goode (zamilovaný upír Matthew Clairmont) je hlavním tahounem. Objeví se tu i 25letý Edward Bluemel (Clairmontův syn, upír)._____ 4) Once the world was full of wonders, but it belongs to the humans now. We, creatures, have all but disappeared. Daemons... vampires... witches... hiding in plain sight. _____ 5) 11.6.2021 - Děj se ve druhé řadě přesouvá do alžbětínské Anglie, Do Francie a do Čech. Moc se ale netěšte, skrovné historické kulisy jsou čistě studiové a historické postavy v Praze slouží jen jako figurky ve hře._____ 6)  Po rozpačitém začátku se tato kospirační pohádka pro dospělé rozjela docela fofrem. Efekty se tu šetří, filmové triky ilustrují spíš duševní pochody postav, než jejich kouzla. A ten dojemný konec!_____ 7)  Jako novinka se tu objevuje 35letý jako vždy neobyčejně přitažlivý Tom Hudges (Matthewův přítel v 16. století Kit Marlowe). ()

Reklama

roxanne_GG 

všechny recenze uživatele

Na seriál jsem se těšila už z toho důvodu, že odjakživa miluju téma čarodějnic a navíc Teresa Palmer v hlavní roli bylo další velké lákadlo. Zatím je to docela zajímavé, co mi ale naprosto nesedí, je ta milostná zápletka. Diana má být génius a přitom je tak hloupá, že se zamiluje do prvního chlapa, co jí přijde do cesty v podstatě bez důvodu, i když ví, že je to to zcela proti všemu. A po třech týdnech ho miluje tak, že je ochotná pro něj zemřít? Studovaná geniální profesorka se najednou promění v hloupou puberťačku. To je trochu ohrané a absurdní, tato zápletka dost připomíná Twilight a v tomto seriálu bych se bez ní obešla. Čekala jsem spíš serióznější seriál. ()

DwayneJohnson 

všechny recenze uživatele

Pěkně udělaná, temná pohádka. O čarodějnicích, upírech a démonech. O hledání knihy života, i touze po moci, která je v některých lidech zakódována po staletích stejně. Perfektní chemie mezi hlavním duem, solidní výprava a triky, rozhodně ne nějak vyložená ztráta mého drahocenného času. Jen mě maličko nasrali s tím koncem, ale to se nedá nic dělat. Zrovna když jsem se do seriálu pořádně vnořil a zvažoval i čtyři hvězdy, tak šmik a game is over! Ne úplně, jak jsem dnes dočetl, chystají se rovnou dvě pokračování, což mi mou mrzutou náladu trošku spravilo a pokud mi to můj nabitý, natáčecí diář dovolí, dám si klidně další pokračování. Terese Palmer to totiž neskonale sekne a už jen kvůli ní do toho rozhodně půjdu zase. ()

andalin 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Knížku mi už před roky doporučovala kamarádka, bohužel jsem se k ní nikdy nedostala. Zaujaly mě nicméně trailery na seriál a fakt, že je v něm Matthew Goode ho učinil ještě o něco atraktivnějším. Příběh voní tajemnem, v každé druhé scéně plápolají plamínky svíček nebo dominují dlážděné ulice Oxfordu. Po estetické stránce jsem zatím nadmíru spokojená, uvidíme jak budeme pokračovat. Romantické/husinu nahánějící scény jsou bezchybné, chci víc. ()

Galerie (632)

Zajímavosti (9)

  • Matthew Goode si v rozhovorech velmi pochvaloval spolupráci s Teresou Palmer. Prý je vynikající herečka, pozitivní a energický člověk a velmi dobře zvládá roli matky a hereckou kariéru. (Jolinar)
  • Ve 2. sérii se hlavní dvojice dostane do Čech 16. století a setká se s císařem Rudolfem II. Hrad, ve kterém se scény v Čechách natáčely, se ve skutečnosti nachází v severní Itálii nedaleko Bolzana a jmenuje se Prösels. (Jolinar)
  • Teresa Palmer se na natáčení 2. série vrátila chvilku po porodu třetího dítěte. Na svém instagramu poděkovala celému týmu, že vytvořil baby friendly atmosféru, a že dítě mohla mít často u sebe. Matthew Goode ve společném rozhovoru s Teresou vtipkoval, že nevěděl, kam se dívat, když Teresa začala znenadání kojit. (Jolinar)

Reklama

Reklama