Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Autorka a režisérka Greta Gerwigová (Lady Bird) vytvořila Malé ženy, které čerpají z klasického románu a díla Louisy May Alcottové, a zároveň se v autorčině alter egu Jo Marchové odráží její fiktivní život. V podání Gerwigové se oblíbený příběh sester Marchových – čtyř mladých žen, z nichž každá je odhodlaná prožít život podle svého – stává nadčasovým a velice aktuálním. (Falcon)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (362)

POMO 

všechny recenze uživatele

Největší devizou filmu je výborný casting mladých, talentovaných hereček, které ještě nestojí tolik co Scarlett Johansson, ale v teamovce umí dosáhnout minimálně stejné girl-power. A Laura Dern s Meryl je hezky generačně doplňují. Doslova potěšení všechny ty holky sledovat, jak si užívají své postavy a milovanou “holčičí” látku. Jak jsou rády, že toho mohou být součástí. Předpokládám, že je to taky zásluhou Grety Gerwig, která herce miluje a pro tohle citové vyprávění má talent. Bál jsem se toho, a o to více mě to pohladilo. Čirá filmová romantika s otevřeným srdcem. Chronologické skákání v příběhu místy zmatečné, ale na emocionální prožitek vlyv nemělo. Vedlejší herec Tracy Letts má za sebou super rok, postavou knižního vydavatele tady dovětkuje zářivou roli Henryho Forda II. v Le Mans ‘66. ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Greta Gerwig mě svou minulou režijní záležitostí Lady Bird tak znechutila, že jsem od ní už nic vidět nechtěl. Ovšem dvakrát do stejné řeky ještě rád vstoupíš u filmu, o kterém se opět hodně mluvilo ve spojitosti s oscary a taktéž luxusním hereckým obsazením. Zejména kvůli Florence Pugh, do níž jsem se po Slunovratu platonicky zamiloval a přežvýkám kvůli ní takřka vše, takže už jen kvůli tomu těch zabitých 130 minut u snímku, jež mě absolutně vůbec ničím neobohatil (žádné jiné adaptace této knihy jsem neviděl a neuvidím, ale že ženy ne vždy měly stejná, třeba volební, práva je snad notoricky známo), tolik nelituji. Ovšem den předtím jsem viděl Bombshell a tam se s rovnoprávností a sílou žen pracuje mnohem lépe a podstatně zábavněji. Cílovkou nejsem, ale nevidím důvod proč po xté znovu adaptovat 150 let starou knihu, byť jsem četl o "novinkách" Gerwigového scénáře. A stále ten důvod nevidím...5/10 ()

Reklama

Cappuccino 

všechny recenze uživatele

Jo March: Well, who will be interested in a story of domestic struggles and joys? It doesn’t have any real importance, does it? __ Podobnú otázku som si kládol aj ja. Teraz na ňu už poznám odpoveď. __ Zhliadnutie Little Women som dlho odkladal, myslel som si, že mi svojím námetom veľmi nesadne. No mýlil som sa – a opakovane. Po úvodnej štvrtine filmu som sa nazdával, že sú postavy sestier nevyrovnané a celkovo ma zaujme len príbeh Jo (Saoirse). V skutočnosti majú všetky sestry veľmi osobitné línie, ktoré som si náramne užíval. Film obsahuje viacero skutočne emotívnych scén, u ktorých slzu vyronia azda aj tí najtvrdší diváci so srdcom z kameňa. A ak ma snímka dokáže dojať natoľko, že sa mi pri nej zalesknú oči, vždy si ju veľmi považujem. ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Nová adaptácia tejto známej knižky, proste v dnešnej dobe vzniknúť musela. Bolo to nevyhnuteľné. Rúcajú sa bariéry, či už spravodlivo, alebo nie. A tento námet do dnešnej doby pasuje. Neviem ako k téme pristupovali predchádzajúce verzie tohto príbehu a ani neviem akým štýlom bola napísaný samotný román, ale myslím, že je tu až príliš cítiť cielenú angažovanosť, proste agitka, ktorá smeruje len jedným smerom. A je to škoda, pretože snímok je natočený zručne, má mnoho režijne skvelo spracovaných scén a samotný vizuál je trefný. No ale, čo už, doba si žiada niečo, čo musí byť proste preferované, a to len jedincami, aby sa ostatné miliardy divákov sledovali ich PR. ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Napíšem to alebo nie? Napíšem. Tento film je pre ženy. Skutočne neviem čo môže ponúknuť mužskému publiku. A teraz netvrdím, že romantické filmy sú len pre ženy. Každopádne predvádza sa tu priam celá plejáda vynikajúcich hviezd. O skvelej herečke a mojej obľúbenkyni Saoirse Ronan snáď ani nie je nutné dlho písať. Saoirse Ronan dostala vďaka postave Jo veľa priestoru a opäť dokázala, že vybrať ju do hlavnej úlohy sa skutočne oplatilo. V snímke sa nám striedajú neprehľadne časové obdobia. Človek nevie čo je minulosť a čo prítomnosť. Niekoho to môže trochu miasť, pretože nikde nie je uvedený rok deju alebo niečo podobné. Dokonca by mohol prehnane kritický divák namietnuť, že je film sem tam zbytočne prekombinovaný a za každú cenu sa pokúša zobraziť takmer všetky dôležité okamihy. Mal som pocit, že snímka trvá 4 hodiny. ()

Galerie (151)

Zajímavosti (25)

  • Na plese tančí Laurie (Timothée Chalamet) s Jo (Saoirse Ronan) za okny za zvuku tónů třetí věty Amerického kvartetu od Antonína Dvořáka. Ten byl však napsán až v roce 1893, zatímco autobiografický román „Malé ženy“ vznikl už v roce 1868 a samotná autorka zemřela už v roce 1888. (Thanoris)

Související novinky

Našla hraná verze Na vlásku Lociku?

Našla hraná verze Na vlásku Lociku?

13.08.2023

Studio Disney s hranými remaky svých ikonických pohádek v posledních letech nijak nezpomaluje, a kromě již oznámené Moany, Bambiho nebo Lilo & Stitche nás v budoucnu čeká také muzikál Na vlásku.… (více)

Ridleyho Gucci boduje mezi dramaty

Ridleyho Gucci boduje mezi dramaty

28.11.2021

Kriminální drama Klan Gucci režiséra Ridleyho Scotta (Gladiátor, Poslední souboj) má za sebou první víkend v kinech, a byť prozatímních 21,8 milionů dolarů v rámci prvních pěti dní z USA není ve… (více)

Gareth Edwards chystá novou sci-fi

Gareth Edwards chystá novou sci-fi

08.02.2020

Režisér první Godzilly a nejlépe hodnoceného Star Wars filmu od akvizice studiem Disney, Rogue One: Star Wars Story, Gareth Edwards si vybral svůj příští filmový počin. Bude se jednat o novou dosud… (více)

Vyhlášení nominací 92. Oscarů

Vyhlášení nominací 92. Oscarů

13.01.2020

Předkrm v podání Zlatých glóbů máme za sebou, a tak přišel čas na hlavní chod. Tím budou stejně jako každý rok Oscaři, jejichž 92. ročník se bude vyhlašovat 9. února 2020 v Dolby Theatre v Los… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno