Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Dramatický příběh o kopáčích vltavínů, pro něž se ilegální těžba těchto polodrahokamů stala nekontrolovatelnou vášní, ale i způsobem obživy... Propletenec přátelství, zrady, lásky a zklamání nás zavede do specifické a unikátní společnosti nelegálních prospektorů, kteří se pohybují za hranicí zákona a ve střední Evropě 21. století žijí svůj sen o nezávislosti a svobodě – až do hořkého vystřízlivění. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (163)

chelseaman22 

všechny recenze uživatele

Liška v roli, která mi k němu ale vůbec neseděla. A vzhledem k tomu, že vyjma Jenovéfy se jedná o jedinou pořádnou hereckou personu vyskytující se ve filmu, tak jsem zklamán, a to náležitě. Na stranu druhou jsem se dozvěděl, že i v dnešní době si vybraní čeští exoti hrají na zlatokopy z Dawson City v kanadském teritoriu Yukon. 36% ()

sud 

všechny recenze uživatele

Knižní předlohu neznám, tudíž beru film jako samostatnou jednotku. Pavel Liška mi do role ostrého hocha neseděl (chtělo to někoho typu Jiřího Langmajera) a Jenovéfa Boková na tom nebyla o moc lépe (pro postavu Karolíny byla málo "osudová"). Marek Adamczyk sice taky nebyl na Oscara, působil ale vcelku přesvědčivě a příjemně neokoukaně. Film nenudí, zlatokopecké prostředí má hodně do sebe i touha po bohatství a její následky jsou podány poměrně věrohodně. Odpočinková záležitost na nedělní večer. 60%. ()

Reklama

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Je mi líto, že takový film, jako je Zloději zelených koní, běžel v Česku v kinech brutálně omezeně. Nejenom, že v minimu kin, ale dokonce i v počtu minima promítání. Přitom je to škoda. Téma je zajímavé, herecké výkony Pavla Lišky a Jenůfky vysloveně luxusní. Jen to celé možná působí hodně obyčejně a prakticky ze života. Filmu totiž chybí jakákoliv výraznější dramatická linka a jak začne, tak i skončí. Rozuzlení je daleko více realistické, nežli filmové, což určitě není na škodu. Jen se z toho stal takový malý český film, na rozdíl od velkého českého dramatu, kde hlavní rolí jsou vltavíny. ()

EllienPM 

všechny recenze uživatele

Začátek táhlej, prostředek táhlej, konec dobrej. Naivita a o-slepenost hlavního hrdiny by se dala krájet. Milé vidět pár stabilních oveček ze stáje mistra Wlodarczyka (nezapomenu na "kurví kroj" :) ). Objektivně tedy za tři, ale... Těžko dát míň, jak čtyři filmu, kde vidíme Marka Adamczyka v celé jeho kráse. Až ukáže i frontál, bude to za pět :). ()

poz3n 

všechny recenze uživatele

Doufal jsem, že Zloději zelených koní by mohli být tím lepším, co za rok 2016 v české kinematografii vzniklo. Bohužel, skoro nic ve filmu nefunguje na nějaké pořádné úrovni. Klasicky toporné herectví (neumětelské dialogy a strnulost podporující postsynchrony), nezajímavé vizuální provedení a ve výsledku i dost nudný příběh. Prostě film, na který si za pár měsíců patrně ani nevzpomenu. 4/10 ()

Galerie (32)

Zajímavosti (3)

  • Natáčení filmu probíhalo v Praze, Příbrami, Berouně nebo Českém Krumlově. [Zdroj: iDnes.cz] (rakovnik)
  • Z jukeboxu hrají písně „Když jsem bejval tramp“ od Olympic a „Ó, gramofón“ od Wohnout. (SONY_)

Reklama

Reklama