Reklama

Reklama

Vraždy podle Agathy Christie - Série 2 (2013) (série)


Proč nepožádali Martina? (S02E04)

(epizoda)
  • Francie Les Petits Meurtres d'Agatha Christie : Pourquoi pas Martin ?

Obsahy(1)

Poslední slova zavražděného... Epizoda z francouzského detektivního cyklu podle Agathy Christie. Romantická procházka po útesech se pro Avril stane začátkem dalšího případu. Najde člověka, který jí doslova zemře v náručí. Nedá jí to... muž má v kapse fotografii překrásné ženy. Byla to osudová banální nehoda, sebevražda nebo vražda? A co to říkal, než vydechl naposledy? Koho měli o co požádat? Při vyšetřování Avril nechce stát stranou. Komisaře Laurence zajímá však nejdříve totožnost mrtvého muže pak teprve žena na fotografii.
Avril se vrhá do pátrání po hlavě, Laurence s chladnou hlavou profesionála, a přesto se oba ocitnou ve smrtelném nebezpečí, ze kterého je zcela nečekaně zachrání... (Česká televize)

(více)

Recenze (5)

maoc 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Mně se tento seriál líbí. Jasně, postavy jsou trochu papírové, špičkování mezi nimi se opakuje, ale celé je to moc příjemné a odsýpá to. Na britskou verzi se Suchetem to nemá, ale ono se o to ani nesnaží. Jede si to svoji brázdu. Jen si občas lámu hlavu nad tím, zda tvůrci už nepřehánějí Laurencův blahosklonný šovinismus a Avrilinu snaživost. Jen v této epizodě je Avril jednou téměř smrtelně otrávena, finguje nehodu, hraje volavku v převleku, aby se vloudila do podezřelého domu a slídila, je unesena, spoutána a vyhrožuje se jí vraždou, ale ona pořád neochvějně, jako šprtka, tlačí na pilu dál a dál. A Laurenc ji v tom podporuje, přestože ji opakovaně shazuje a ještě ji připomíná, jak za ní tu či onde přebírá odpovědnost. Ha ha. Když k tomu přistoupíte jako k jistému detektivnímu sci-fi, tak je to úplně super. ()

Tom_Lachtan 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Slabé, ale nikoliv zdraví nebezpečné, tenhle seriál, který přesunul Poirota do francie a z Poirota udělala jakéhosi divného francouzského detektiva má i mnohem horší části. Pořád ale absolutně nechápu, proč raděj nenajali slušného scénáristu a nenapsali příběh nový, tohle je asi jako když se vám ve vinotéce pokouší podstrčit krabičák, akorát na něj nalepí etiketu z flašky za dva tisíce. ()

Reklama

Galerie (9)

Reklama

Reklama