Reklama

Reklama

Úniková hra

  • Slovensko Úniková hra (více)
Trailer 1

Psychologický thriller Úniková hra vypráví příběh šesti lidí, kteří přijali výzvu zúčastnit se únikové hry. Velmi brzy ale zjistí, že ze hry cesta ven neexistuje… a začíná boj o přežití. (Falcon)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (449)

Kothy 

všechny recenze uživatele

Lehce nadprůměrný horor. Trochu mi to připomnělo sérii Saw. Parta lidí je zavřená v budově, ze které se musí dostat pomocí logických úkolů a kombinace vlastních dovedností. Úkoly jsou navržené přímo pro ně, ve smyslu, že odkazují na jejich životní zážitky. Většina herců není moc známá. Roztomilá Deborah Ann Woll tu hraje pro ni ne úplně typickou roli vojačky. Některé úkoly jsou vážně dost drsné. Jinak nejde o nic výjimečného. Končí to trochu otevřeně. "Já chci ven!" ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Hoci je pravdepodobnosť udalostí vo filme kolísavá, režisér Adam Robitel s dvojicou scenáristov Bragiom F. Schütteom a Mariou Melnik si naopak dali veľmi záležať na jeho vizuálnej stránke. Scénografia je bez preháňania úchvatná a vyšperkovaná do podrobných detailov, predovšetkým potom v scéne, kedy sa protagonisti ocitnú v biliardovom bare obrátenom hore nohami a do uší im vreští Petula Clark s hitom Downtown. Suma sumárum, Úniková hra je aktualizovanou a teda aj oveľa nákladnejšou prerábkou Jigsawových sadistických kratochvíľok s veľkolepou výpravou a dystopickým vyústením, ktoré je svojím spôsobom vierohodnejšie než miestami samotný dej. ()

Reklama

Rominator 

všechny recenze uživatele

Minos Escape Room zašle pozvánku šesti soutěžícím, kteří mají možnost vyhrát hlavní výhru deset tisíc dolarů. Komu z nich se podaří zdolat všechny nástrahy a dostat se do poslední místnosti... Je to taková variace na Saw. Divák může mít docela velký problém s tím, kde se děj filmu odehrává, protože nedokáže věrohodně přesvědčil o tom, že se vše skutečně stalo v jedné budově. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Přestože mě podobné Únikové místnosti (samotná hra) docela lákají, nikdy jsem se jich nezúčastnil. Ne snad proto, že bych měl strach, že u nich zemřu, ale prostě jen nemám na to zatím čas. Nicméně stejně tak mám rád filmy podobné Kostce či prvním dvěma dílům SAW, bohužel většina z nich jsou jen podprůměrné napodobeniny, které jim nesahají ani po kotníky. No a nejnovější Escape Room balancuje někde okolo hranice průměrnosti. Není to totiž vyloženě špatný film nebo jen laciná kopie, ale zároveň divákovi nenabídne ani moc brutality či přehlídku perfektních důmyslných pastí. Jasně, máme tady hned několik různorodě vypadajících místností, z nichž každá se pro hráče stává nelítostnou pastí, ale vyloženě zaujmout dokázaly snad jen dvě (kulečník vzhůru nohama a potom ta poslední s pohyblivou drtící stěnou. Zbytek byl jen fádním zdlouhavým hledáním vodítek, při kterých se jim zhoršovaly podmínky, ale pořádné napětí aby tu člověk pohledal. To už mnohem zajímavější mi přišla minulost jednotlivých postav, bohužel u některých se o nich něco více dozvíme až po jejich smrti a jako takové mi jejich charakteristiky zrovna moc okouzlující nepřišly. Takže mi bylo více méně jedno, kdo zařve jako další. Escape Room tak dozajista dokáže oslovit určitou cílovou skupinu diváků, ale jako celek nám tento film prostě nenabídne nic navíc – jen průměrnou podívanou. Samotný závěr mi už navíc přišel až moc přitažený za vlasy. 50% ()

Nevka 

všechny recenze uživatele

Po nějaké době je tady zase poctivá žánrovka, která si od svých předchůdců bere to nejlepší. Jmenovitě je na první pohled dost znát inspirace SAWem, a podle všeho i Kostkou. V průběhu se ukáže ještě dost zásadní paralela s jedním dalším horrorem, ale vzhledem k tomu, že jeho název by v jisté míře mohl prozradit rozuzlení, můžu ho v případě zájmu pojmenovat individuálně v poště. Nicméně propracovanost jednotlivých místností je povedená, a jako zásadní pozitivum můžu u Escape Room vyzdvihnout i to, že si divák nemůže být úplně jistý tím, kdo půjde z kola ven jako další. Konec je lehce překombinovaný a o průlomové dílo se nejedná, ale přes to... Proč ne? ()

Galerie (24)

Zajímavosti (8)

  • Písnička, která hraje v jedné místností pořád dokola, je „Downtown“ od Petula Clark. (Duoscop)
  • Adresa na vodičskom preukaze Amandy Harper (Deborah Ann Woll) je 5063 Camp Butler Road, Springfield, Illinois. Je to adresa národného cintorína Camp Butler, kde sú pochované obete občianskej vojny. (beso74)
  • V poslednej miestnosti (je ju možné visieť aj v úvodnej scéne s Benom (Logan Miller)) sú po stenách popísané 3 citáty v latinčine - Mors Mihi Lucrum (Smrť je pre mňa odmena), Mors Vincit Omnia (Smrť dobyje všetko) a Acta Est Fabula (Hra je dohraná). (beso74)

Související novinky

Úniková hra se dočká pokračování

Úniková hra se dočká pokračování

26.02.2019

Hororový thriller Úniková hra od Adama Robitela (Insidious: Poslední klíč) se v roce 2020 dočká pokračování. Studio Sony Pictures je podle všeho nadmíru spokojeno s výdělky levného hororu (rozpočet… (více)

Reklama

Reklama