Reklama

Reklama

Viva Maria!

  • Francie Viva María ! (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Brigitte BardotováJeanne Moreauová jako zpěvačky, svůdkyně a revolucionářky... Marie Fitzgerald O’Malleyová podědila revolucionářské geny svého irského otce a francouzskou krásu a noblesu své matky. Již v útlém dětství se naučila vyrábět a pokládat bomby a především nenávidět Angličany. Po atentátu, při kterém zahynul její otec, nalezne úkryt a útočiště ve voze potulného cirkusu. Francouzská zpěvačka Marie ji oblékne do ženských šatů a postaví vedle sebe na scénu. Více než francouzské kuplety obou zpěvaček přitahují muže všech společenských a věkových kategorií svádivé kostýmy a vnady, o kterých se jim v životě ani nezdálo. V zemi zuří revoluce a v Marii (té irské) se probudí její anarchistická krev a smysl pro spravedlnost. Ta druhá Marie nemůže zůstat pozadu a navíc se zamiluje do vůdce vzbouřenců. (Česká televize)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (68)

monolog 

všechny recenze uživatele

Co si tak pamatuju po těch několika letech je pokřik Vivav Maria! a taky Flores, kterýho skvěle zahrál George Hamilton (pro připomenutí v jednom Columbovi zabil vyděrače pomocí derivátu nikotinu nakapanýho do cigarety). Jde tu vlastně o boj dvou cirkusových zpěvaček, který náhodou při vystoupení na přelomu století vynajdou striptýz a jedna z nich se zamiluje do místního velitele socialistů Florese. Když je smrtelně raněn, slíbí mu, že budou pokračovat v boji za svobodu proti církvi a utlačovatelům. A taky ten boj dokonají. ()

Matty 

všechny recenze uživatele

Geniální marketingový tah, obsadit a odhalit naráz Moreaovou a Bardotovou. Něco podobného později nevyšlo Lucu Bessonovi s Bandidas. Viva Maria! je každopádně až příliš odlehčenou komedii, sázející zbytečně dlouho právě na vnady titulních dam. Ty vystavují těla bez jakýchkoliv zábran a ve víru revoluce (vedené v té době nejspíš Zapatou) se ocitají teprve pod nátlakem okolností, nikoliv z vlastní iniciativy. Podobný přístup k ženským hrdinkám mne vede k podezření, že Malle chtěl vlastně bez špetky uměleckých ambicí totéž, co bude chtít naprostá většina diváků – potěšit své oko. 55% ()

Reklama

ŠpetaMarek 

všechny recenze uživatele

K tomuto filmu jsem znal akorát hudbu, jejíž hlavní téma je podle mě jedno z nejlepších, co kdy pro film vzniklo. Mno a asi to tak zůstane, film nedrží pohromadě, na komedii je málo komediální, na drama málo dramatický a na parodii málo absurdní. Celé to do 2/3 plyne bez nějaké dějové kostry a když se začne něco dít, tak to skončí. ()

whack 

všechny recenze uživatele

Výborná anarchistická komédia, ktorá paroduje všetky formy autority. Priateľstvo a súdržnosť dvoch žien bojujúcich proti autoritám je aj dnes vo filmoch raritou, v roku 1965 bol doslova revolúciou. Voľnomyšlienkársky anarchizmus, aký film prezentuje, je ukážkou realizovania populárnej kultúry zidealizovaných radikálov a revolucionárskeho životného štýlu, prináša patričnú dávku akcie, sexu, rovnosti, dynamitov, zbraní a predovšetkým srandy. ()

Deverant 

všechny recenze uživatele

Některé gagy prvotřídní (třeba střílející bankéři), ale příliš mnoho jich vychází na prázdno, prvních čtyřicet minut se kromě zpěvu otravné odrhovačky a poloobnažených Marií neděje zhola nic, pak se zas vyhazuje kdoví co kdoví proč do vzduchu...ve výsledku otravná slátanina s několika povedenými gagy. ()

Galerie (42)

Zajímavosti (14)

  • Film bol adaptovaný do novinového komiksu v roku 1965, ktorý nakreslil Julio Ribera. (Arsenal83)
  • Išlo o jeden z obľúbených filmov revolucionárov z Frakcie Červenej armády (RAF). Brigitte Bardot a Jeanne Moreau boli vo filme príkladnými ikonami revolučného romantizmu. (whack)
  • Exteriéry fiktivního San Miguelu se natáčely v Mexiku. (Cherish)

Reklama

Reklama