Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Theresa Osborneová najde jednoho dne na pláži láhev se vzkazem od neznámého muže, který nemůže zapomenout na zemřelou manželku. Dopis ji okouzlí, a tak se s ním svěří v redakci novin Chicago Tribune, kde pracuje. Po jeho zveřejnění se dočká nečekaného čtenářského ohlasu. Theresa se pustí do pátrání a zjistí, že autorem by mohl být Garret Blake, který se živí opravami a stavbou jachet v jedné rybářské vesnici. Vypraví se tam a seznámí se nejen s ním, ale také s jeho otcem Dodgem. Na společné večeři chce Garretovi prozradit, proč přijela, ale místo toho mu vypráví o rozchodu s manželem. Garret zase vzpomíná na svou Catherine, která zemřela před dvěma roky. Během následujících dnů se Theresa stane svědkem sporu Garreta s rodinou Catherine, která chce její obrazy. Sama se s ním nepohodne, když ji přistihne, jak se dotýká pietně uchovávaných památek na Catherine. Později se však usmíří, a Garret dokonce přijede za Theresou do Chicaga. Seznámí se s Theresiným synem Jasonem a stráví s ní romantickou noc. Jenže ráno objeví dopisy z láhve a také list, který napsala krátce před smrtí jeho žena. Cítí se podveden a odejde... (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (173)

PALINO 

všechny recenze uživatele

Musím sa priznať, že som dlho rozmýšlal medzi troma a štyrmi hviezdičkami, ale nakoniec som sa rozhodol, že prižmúrim obe oči, lebo film sa mi v konečnom výsledku veľmi páčil. Jednak je to zásluha K. Costnera, ktorého mám ako herca rád a ktorý spolu s R. W. Penn a P. Newmanom stelesňujú naozaj sympatické postavy a jednak je to aj zásluha príjemného prostredia a miestami i peknej hudby G. Yareda. Škoda ale, že film nemá svoju prvú polku o niekoľko minút kratšiu, ale zase na druhej strane musím pochváliť záverečných približne 30 minút, ktoré mi nedovolili spustiť oči z televízora a ktoré sa nás nesnažia silou mocou uspokojiť happyendom, ako to býva v podobnom žánri zvykom. A to si na filme vážim zo všetkého najviac. ()

dobytek 

všechny recenze uživatele

Film jsem viděl už před delší dobou a zapomněl jsem ho ohodnotit. Narazil jsem na to někde v televizi a podíval jsem se na to vyloženě z nudy, protože romantický drama nepatří zrovna mezi žánry, který bych nějak vyhledával. Kevin Costner hraje podivína, kterej píše nějaký neskutečně dojemný dopisy a tyto dopisy pak následně vyhazuje společně s prázdnejma lahvema od kořalky do oceánu. První půlka je taková ukecaná telenovela, pak Kevin Costner vykoná pohlavní styk a mezitim, co si jeho partnerka v koupelně umývá ze sebe zaschlý sperma, tak on si sbalí tašku a odjede si postavit lodičku, aby na ní mohl zase vyplout a vyhodit do oceánu další odpadky. No ty 2 hodiny jsem u toho teda přežil, ale vleklo se to jak tejden před vejplatou. Občas se tam objevily nějaký světlejší okamžiky při scénách s Paulem Newmanem a Robbie Coltranem. Trochu mi udělalo radost, že ten film skončil tragicky. Žádná romantická svatba na závěr se nekonala. Z toho plyne poučení, že prázdný lahve máte házet do popelnice na sklo, protože pokud je budete házet do oceánu, můžete u toho taky přijít o život... ()

Reklama

castor 

všechny recenze uživatele

Kevin Costner zřejmě po svém fatálním fiasku v podobě podivné sci-fi Postman – Posel budoucnosti (ale snažil se) přišel na to, že je třeba přibrzdit, přispěchat s pokorou a vrátit se na půdu žánru, který mu sedí lépe a kde ho zejména fanynky vidí nejraději. Milostná romance, která těží z předlohy Nicholase Sparkse (poprvé na scéně), na žánr nadprůměrné kamery (Caleb Deschanel) i z umu romantického skladatele Gabriela Yareda. Přidejme Paula Newmana v roli otce a na kvalitu je zaděláno. Na hranici tří a čtyř hvězd.. dojmout rozhodně umí. ()

ElizabethB 

všechny recenze uživatele

Samozrejme, Nicholas Sparks a jeho “úžasné” konce…Čo som čakala od toho chlapa?! Knižne som tu česť mala len raz, filmovo viackrát a vždy to skončilo rovnako – zo slzami v očiach. Vďaka Message in a Bottle som si užila dve hodinky plné romantiky, ľudských túžob , nádeji, nehovoriac o Costnerovom šarme zrelého muža. A záver? Tak ten... proste ignorujem. ()

Figu 

všechny recenze uživatele

Moc pěkné! Costner má obrovsky našláplo mezi mojí top desítku a to především za jeho filmy 90 let. Jeden a další z mnoha nich je Vzkaz v láhvi. Nejsem milovník romantických story a žánrů, ale ten Kevin v tom umí tak chodit, že mě to přilepí oči k obrazovce a pouští mě je to při větičce The End. Příběh je smutný, ale nádherný! 85% ()

Galerie (24)

Zajímavosti (3)

  • Snímek byl natočen na motivy stejnojmenné knihy Nicholase Sparkse (Dlee)
  • Děj filmu se odehrává v Chicagu (nachází se ve státě Illinois při pobřeží Michiganského jezera) a na bariérových ostrovech Outer Banks u pobřeží Severní Karolíny a jihovýchodní Virginie, na východním pobřeží USA. (noelcoward73)

Reklama

Reklama