Reklama

Reklama

Když muž miluje ženu

  • USA When a Man Loves a Woman (více)
Ukázka z filmu

Obsahy(1)

Když se jednoho dne vrátí Mike domů, musí se postarat o děti, protože jeho žena Alice není doma. Přijde pozdě v noci a je hodně opilá. Stěžuje si, že je toho na ni moc. Mike ji uklidní a rozhodne se, že si udělají dovolenou v horách. Tam je Alice každý večer opilá, a nejinak je tomu po návratu domů. Jednoho dne to s pitím přežene a skončí v nemocnici. Slíbí Mikeovi, že se půjde léčit a prosí ho, aby ji neopouštěl. Mike se snaží zvládnout svou práci, domácnost i výchovu dětí. Když se žena vrátí z léčení, chovají se sice k sobě s Mikem vlídně, ale nedokáží překonat podivný ostych. Alici navíc vadí Mikeova až příliš úzkostlivá péče. Při návštěvě rodinného poradce vyjde najevo, že jejich vztah je hluboce narušený. Situace v rodině se zhoršuje a tak se manželé na čas rozhodnou žít odděleně... (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Ukázka z filmu

Recenze (71)

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Popravdě jsem čekal typickou romantiku formátu Meg Ryan,ale překvapivě se mi dostalo něco jiného. Slušné drama o ženě závislé na alkoholu a síle lásky jejího manžela, který s ní drží v dobrém i zlém. Bohužel právě Meg Ryan je hlavním záporem filmu, protože jí tato poloha vůbec nesvědčí a na rozdíl od Andyho Garcii je absolutně nepřesvědčivá. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Milý a neurážlivý film, u kterého přesně vím, proč jsem o něm v devadesátých letech ve videopůjčovně nevěděl. Nebyl vlastně důvod a herecké výkony Andyho a Meg to rozhodně nezachraňují k lepším filmovým zážitkům. Ale pokud jste emotivní a oceníte dobré lidi, tak si vztah těchto dvou v tomto filmu jistě užijete. ()

Reklama

ripo 

všechny recenze uživatele

Prvá časť filmu sa jasne nesie v oblasti science fiction .... Prečo ? No ja som ešte nevidel a nepoznal takého milého, úctivého, láskavého, dobrého, šarmantného a milujúceho muža a manžela, ktorý nezvyšuje hlas a všetko rieši milým slovom .... Tu bol charakter roly Andyho Garciu značne zidealizovaný. Ďalším faktom je, že Meg Ryan je sexi kočka, ale , bohužiaľ, nikdy z nej nebude klasická charakterová herečka. Zaujímavá bola už samotná téma, a tou je alkoholizmus ... Ale alkoholizmus ženský .... ()

Rathalos 

všechny recenze uživatele

Ked muz miluje zenu je smutna drama,ktora zobrazuje zivot jednej rodiny a sucasne i negativny dopad na nu vdaka alkoholu,ktory pohltil tu najdolezitejsiu osobu a to matku,ktora sa denne opija,musim pochvalit vyborne herecke vykony,zvlast u Meg Ryan,ktora to zahrala dokonale,ale aj i Andy Garcia sa samozrejme snazil,no a ako to cele skoncilo,to neprezradim,musite si to pozriet...:⁠-⁠) ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Meno rezisera nepoznam, a filmy s alkoholickou tematikou su vacsinou o tom, ze pije v rodine chlap, a to nasledne nici zensku aj s detmi. Tuna je to naopak, pije zenska - Meg Ryan - a nici to chlapa Andy Garciu + deti. Dobre je podana tematika alkoholizmu, akurat trochu zamrzi absencia dovodov, preco zenska zacala chlastat. Filmove spracovanie je dost roztahane a nudne akurat obcasne pokusy meg Ryan ukazat svetu, ze je charakterova herecka su fajn. Ellen Burstyn /Exorcist/ na urovni. 56 % ()

Galerie (22)

Zajímavosti (5)

  • Natáčení probíhalo od 17. května do 8. srpna 1993 v Los Angeles, San Francisku (USA) a také v Mexiku. (ČSFD)
  • Mae Whitman v tomto filmu debutovala. (Pumiiix)

Reklama

Reklama