Reklama

Reklama

Narcos: Mexiko

(seriál)
  • USA Narcos: Mexico
Trailer 1
USA, (2018–2021), 29 h 25 min (Minutáž: 46–70 min)

Předloha:

Terrence E. Poppa (kniha)

Hrají:

Diego Luna, Scoot McNairy (vypravěč), José María Yazpik, Fermín Martínez, Michael Peña, Alejandro Edda, Alfonso Dosal, Fernanda Urrejola, Alyssa Diaz (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(3) / Epizody(30)

Obsahy(1)

Nová ostrá sága Narcos zachycuje skutečný příběh vzestupu kartelu ve městě Guadalajara a zrod války proti drogám v Mexiku osmdesátých let. (Netflix)

Videa (5)

Trailer 1

Recenze (138)

OughJay 

všechny recenze uživatele

Hromada drog, netknutelnej narkobaron, DEA operující se svázanejma rukama a korupce, kam se podíváš. Kdybyste náhodou něčemu nerozuměli, vysvětlí vám to vypravěč. Netflix v Narcos: Mexico naprosto věrně kopíruje úspěšný schéma předešlejch řad a i napočtvrtý to zabírá. Tentokrát to ale neni bez skřípání. Kde Kolumbie bodovala s Wagnerem Mourou v životní roli Pabla Escobara a charismatickym Pedrem Pascalem coby agentem do nepohody, Mexiko trpí nedostatkem silnejch charakterů. Přitom Felix Gallardo dokázal ve svý době neuvěřitelnou věc - spojit konkurující si frakce mexickejch malopěstitelů a ještě pro ně vyjednat protekci na těch nejvyšších místech v politice. Diego Luna ale takhle silnou osobností na obrazovce rozhodně nebyl. Michaela Peñu bych si asi taky doved představit spíš v nějaký komediální roli, než jako soustředěnýho lovce mexický mafie. Na důstojnosti tu postavám bohužel nepřidali ani scénáristi, který například Gallarda v pátý epizodě prakticky degradovali do role poslíčka starejch známejch z Medellínu a Cali. Castingem to ale nekončí. Mexiko nedokáže ani na moment zalomcovat s emocema, nebo nějak překvapit, zbytečně předhazuje hned několik slepejch dějovejch linek a na závěr si trochu lacině nahrává nejen na jednu, ale podle mě minimálně na dvě další řady. Asi je trochu s podivem, že jsem zůstal na takhle vysokym hodnocení. Zatím ale nemám pocit, že by z toho tvůrci záměrně dělali seriál pro masy (ačkoliv si fanoušků našel rozhodně dost). Syrově a bez přikrášlování tu servírujou historickou lekci, kterou ve škole nedostanete. Nezbejvá než doufat, že si Narcos svojí přidanou hodnotu udržej a nestane se z nich něco jako seriálovej Hobit. Ernesto 'Don Neto' Fonseca Carrillo: "When you start moving furniture around, people stub their toes and get upset." ()

zbyshek 

všechny recenze uživatele

Abych řekl pravdu, po prvním dílu jsem byl mírně zklamaný a nedával jsem dalšímu pokračování moc nadějí. Navázaní na předchozí narkobaronské série nebylo podle mého úplně ideální. Nicméně po přelouskání se prvním dílem a seznámení se s Félixem a jeho bandou se mexické narcos dostalo na stejnou úroveň kvality jako to kolumbijské. Mělo to vše, co stálo za úspěchem příběhů o Escobarovi a gentlemanů z Cali. Po tom slabším začátku si už seriál držel standart a do každého dílu jsem šel se zájmem a nedočkavostí. Příběhově to nakonec mělo taky dobrý "drajv" s dobrými akčními scénami. Herecky taky velmi dobře obsazeno. Ti darební záporáčtí gangsteři se vám opět dostanou nějak pod kůži až s nimi i lehce soucítíte. Dobově velmi profesionálně zpracováno, jak jsme již byli od tvůrců zvyklý. Vlastně jsem ani nebyl z ničeho zas tak překvapen, což ovšem nebylo na škodu. Dostal jsem přesně to, co jsme očekával a také požadoval. "Smutnější" konec se dal lehce čekat a je dobře, že se tak stalo. #zárukakvality ()

Reklama

kulyk 

všechny recenze uživatele

Aneb jak hypícký zkuřka k matroši přišel. Pořád ještě veselá a hravá záležitost, ovšem několik výhrad bych si dovolil předestřít. Právě nyní a zde. Tak! Napjatí jako šlachy? Už to bude.... už to bude.... a je to tůůůů! Kulyk projeví svůj názor. Burzy v napětí, fanynky spontánně ovulují, Žentour vyráží na oslavné turné. - Felix osciluje jen a pouze mezi dvěma polohami. Prohnaný kmotr a přizdisráč, co se studem nedokáže podívat lidem do očí. To je poněkud plochá figurka, nemyslíte? A ten Kikit jeden, Camarena, který ve skutečnosti rozhodně nebyl Jiskrou jasnou a Timurovým odlitkem, by zasloužil típnout hned po úvodních titulcích prvního dílu, protože.... vylhané Dušíny nikdo nerad. Celé dílo je poněkud nesoudržné, a to více, než je i u seriálu vhodné. Vidíte, málem bych zapomněl - Rafan ,,kár" Quintero mohl taky dostat do vínku nějakou snesitelnou mrdnu, a ne strašidelnou Tessu. Ale! V rámci akce rozjezdy pro hvězdy se, jak pevně věřím, můžeme těšit na lepší příští. Guzmáne, pojď k nám. ()

hEROic 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Eskobarova série měla větší koule a těžila z momentu překvapení, nicméně Mexiko jede ve stejně drsném stylu a navíc má mnohem propracovanější vzestup impéria. Bohužel mi těžce nesedl Michael Peña, ale to může být jen můj problém. Trochu vlažné tempo, ale jinak super. 85% ()

Vavča 

všechny recenze uživatele

Miguel Ángel Félix Gallardo byl původně policistou, než se vrhl na velkoobchod s trávou, v porovnání s Kolumbijci může působit jako chudý příbuzný, ale i on za to uměl pořádně vzít. Diego Luna v hlavní roli exceluje, zakřknutý tichošlápek, který je nenápadný, dovede sakra dobře kalkulovat a osnovat nitky mocenského boje a i přes všechny problémy mu většina plánů vychází. Rozporný charakter zahrál Diego Luna naprosto skvěle, vdechnul mu typické hlášky, odpovědi, gesta, tak plasticky zahranou postavu nevidíte každý den. Ale i ostatní herci byli dobře vybráni do svých rolí, charaktery jako Rafa, don Neto, aj. vás chytnou za srdce, nemluvě o hlavním hrdinovi z DEA, Michale Peňa, jeho Kiki Kamarena nehodlá ustoupit ani o krok ze svého úkolu potřít obchod s drogami. Výpravná a stylová retro jízda do let 80.tých nabízí mnohé, nejen setkání s dobře známými OSVČ z Cali:)) Na další dvě sezóny napětí neopadá, byť se změní hlavní aktéři příběhu. Série dobře zachycuje bídu Mexika minulého a to, že systémové problémy nemůže řešit jakkoliv heroická akce jedince, velmi závažné a vypovídající k současnému stavu. ()

Galerie (301)

Zajímavosti (46)

  • Alejandro Edda, který v seriálu hraje Joaquína Guzmána přezdívaného El Chapo, se byl podívat na soudní proces se skutečným drogovým bossem. [Zdroj: eurozpravy.cz] (Duoscop)
  • Písnička, která hraje u bazénu, je „Keep On Loving You“ od REO Speedwagon. (Duoscop)

Reklama

Reklama