Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V tomto příběhu zasazeném do doby zlaté horečky v oblasti Yukonu, chtějí dva dobrodruzi, James Stewart a Walter Brennan, přijít rychle k penězům, a tak prodají stádo dobytka za výhodnou cenu. Brzy se ale dostanou do konfliktu s místním samozvaným soudcem, Johnem McIntirem, a jeho partou nohsledů. Brennanova vražda donutí Stewarta ukončit vlnu nekontrolovatelného bezpráví v dramatickém souboji pistolí. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (47)

RHK 

všechny recenze uživatele

Jeden ze 100 nejlepších westernů - 100 Greatest Western Movies http://www.csfd.cz/uzivatel/136528-rhk/. James Stewart jako Jeff Webster, nezávislý honák , pistolník a později zlatokop vede stádo krav na Aljašku v době zlaté horečky. Zlato však přitahuje i lupiče a samozvaného soudce Gannona, který se stává Jeffovým protivníkem. Dlouho se Jeff snaží nevidět nespravedlnost páchanou gangstery na zlatokopech a obyvatelích Dawsonu, ale po zabití svého parťáka se postaví ve finále na správnou stranu. Western v režii Anthonyho Manna položený zčásti do vysokohorského prostředí zdobí skvostné snímky přírody i napínavý děj. Trailer: http://www.youtube.com/watch?v=gHNo7dRDomw ()

cheyene 

všechny recenze uživatele

Duo Mann - Stewart si ve westernovém žánru rozumělo. Vzdálená země je velice zdařilý snímek, který ani chvilku nenudí, odehrává se na zajímavých místech, zejména pak v krásné přírodě amerického severu a Kanady. Manciniho hudba výborně dokresluje dané scény a samotný příběh je lákavý, plný zvratů a podobně jako u snímku Zátočina řeky, tak i zde se idylická atmosféra mění v drama a boj o přežití, který je zde na svoji dobu vykreslen poměrně syrově. Najdou se zde úsměvné pasáže, ale také smutné. Díky sympatickým postavám jako je Jeff, Ben (ztvárněn sympatickým Walterem Brennanem), Ruby, "pihovatá" holka Renee Vallon (v podání Corinne Calvet), Ronda Castle či charismatický záporňák Mr. Gannon, stává se western Anthonyho Manna opravdovým zážitkem pro milovníky tohoto žánru. Zvoneček na sedle mi v paměti nějakou dobu rozhodně zůstane. ()

Reklama

Bernhardiner 

všechny recenze uživatele

Proč se starat o ostatní lidi? Proč mít nějaké přátele, když si vystačím sám? Proč se starat o nějakou pravdu a spravedlnost, když sám se mám dobře? Na tyto otázky by mé vnitřní já odpovědělo: "Protože jsem jediný, koho jsem kdy měl rád" Jenže... přátele potřebuju, když nepravedlnost ohrožuje i mě. Jamese Stewarta znám zatím z rolí, kde hrál naivní a slušné lidi, touhle rolí mě mile překvapil. Jeho postava vlastně nemá až tak daleko ke ztělesnění zla. Neváhá krást i zabíjet, když mu nejde o prachy a majetek, nejde mu zkrátka o nic. Plus mínus pár lidí, co na tom sejde. Jenže když jde o jeho bytí a nebytí i jemu, (alespoň zdánlivě, nevíme, co se dělo po konci filmu) dojde i tomuhle ignorantovi, že žít ve spravedlivějším světě je lepší. Už dlouho jsem neviděl tak silný americký film s tak dobře vymyšleným příběhem a tak napínavým (ani jsem nedýchal, to už je u mě co říct!) rozuzlením. Jen nechápu, proč tu mí kolegové prohlašují, jak je to skvělé, a přitom pětku nikdo nedává. 100% ()

Han22 

všechny recenze uživatele

Pěkný Mannovsko-Stewartovský western s tradičními známkami tohoto režiséra. To znamená spousta divočiny, nějaká ta těžba zlata a honba dobytka, nuzné zlatokopecké městečka a také lidi, kteří by chtěli něco více. Jenže proti nim stojí záporák, který v jednom městečku představuje zákon a když na druhé straně hranic nemá pravomoc, prostě se svou bandou začnou loupit a zabíjet. Hlavního hrdinu v podání Stewarta nic z toho nezajímá, lidi jsou mu ukradení a prohlídne až na závěr, kdy se samozřejmě postaví bandě a v přestřelce je vyřídí. Tradiční chlapská podívaná, nemám větších výhrad. ()

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Jakoby se to podstatné z filmu odehrálo v posledních dvaceti minutách. Před tím sledujeme nějaké ježdění a okrádání, přičemž hlavní důraz je na nezúčastněnosti hlavního hrdiny, který se stará jen sám o sebe. Když ale příběh začne být i pro něj příliš osobní, přece jenom se tím hrdinou stane. První část je průměrná, druhá docela silná. /9. 6. 15./ ()

Galerie (51)

Zajímavosti (8)

  • Miesta nakrúcania: Ľadovec Athabasca (v štáte Alberta - Kanada), a Národný park Jasper (takisto v štáte Alberta - Kanada). (westerns)

Reklama

Reklama