Reklama

Reklama

Mělčiny

  • USA The Shallows (více)
Trailer 9

V napínavém thrilleru Mělčiny se Nancy (Blake Lively) vydává osamoceně surfovat na odlehlé pláži. V průběhu surfování je napadena velkým bílým žralokem a zůstane uvězněna na moři jen nedaleko od břehu. Ačkoliv ji od přežití dělí pouhých 200 metrů, jejich překonání se ukáže být otázkou souboje dvou vůlí. (Falcon)

Videa (6)

Trailer 9

Recenze (685)

Anderton 

všechny recenze uživatele

Obsadiť Blake Lively do tejto úlohy bol výborný ťah. Pôsobí ako športová fanatička a navyše jej aj uveríte, že študuje medicínu. Collet-Serra to na malých priestoroch vie a veľkou výhodou The Shallows je to, že dokážu byť neustále napínavé. Až som začínal potešovať nadšenie. To sa ale vždy výrazne znížilo príchodom CGI žraloka, ktorý pôsobí skôr ako z nejakého sci-fi a cynicky som začal očakávať, že niekde hlboko v oceáne je nejaké vedecké centrum, kde bol takýto typ žraloka geneticky upravený. Samotné finále je síce slušné, len konkrétna scéna eliminácie nepriateľa, alebo skôr spôsob jej režijnej realizácie, mi neprišiel najšťastnejší. 70% ()

DwayneJohnson 

všechny recenze uživatele

Možné spoilery!!!! Nevadilo by mně, že se tenhle film tváří, nebo vlastně je čistokrevné béčko. Těch už jsem viděl spousty a vůbec jsem neváhal tasit vysoké známky. Pokud na to samozřejmě měly, což však rozhodně není tenhle případ. Tenhle film popírá skoro všechno a nejvíc asi fyzikální zákony. Jen tak je totiž možné, že se v jedné chvíli promění žralok v Christiana Ronalda a hraje fotbal, respektivě hlavičkuje s velrybou, která je od oka těžší asi pětkrát, než on sám. Vím, že voda nadnáší, ale o tolik? To snad ne. Ale to jsem vypíchl jen tu největší pitomost. Je jich tam totiž víc, včetně totálně nepřesvědčivého konce, kde dominuje létající Molotov, šití bez narkózy a pak chroupaní železa, jako by to byl kus namočenýho rohlíku. Takže můžu s klidným svědomím říct, že nejlepší filmy na tohle téma se točily s 70 kách. Čelisti a Orka, jasně, že jo, tenhle jim sahal sotva do půlky, půlky kotníku. ()

Reklama

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Souhlasím s tím, že za kočkou jako Blake je potřeba jít si tvrdě a třeba i přes mrtvoly, ale podle mě to ten žralok přece jen trochu přehnal. Nicméně jako rivala v námluvách by mě hravě strčil do kapsy, protože plovoucí majáky já kvůli holkám fakt nežeru. Zrovna nedávno jsem přemejšlel, proč mám vlastně madam Temperamentní v oblíbenejch a ono je to asi takhle: ach, můj Bože! Poprvý v životě jsem chtěl bejt surfovací prkno. ()

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Mělčiny přináší divákovi hned několik věcí. Blake Lively je nejenom kočka, ale umí i dost dobře hrát. Nádherné lokace, které v člověku vzbudí touho vypadnout z toto po*raného města plného socek a alkoholiků, kde žije a vyrazit někam mimo uspěchanou, vystresovanou společnost. Na místo, kde se svět řídí podle jiného řádu, kde člověk cítí čerstvý vzduch každý den a kde neuvidí otrávené a protivné ksichty lidí, kteří si dokážou furt jen na všechno stěžovat a nadávat. Kromě asi dvou na city hrajících scén (matčina rakovina, vzkaz na kameru ála "Tati, mám tě ráda.") se snímek nese na vlnách výborných kvalit scénáře i zpracování. Skvělý CGI žralok a překvapivě NE Steven Seagull. Myslela, jsem, že věrný Nancyin společník na skále pochází z CGI, ale zjistila jsem, že byl opravdový:) Scéna, kdy Nancy surfuje a v přicházející obrovské vlně se objeví žralok, je perfektní. Dívka je vybavena znalostmi medicíny, bystrostí a vůlí k přežití. Začíná souboj s nejdokonalejším predátorem oceánů. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

„We're gonna need a bigger tits..“ Eye candy survival, kde si to vyšinutý žralok rozdá se spoře oděnou blondýnkou. Pěkně se na tu faunu a flóru dívá, ale někde od poloviny se scénář plíživě překlopí do podoby, že by se za ní nestyděli ani Shakespeaři z Asylum. Scény jako videovzkaz rodině, nahazování vypadlého ramínka rackovi Wilsonovi či samotný závěr, kdy žraločice vypadala, že chce mít s bójí děti, posunuly Mělčiny do sfér přepálené letní komedie. Docela taky zamrzelo, že Blake Lively použila na zaškrcení tržné rány neopren a ne horní díl plavek. Styděla se snad před Stevenem Seagullem? Pokud chcete trochu více realismu a ne psychopatickou parybu, kterou neintoxikuje ani půlka nadraného Mexikánce, doporučuji australské The Reef.. ()

Galerie (57)

Zajímavosti (32)

  • Filmový štáb musel každé ráno na miesto natáčania do bicyklovať. Producent Matti Leshem dodal: "Nebolo nám dovolené mať príliš veľa vozidiel na ostrove, takže v podstate každý musel každé ráno bicyklovať na miesto. Ale pretože sme potrebovali všetko denné svetlo na natáčanie, bicyklovali sme ešte za tmy A aby sme sa dostali blízko k miestu natáčania, museli sme z bicyklov zísť a prejsť na pláž, pretože tam je populácia morských vtákov a je to ohrozený druh a presne v čase, keď sme natáčali film, tam hniezdilo 20 000 z nich. Sú neuveriteľne rýchle vo vetre, ale keď sú na zemi, sú ako opité kačičky, takže ak bicyklujete, mohli by ste ich ľahko zraziť. Boli sme varovaní, že za žiadnych okolností im nesmieme ublížiť jedinému morskému vtákovi, a my sme im neublížili." (Arsenal83)
  • Režisér Jaume Collet-Serra vnímal film ako film o prežití a rozhodol sa neklásť dôraz na krv, k čomu poznamenal: "Toto nemá byť film o monštre." (Arsenal83)
  • Blake Lively mala kaskadérku pre surferské scény, pretože nevedela surfovať profesionálne. „Všetko, čo som vedela, bolo pádlovať,“ povedala. Jej dablérkou pri surfovaní bola profesionálna austrálska surferka, 19-ročná Isabella Nichols, ktorá naučila Blake ako správne pádlovať, ako navoskovať dosku a nasadiť lano na nohy a plutvy, aby to vyzeralo autenticky. (Arsenal83)

Reklama

Reklama