Reklama

Reklama

Mělčiny

  • USA The Shallows (více)
Trailer 2

V napínavém thrilleru Mělčiny se Nancy (Blake Lively) vydává osamoceně surfovat na odlehlé pláži. V průběhu surfování je napadena velkým bílým žralokem a zůstane uvězněna na moři jen nedaleko od břehu. Ačkoliv ji od přežití dělí pouhých 200 metrů, jejich překonání se ukáže být otázkou souboje dvou vůlí. (Falcon)

Videa (6)

Trailer 2

Recenze (685)

lamps 

všechny recenze uživatele

Když obyčejný smrtelník narazí při surfování na očividně nas*aného a značně narostlého bílého žraloka s plnou zubní výbavou, má to okamžitě spočítané. Když ale takový žralok narazí na Američanku Blake Lively, která si umí mistrně zašít tržnou ránu vlastním náramkem a je bojovnice po zesnulé mamince, máme tady náhle zcela otevřenou a poměrně dynamickou bitvu o přežití. Ale jak mě zpočátku ten dosti filmový příběh bavil a Serra mě opakovaně uspokojoval rychlým, ale přehledným střihem, solidním tempem a hodně ikonickými záběry na polonahé tělo krásné Blake, postupně se ta vyčerpaná námětová studánka začala negativně projevovat a vše dospělo do pravda strhujícího, avšak silně přemrštěného finále, které tomu v Čelistech nesahá ani po konec zadní ploutve. Doma u televize velká pohodička i díky Beltramiho nenápadnému (a v závěru skvěle gradovanému) soundtracku, do kina bych ale něco místy tak okatě digitálního radši nepouštěl... ()

Hild 

všechny recenze uživatele

Bavila jsem se. Člověk to samozřejmě musí brát s velkou rezervou, ostatně když už se rozhodnete jít do kina na film o tom, jak krásná blondýna bojuje v moři se žralokem, asi těžko můžete čekat něco jiného než béčko. Kdyby ale všechna béčka vypadala tak jako Mělčiny... Režisér skvěle pracuje s tajemnem mořského dna a napětím. Blake Lively se snaží a jsem si naprosto jistá, že teď nebude mít nouzi o filmové role. Škoda toho závěru, který už je až moooc hloupoučký a totálně zbytečný, vůbec se nemuselo tak tlačit na pilu a výsledek by byl silnější. Mělčiny každopádně pro mě představují to, čemu se říká "zábavná blbina" a když na film někdy narazím v TV, vím, že kanál nepřepnu. ()

Reklama

Campbell 

všechny recenze uživatele

Shallows je pecka a konečně změna od Serra, bál jsem se že 90 minut dlouhý film kde ženská je na kameni, bude pěkná nuda, ale nestalo se. Shallows je zábavný film kde se sice čeká asi půl hodiny než se začne něco dít, ale poté co se film rozjede tak člověk pomalu nedýchá. Žralok je pěkná svině a dokáže sežrat cokoliv. Hlavní herečka hraje standartně, nic světobornýho ale ani nic špatného. Co mě ale přišlo divný byl konec(spoiler) do čeho a jak vůbec se zapíchl(konec spoileru). Velmi dobře natočený a zatraceně nervy drásající. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Stále slabší kousky nám předkládá tenhle rejža. Blake Lively na ploše 80 minut absolutně nestačí a její myšlenkové pochody, kterých není ani mnoho, film ani neobohacují ani neposunují. Sandra Bullock podobnou samotu zvládla mnohem lépe. Mělčiny navíc nefungují ani jako horor. 3 postavy zmizí pod hladinou a vše sledujeme očima hlavní hrdinky hodně z dálky. Žralok je podlá svině a než znovu Mělčiny, to raději už i snad žraločí Útok z hlubin. 45% ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Tak jsem zase s radostí zjistil, že tu máme další žraločí filmeček. Začátek byl parádní. Už když se stařičký chevrolet prokousával tropickou džunglí aby se posléze před ním otevřel výjev jak z ráje jsem si spokojeně mlaskal. Bělounký písek a moře všech odstínů zelené a modré, vlny... Buď jak buď letošní dovolená po Čechách byla jen dovolenovým odvárkem proti dovolené u tohoto zálivu kdesi v Mexiku.... Do toho fešná blonďatá Blake, která byla v plavečkách vyplněná přesně tam, kde měla být a nevyplněná tam kde neměla být :-). Fascinovaně jsem sledoval její hrátky ve vlnách, kdy některé záběry byly opravdu skvostné. Kamera si tu s vlnami i s ní opravdu vyhrála! Po prvním ataku predátora jsem ani nedýchal i když základní schéma filmu jsem znal. Bohužel ale od první poloviny se žralok začne chovat jako pardon - debil - a když mu nechutná korálový útes, začne žrát kovovou bójku... Trochu jsem se bál aby do toho celé nevstoupila maminka a hádejte co. Vstoupila. No víc nebudu spoilerovat. Myslel jsem, že od čelistí, kdy žraloci v nich potápěli helikoptéry a lodě už krapet pokročila. Bohužel tohle točili Amíci a tak solidní zpracování začne strhávat nedotažený scénář. Pokud vás to zaujalo, pak doporučuji mnohem reálnější záležitost The Reef (2010). Konec konců to točili Australáci a ti s Brusíčky a surfaři mají nějaké zkušenosti... Tohle je jen za tři krvavá pírka racka Radka. Škoda :-( * * * ()

Galerie (57)

Zajímavosti (32)

  • V pôvodnom scenári sa Blake Lively rozprávala s vtákom oveľa viac. Nakoniec sa však režisér Jaume Collet-Serra rozhodol pre prístup "menej je viac": "Nechceli sme, aby bola ako Snehulienka rozprávajúca sa so zvieratami. Keď vidíte jej ťažkú situáciu, nepotrebujete predsa, aby všetko vyrozprávala čajke!" (Arsenal83)
  • Režisér Jaume Collet-Serra vnímal film ako film o prežití a rozhodol sa neklásť dôraz na krv, k čomu poznamenal: "Toto nemá byť film o monštre." (Arsenal83)
  • Pôvodne sa mal natáčať na pobreží Mexického zálivu v Spojených štátoch neďaleko Galvestonu, ale filmárom bolo z bezpečnostných dôvodov zamietnuté povolenie na natáčanie. Natáčalo sa napokon v New South Wales v Austrálii, mimo iného na Ostrove lorda Howa a tiež na austrálskej pláži Gold Coast. Film sa natáčal od 28. októbra 2015 do 15. januára 2016. (Arsenal83)

Reklama

Reklama